ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Οικονόμου για κατώτατο μισθό: Γενναία η αύξηση, πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη


Για την πορεία της πανδημίας, την μετάλλαξη Όμικρον και τις νέες αποφάσεις που αναμένονται μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η κατάσταση, με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, εξελίσσεται όπως περιμέναμε αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση” τόνισε. Όσον αφορά στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν μέτρα για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Το γεγονός πως καταφέραμε να μείνουμε σταθεροί στη δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι δεν θα υπάρξει lockdown, είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ συγκεκριμένου και μελετημένου σχεδίου που στόχευε στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και στη λειτουργία του κοινωνικο-οικονομικού βίου” σημείωσε.

Σε ότι αφορά τη στήριξη, ισχύει η δέσμευσή μας ότι θα σταθούμε στο πλευρό όσων πλήττονται. Σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία που θα αφορούν εκείνους τους κλάδους που πλήττονται από τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από το τέλος του χρόνου και μετά” δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

Θα αφορούν την ενίσχυση μιας σειράς δραστηριοτήτων, καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, στον κλάδο της εστίασης για τους εργαζόμενούς τους κτλ, ώστε και τις θέσεις εργασίας να προστατέψουμε, αλλά και για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να γίνει η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων αυτών όταν ολοκληρωθεί το φάσμα των περιοριστικών μέτρων, που η εκτίμηση είναι ότι η διάρκειά τους δεν θα είναι πολύ μεγάλη. Είναι όμως πρόωρο να πούμε πότε θα γίνει η άρση τους“.

Δεν αφήσαμε ποτέ κανέναν μόνο του. Αυτό θα γίνει τώρα και σε ότι αφορά τη στήριξη και σε ότι αφορά τη χρονική μετάθεση κάποιων υποχρεώσεων” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι θα έρθει νωρίτερα από αυτό που περίμενε κανείς. “Θα έρθει από την Πρωτομαγιά του 2022 και μετά. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες και θα είναι μια γενναία αύξηση, πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη αύξηση, ουσιαστική, διότι η ενίσχυση του εισοδήματος είναι μια πολύ βασική πολιτική προκειμένου να ανταπεξέλθουν τα νοικοκυριά και οι πολίτες και στις πιέσεις από τις ανατιμήσεις και επειδή οι μισθοί στη χώρα μας πρέπει να ανεβούν για την εξέλιξη και ευημερία των ανθρώπων“.

Για το πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που νόσησαν και αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι, τόνισε ότι θα υπάρξουν οδηγίες για τη διαδικασία και τα έντυπα για ποιός και πώς θα πληρώσει.

Για τους γιατρούς που είναι σε αναστολή επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί σημείωσε ότι τελειώνει τον Μάρτιο η προθεσμία και δεν προκύπτει νέα αναβολή. Έτσι είναι πιθανό να βρεθούν εκτός του Συστήματος Υγείας.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τα πρόστιμα, τόνισε ότι η πολιτεία από τη Δευτέρα και μετά θα ακολουθήσει το νόμο. “Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπεια για όσους την αγνοούν” είπε χαρακτηριστικά.

Για την Τουρκία είπε ότι παραμένει σε μια διαρκή τακτική πρόκλησης απέναντι στη χώρα μας. “Η επιχειρηματολογία της δεν γίνεται αποδεκτή από καμία σοβαρή χώρα” είπε και πρόσθεσε για το ενδεχόμενο απευθείας διαλόγου ότι αρκεί η πρόθεση για συζήτηση από πλευράς της Τουρκίας να είναι ειλικρινής.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3Flobkc
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Οικονόμου για κατώτατο μισθό: Γενναία η αύξηση, πολύ μεγαλύτερη από την πρώτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">