ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η καλοκαιρία (video)


Συνεχίζεται η καλοκαιρία σήμερα, με 20άρια αλλά και ισχυρούς νοτιάδες έως 7-8 μποφόρ στο Β. Αιγαίο, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπληλιωτοπούλου.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από την Πέμπτη όμως περιμένουμε σταδιακή αλλαγή με συννεφιές και βροχές και από την Παρασκευή επιστροφή του χειμώνα, με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Η τάση, μάλιστα, δείχνει ακόμα περισσότερο κρύο από τις 13-15 Ιανουαρίου και μετά, με πολλά χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο συννεφιές στα δυτικά και νότια και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σταδιακά στο Αιγαίο έως 7-8 μποφόρ τοπικά στα βόρεια και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, έως 17-19 βαθμούς στα κεντρικά και νότια και έως 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία 18 βαθμοί.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι έως 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία 16 βαθμοί.

ΑΥΡΙΟ

Στη Θράκη, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη κατά διαστήματα συννεφιές με τοπικές βροχές κι από το απόγευμα και στα δυτικά – βορειοδυτικά. Καλός θα παραμείνει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, ενώ θα έχουμε και τοπικές ομίχλες, κυρίως νωρίς το πρωί. Άνεμοι και θερμοκρασία δεν αλλάζουν σημαντικά, ενώ θα φτάσουμε στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τους 20 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Περισσότερες βροχές στα δυτικά, την Κρήτη, το ΒΑ. Αιγαίο, τα
Δωδεκάνησα και τη Θράκη και σταδιακά, συννεφιές στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα στα βόρεια. Σταδιακή εξασθένηση των νοτιάδων στο Αιγαίο και από το απόγευμα τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ και μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές σε αρκετές περιοχές και κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο, όπου στα θαλάσσια – παραθαλάσσια θα σημειωθούν και καταιγίδες και θα πέσουν λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Νοτιάδες 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο και βαθμιαία βοριάδες στο Αιγαίο 3-5 και θα πέσει άλλο λίγο η θερμοκρασία.

Βροχερό θα είναι και το Σαββατοκύριακο, με περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

 

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3mP0wCj
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η καλοκαιρία (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">