ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου: Που θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος και τι καιρό θα κάνει τις επόμενες 2 εβδομάδες (video)


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον το πρώτο κύμα ζέστης για φέτος, το οποίο θα κορυφωθεί αύριο και την Παρασκευή με 35άρια σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει και τους 37, πιθανώς και 38 βαθμούς. Επιπλέον, η αυξημένη υγρασία και οι ασθενείς άνεμοι θα εντείνουν το αίσθημα δυσφορίας. Πάντως όσον αφορά τα φαινόμενα, δεν αναμένουμε παρά λίγες μεσημεριανές μπόρες στα βόρεια κυρίως ορεινά, ενώ αρκετή ηλιοφάνεια θα επικρατεί στις περισσότερες περιοχές.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε το Σάββατο, αλλά κυρίως στα δυτικά και βόρεια, από την Κυριακή όμως θα έχουμε περαιτέρω πτώση και στην υπόλοιπη χώρα που θα συνοδευτεί κι από μια εντονότερη αστάθεια που θα δώσει τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες, στη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ θα πνέουν και πιο ενισχυμένοι νοτιάδες που θα φτάνουν τοπικά και τα 5-6 μποφόρ.

Τέλος, ήπιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σαν πρώτη εκτίμηση για το επόμενο διάστημα, με τις θερμοκρασίες να παραμείνουν πλέον στα επίπεδα των 30 και άνω βαθμών, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη έλευση του καλοκαιριού…

ΣΗΜΕΡΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες και λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Εξασθενημένοι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ και δυτικοί – βορειοδυτικοί τοπικά 5 στα ανατολικά και μικρή άνοδος θερμοκρασίας έως 33-35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 30-32 στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ

Αρκετή ηλιοφάνεια, μεταβλητοί και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι άνεμοι έως 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα στα γύρω ορεινά. Μεταβλητοί και το μεσημέρι νοτιάδες άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Παρόμοιος καιρός, με αρκετό ήλιο και λίγες τοπικές απογευματινές μπόρες μόνο στα βόρεια ορεινά, ασθενείς ανέμους 3-4 και στα ανατολικά βοριάδες έως 5 μποφόρ και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 33-35 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 37, πιθανώς και 38 βαθμούς.

 

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος 

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/jA5BhtR
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου: Που θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος και τι καιρό θα κάνει τις επόμενες 2 εβδομάδες (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">