ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στις 24/5 για μονιμοποίηση των συμβασιούχων


Ημέρα πανελλαδικής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης θα είναι η Τρίτη 24 Μαΐου για τους εργαζόμενους στους Δήμους, με αιχμή της κινητοποίησης, τα ζητήματα της υποστελέχωσης των Δήμων και το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για πολλά έτη (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α., εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές των Δήμων που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες κ.α.) και την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων, ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Yπενθυμίζεται ότι η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε ομόφωνα: «24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 ζητώντας την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α., εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές των Δήμων που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες κ.α.).

Πραγματοποίηση Απεργιακής Συγκέντρωσης την ίδια ημέρα και ώρα 10.00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).

Πραγματοποίηση πορείας προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και στην συνέχεια πορεία προς τα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. για συνάντηση με τον Πρόεδρο της κ. Δημήτρη Παπαστεργίου».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της «καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, ώρα 10:00π.μ., στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ (Καρόλου 24, Πλατεία Καραϊσκάκη), καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Εσωτερικών και προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ».

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/23Ll6I5
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απεργούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους στις 24/5 για μονιμοποίηση των συμβασιούχων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">