ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Εβδομάδα με σκαμπανεβάσματα – Τοπική αστάθεια και αυξομειώσεις στη θερμοκρασία


Με σκαμπανευάσματα αναμένεται ο καιρός της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Αναλυτικότερα: Συγκρούονται αυτές τις ημέρες οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που επηρεάζουν ακόμα τη ΔΚ. Ευρώπη, με ψυχρότερες από τη ΒΑ. Ευρώπη και μάχονται για το ποια θα επικρατήσει κι εμείς βρισκόμαστε στη μέση, γι’ αυτό ακριβώς θα έχουμε καιρικά σκαμπανευάσματα με έντονη αστάθεια στις βορειότερες περιοχές της χώρας, αλλά και αυξομειώσεις στη θερμοκρασία και πάνω κάτω έτσι θα πάμε μέχρι και τις αρχές του μήνα (με αστάθεια δηλαδή στα κεντρικά και βόρεια).

ΣΗΜΕΡΑ

Πάλι θα έχουμε αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και πιθανώς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα, γυρίζουν πάλι οι άνεμοι σε βοριάδες έως 4-6 και σταδιακά 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, φτάνοντας όμως και πάλι κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 36-37 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Ήλιος με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα και πιθανές μπόρες στα βόρεια, βοριάδες 3-4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 35 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια, αλλά το μεσημέρι – απόγευμα τοπικές μπόρες και στα ορεινά καταιγίδες, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στη Μ. Θάλασσα που θα επηρεάσει κι εμάς κυρίως πάλι στα βορειοανατολικά αλλά και αστάθεια στα υπόλοιπα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες με μπόρες και λίγες καταιγίδες, θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα 6-7 μποφόρ στο Α. Αιγαίο, ενώ θα πέσει λίγο ακόμα ν η θερμοκρασία κυρίως στα βορειοανατολικά και το Α. Αιγαίο.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/ftoLQZO
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Εβδομάδα με σκαμπανεβάσματα – Τοπική αστάθεια και αυξομειώσεις στη θερμοκρασία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">