ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χαλκιδική: Με το πρώτο φως της μέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον 28χρονο αγνοούμενο


Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε μαζί με δύο φίλους του από τα ορμητικά κύματα στην περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Είναι ο τελευταίος από τους τρεις φίλους που παραμένει αγνοούμενος, καθώς ο δεύτερος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής και είναι καλά στην υγεία του, ενώ ήδη από χθες είχε διασωθεί ο πρώτος.

Ο 30χρονος Ιβάν που περισυνελέγη σήμερα το πρωί από εμπορικό πλοίο, χρωστά τη ζωή του σε μια σπασμένη σανίδα του σερφ που βρήκε μεσοπέλαγα, στην οποία γατζώθηκε και μετά από μάχη 19 ωρών με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα μπόρεσε να σωθεί.

Ο Ίβαν, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι όταν πήγε με τους φίλους του να κολυμπήσουν η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα.

Στις έρευνες που διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, συμμετέχουν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, επτά παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες διεξάγονται και στην ξηρά στην περιοχή γύρω από το Ποσείδι από περιπολικό όχημα του Λιμενικού και πεζοπόρα τμήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/TqyPgxU
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χαλκιδική: Με το πρώτο φως της μέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον 28χρονο αγνοούμενο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">