ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ι. Κιουμής: Το κύμα της πανδημίας θα είναι σύντομο – Δεν επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες (video)


«Αυτό το κύμα της πανδημίας αναμένεται να μην είναι μεγάλο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ιωάννης Κιουμής, ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ο κ. Κιουμής παραδέχτηκε ότι τα «κρούσματα είναι πολλά» τόνισε ωστόσο ότι αυτό οφείλεται σε μια έξαρση της νόσου εξαιτίας της άφιξης των τουριστών, της μη τήρησης των μέτρων προστασίας και του μικρού αριθμού εμβολιασμών.

«Οι εμβολιασμοί ουσιαστικά δεν υφίστανται παρά τις συστάσεις. Ολοένα και περισσότεροι από εμάς που έχουμε εμβολιαστεί, σιγά – σιγά χάνουμε την ανοσία, και είμαστε περισσότερο δεκτικοί στις επαναλοιμώξεις», διευκρίνισε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Κιουμής.

Σύμφωνα με τον γιατρό, οι επαναλοιμώξεις αφορούν πλέον το 20% των κρουσμάτων κορονοϊού, «ποσοστό που ολοένα και περισσότερο θα είναι αυξανόμενο καθώς η ανοσία σταδιακά χάνεται», όπως τόνισε.

Εστιάζοντας στα θετικά νέα ο καθηγητής Πνευμονολογίας επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής δεν επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας» λέγοντας ότι αν ακολουθήσουμε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας θα ανταπεξέλθουμε στο πανδημικό κύμα.

Η 4η δόση μειώνει τη σοβαρότητα της νόσου

O Κ. Κιουμής πήρε θέση και στο ζήτημα για το εάν πρέπει να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ λέγοντας ότι είναι απαραίτητη: «Η αραίωση των ενημερώσεων δεν συνάδει με τη λογική των πραγμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Όσον αφορά το ποιοι πολίτες πρέπει να κάνουν την τεταρτη δόση του εμβολίου υποστήριξε ότι «πρέπει να ενθαρρύνουμε τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν γιατί το εμβόλιο μειώνει τη βαρύτητα της νόσου».

Και όπως πρόσθεσε «κάποιες ζωές μπορεί να σωθούν» τονίζοντας ότι η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται επίσης από όλους όσοι έχουν συννοσυρότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς έχουμε πολύ καιρό να διανύσουμε μέχρι να κυκλοφορήσουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/2TjxgQY
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ι. Κιουμής: Το κύμα της πανδημίας θα είναι σύντομο – Δεν επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">