ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Bροχές και καταιγίδες στη χώρα – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία


Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/7) με ξαφνικές νεροποντές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έντονα καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυροί άνεμοι και βροχές θα πλήξουν, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι οποίες κατά τόπους που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών ακόμη και χαλάζι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενώ αναμένονται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Οι καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Δυτική Στερεά είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν τοπικά στα Δωδεκάνησα.

Που και πότε αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντικά ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες (20:00) της Παρασκευής (8/7), με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται σε περιοχές του Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε επιφυλακή για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων σε αρκετές περιοχές.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/vkWTb2u
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Bροχές και καταιγίδες στη χώρα – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">