ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από την μαφία του περιθωρίου στην μαφία της πολιτικής



Ελλάδα 2022: Από την «μαφία» με τις μυστικές - εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο περιθώριο στην «μαφία» της πολιτικής και του συστήματος στην νεοελληνική πραγματικότητα.

Το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας λέει πως «μαφία» είναι εγκληματική οργάνωση με αυστηρή ιεραρχία και απαράβατους εσωτερικούς νόμους, η οποία ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα στη Σικελία και η δράση της εξαπλώθηκε σταδιακά σε ολόκληρη την Ιταλία, αλλά και την Αμερική και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κατ’ επέκταση, «μαφία» είναι οποιοδήποτε οργανωμένο δίκτυο κακοποιών, π.χ. η ρωσική μαφία. Και τρίτον, μεταφορικά, «μαφία» είναι κλειστή ομάδα επιτηδείων που εξυπηρετεί συντονισμένα τα συμφέροντά της χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα - συνώνυμα: «κύκλωμα, κλίκα».

Η διαπίστωσή μας στην νεοελληνική πραγματικότητα και όσα παρακολουθούμε στενά σε επίπεδο ελληνικής κοινωνίας είναι: Στην Ελλάς του 2022 δεν υφίστανται πληθώρα μυστικές - εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στο περιθώριο , αντιθέτως υφίστανται «κύκλωματα, κλίκες» σε συστημικό, πολιτικό, και επιχειρηματικό επίπεδο.

Ειδικότερα, αν εξαιρέσει κάποιος ορισμένες περιθωριακές ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίες είναι γνωστές σε όλους για την δράση τους και το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ τους , με σειρά εγκληματικών ενεργειών, δολοφονιών, εκβιασμών, κ.α., σε κοινωνικό επίπεδο το μήνυμα που λαμβάνουμε σήμερα είναι ότι η «μαφία» βρίσκεται εδραιωμένη σε πολιτικό επίπεδο. 

Ο μέσος νεοέλληνας - νεοελληνίδα αναφέρει δημόσια στα sosial media τον όρο «μαφία» υποδεικνύοντας τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας , τους ενεργούς πολιτικούς , υπουργούς , τα κυβερνητικά στελέχη κ.α.

Σε μια μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα, και κυρίως στενά ελεγχόμενη επί σειρά δεκαετιών από μια σειρά αστικών κομμάτων εξουσίας , (τα οποία ασκούν τον έλεγχο επί παντός επιστητού ), δεν θα μπορούσε να υφίσταται κάτι αντίστοιχο των συνδικάτων του οργανωμένου εγκλήματος τύπου Σικελίας , η ακόμα Ρώσικης μαφίας.

Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας,  η «μαφία» του οικονομικού εγκλήματος βρίσκεται σε πολιτικό επίπεδο. Εδραιωμένη, διαπλεκόμενη, ισχυρή λόγω της άσκησης εξουσίας , και με πλάτες το εφοπλιστικό μιντιακό καταστημένο. 

Αν ρίξει μια προσεκτική ματιά κάποιος στα sosial media των πολλών , των εκατομμυρίων , και όχι των ολιγαρχών του μεγάλου κεφαλαίου οι οποίοι ξεκοκκαλίζουν τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα , ο όρος  «μαφία» αναφέρεται στα πολιτικά πρόσωπα και την κυβέρνηση , και αυτό σήμερα είναι το «κρυφό μυστικό» της νεοελληνικής κοινωνίας ! 

Ασφαλώς το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι πληθώρα δήθεν ενοχλημένων πολιτών για τα δρώμενα της πολιτικής «μαφίας» όταν ερωτηθούν κατ' ιδίαν αναφέρουν: Και εμείς τα ίδια δεν θα κάναμε ; Ποιος/α όταν του δινόταν η ευκαιρία δεν θα τα άρπαζε ;

Δεδομένου ότι και σε εμάς δόθηκαν οι ευκαιρίες να τα ''αρπάξουμε'' εμείς επιλέξαμε την οδό της αλήθειας και της εντιμότητας , καθώς επίσης , στον ίδιο μας τον τόπο είναι ξεκάθαρο ότι τα αρπάζουν πληθώρα ξενόφερτων αντί ημών.

Ο ρόλος της αριστεράς και των αριστερών

Δυστυχώς,δόθηκε η δυνατότητα σε πληθώρα συμπολιτών μας, οι οποίοι/ες με σημαία την αριστερά και τα ιδεώδη της παρουσιάστηκαν να αξιώνουν κοινωνική υποστήριξη και ψήφους, και ασφαλώς απεδείχθη ότι δεν αποτελούν την λύση.

Ειδικότερα: Να παρακάμψουμε σειρά υπονομευτικών ενεργειών από φερόμενους/ες αριστερούς της τοπικής μας κοινωνίας , (όπως π.χ. την αξίωση εξαίρεσης από τις εκλογές συγκεκριμένων ατόμων, ενώ οι ίδιοι/ες να συμμετάσχουν ), το οποίο αυτούσια ως ενέργεια ουδεμία σχέση έχει με τα ιδεώδη της αριστεράς ;

Αν αυτοί/ες αποτελούσαν την λύση σε κοινωνικό επίπεδο , πρώτον, θα αξίωναν την εξαίρεση από τις εκλογές συγκεκριμένων ατόμων ; 

Δεύτερον, αν αξιώσεις την εξαίρεση έτερων ατόμων αυτό συνεπάγεται ότι από τις θέσεις που θα προκύψουν στη συνέχεια για εσένα που θέλεις να συμμετάσχεις στην πολιτική και τα κοινά πρέπει να τα καλύψεις. Γνωρίζεται να ίσχυσε το συγκεκριμένο με όσους/ες βρέθηκαν επί σειρά ετών στα έδρανα του Δήμου Γλυφάδας και ευρύτερα , η μήπως κάλυπταν την κλίκα τους και μόνον ; Κάλυψαν με οποιαδήποτε ενέργεια όσους και όσες αξίωσαν να εξαιρεθούν από τις εκλογές ;

Τρίτον , όσοι/ες, αν και δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά ακόμα και σήμερα παρουσιάζονται ως αριστεροί/ες , αν ήταν πράγματι αριστεροί/ες γιατί δεν αξίωσαν από την πρώτη ημέρα , η ακόμα από την πρώτη εβδομάδα, την εξαίρεση συγκεκριμένων ατόμων από το κόμμα και την παράταξη και έπραξαν τα αχαρακτήριστα έπειτα από σειρά ετών και πίσω από την πλάτη τους ; 

Ποιος αριστερός ''κανόνας'' δέχεται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ; Μια φωτογραφία του Τσέ δεν σε κάνει αριστερό . Ορισμένοι/ες οικιοποιήθηκαν μέχρι και τον δολοφονημένο επαναστάτη για ιδίων όφελος, όμως , ούτε κατά διάνοια έχουν κάποια σχέση μαζί του. 

Αναγνώστη/ια η «μαφία» δεν έχει κόμμα η χρώμα.Επίσης και η «εκτέλεση» δεν γίνεται μόνο με σιδερικά - όπλα. Όπως διάβασες πιο πάνω οι σημερινοί «εκτελεστές» είτε είναι ''γαλάζιοι'' είτε είναι ''κόκκινοι'' χρησιμοποιούν πιο προχωρημένες μεθοδολογίες, και ενώ καλύπτονται οι δικές τους προσδοκίες εξαυλώνουν τις ζωές των υπολοίπων. 

Δεν σας προκαλεί απορία πως ο πρωθυπουργός σας δεν θα μπορούσε να ζήσει με 800 ευρώ τον μήνα και σε εκατομμύρια πολιτών δεν παρέχει ούτε τα 800 ;

Αν γνωρίζεται καταστάσεις αναφορικά με όσους / ες προαναφέρονται και ενδεχομένως ενέργειές τους επί σειρά ετών που χαριεντιζόντουσαν στα δημοτικά έδρανα του Δήμου Γλυφάδας με ''γαλάζια'' στελέχη , όσο και σε περιφερειακό επίπεδο , καθώς και σε κυβερνητικό να μας παρέχετε την ενημέρωση διότι μπορεί από «άγνοια» να τους αδικούμε.

Προσωπικά εμείς γνωρίζουμε ότι έπειτα των εκλογών του 2014 σε σειρά δημοτικά συμβούλια του Δήμου Γλυφάδας ορισμένοι/ες από τους εν λόγω είτε έκαναν ότι δεν μας γνωρίζουν,  (!!!) , είτε έπειτα από δικές μου ενέργειες έλεγαν πολιτικά λόγια του αέρα χωρίς αντίκρυσμα ώστε να μας αποφύγουν. 

Μπορούν να εκπροσωπούν επάξια την κοινωνία στον βαθμό που εκπροσωπούν ιδίους σκοπούς και τις «κλίκες» τους ? Όσοι βρίσκουν πρόσφορες δικαιολογίες και ρηχά επιχειρήματα διαπίστωσαν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος στις εκλογές του 2019 , διότι όσες διαφορές μπορεί να έχουν μεταξύ τους οι ''γαλάζιοι'' τις αχαρακτήριστες ενέργειες των φερόμενων τοπικά αριστερών, «όλα για την πάρτη τους», δεν τις ακολούθησαν. ( Διαθέτουμε εκατοντάδες πειστήρια και όλα είναι δημοσιοποιημένα. )

ΥΓ: Όσοι/ες των κομμάτων ''αριστεράς'' απολαύσατε επί σειρά ετών όσα απολαύσατε λόγω της ενεργούς κοινωνικής υποστήριξης και των κοινωνικών αγώνων, ενώ απεδείχθη ότι ορισμένοι/ες είστε ''κλίκες'' , τουλάχιστον προσωπικά θέλω να διαπιστώσω αν θα πετύχεται οτιδήποτε σήμερα, η ακόμα και αύριο. 

- Εννοώ την αντιστοιχία του 2014, τόσο σε τοπικό επίπεδο δήμου Γλυφάδας, όσο και σε Περιφερειακό καθώς και στο κυβερνητικό. Για το χθές δεν αναφέρω κάτι διότι οι μέν στις εκλογές του 2019 χάσατε τα τρία τέταρτα των ψήφων του 2014 και οι δε το εδρανάκι. ( Ασφαλώς σήμερα έχετε τίγκα τους κωδικούς στα ευρώ  και προεκλογικά θα τα ''χώσετε χοντρά'' και εσείς στα ''γνωστά τοπικά media''. Είναι αρκετό ώστε να προκύψει αποτέλεσμα ? )

ΥΓ 1: Για εσένα που ενδεχομένως δεν κατάλαβες απόλυτα τι εννοούμε αναφέρω: Οι ''σύντροφοι'' μάζευαν ζεστό χρήμα της παράταξης και το παρείχαν σε σειρά ιδιοκτητών τοπικών σελίδων, ενώ στον αντίποδα εμείς από δαύτους δεν είδαμε ούτε ένα ευρώ ! 

- Τις σελίδες των εν λόγω σε τοπικό επίπεδο τις διαβάζουν οι κατά τόπους ψηφοφόροι, ενώ την δική μας προφανώς την διάβαζαν και την διαβάζουν οι ''εξωγήινοι'' που ανέφερε ο Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής ! ( Οι ''εξωγήινοι'' τους είχαν παρέχει χιλιάδες ψήφους το 2014 !!! γι'αυτό δεν τις είδαν ξανά στις εκλογές του 2019 ? )

Επισήμανση: Στην φωτογραφία - έργο τέχνης - εικονίζεται ένα από τα υποδήματα το οποίο έλιωσα επί σειρά ετών σε πορείες, απεργίες, συλλαλητήρια, ομιλίες, περιοδείες, μοίρασμα προεκλογικού υλικού, κ.α., και τελικά χωρίς να προκύψει ίχνος της κοινωνικής μας δικαίωσης. 

- Αν σε ορισμένους/ες από εσάς η απεικόνιση της φωτογραφίας παραπέμπει και σε άλλες καταστάσεις . . . μέσα είστε , τους χρειάζεται . Ιδεολογικά πάντα διότι τασσόμαστε κατά της βίας. 

- Αναφορικά με φαντομάδες αγνώστου διευθύνσεως, για πολλοστή φορά κάντε ότι η αντίληψή σας είναι υποδεέστερη νηπίου, διότι όσα σας μίσθωσαν να γράφετε αποτελούν καθολικά μπουρδολογίες. 

- Δεν μας λέτε ποιά ήταν τα παραγόμενα όσων βρέθηκαν σε σημαίνουσες θέσεις ; Υπάρχει έστω ένα να μας υποδείξετε ? Είναι γνωστό στους συμπολίτες μας πόσες δημόσιες προτάσεις έχουν γίνει από εμάς και αν δεν είχαμε εξαιρεθεί από τις «κλίκες τύπου μαφίας» θα είχαν προκύψει σειρά πολιτικών και προτάσεως από εμάς , από δαύτες και δαύτους υπήρξε έστω και μια πρόταση - πολιτική για την τοπική μας κοινωνία ? 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από την μαφία του περιθωρίου στην μαφία της πολιτικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">