ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βερολίνο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτη


Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η τουρκική προκλητικότητα και το μεταναστευτικό ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στο πλαίσιο των επαφών του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά τη σημερινή, πρώτη, ημέρα της επίσκεψής του στο Βερολίνο. Αύριο ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και το Κλίμα, Άννα Λούρμαν.

Την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μίχαελ Ροτ (SPD) και την επικεφαλής της γραμματείας της Επιτροπής, Ούρσουλα Μπελ. Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν θέματα όπως οι επιπτώσεις στην Ευρώπη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και η ενεργειακή κρίση. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας.

Στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Γερμανο-Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάρστεν Τρέγκερ και το προεδρείο της Ομάδας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται με την ελληνική ομογένεια στη Γερμανία , αλλά και με τις ενεργειακές προκλήσεις στην Ευρώπη. Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε εκεί αναλυτικά στις στοχευμένες κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της Ομάδας για την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του κ. Βαρβιτσιώτη με τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP), πρέσβη Ρολφ Νίκελ, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (European Council of Foreign Relations) και είχε συνάντηση με την Δρ. ‘Αννα Κουχενμπέκερ, Διευθύντρια Στρατηγικών Συνεργασιών, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την κοινοβουλευτική υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και το Κλίμα, ‘Αννα Λούρμαν, ενώ θα έχει συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της «Atlantik Brücke» και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/04SqVjX
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βερολίνο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Μ. Βαρβιτσιώτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">