ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολυτεχνειούπολη:Άντρο συμμοριών επί τρία χρόνια η φοιτητική εστία


Σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών φέρονται να εμπλέκονται οι 32 συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση εντός και εκτός της Πολυτεχνειούπολης, στου Ζωγράφου. Η παλιά φοιτητική εστία είχε μετατραπεί σε ορμητήριο με τους κακοποιούς να επιδεικνύουν τη δράση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εμφανίζονταν με όπλα, χρήματα και ναρκωτικά. 

Ειδικότερα η πρώτη συμμορία αποτελείτο από 9 μέλη και είχε εμπλοκή σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η δεύτερη συμμορία απαριθμούσε 24 μέλη και είχε διαπράξει 27 ληστείες ενώ η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη με τους αστυνομικούς να αναζητούν ακόμα πέντε άγνωστα άτομα.

Τα άτομα των τριών συμμοριών φαίνεται ότι δρούσαν από το 2019 και μετά ενώ μεμονωμένα κάποια μέλη των συμμοριών είχαν δράσει και νωρίτερα.

Από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο. Αυτό είναι το οξύμωρο της ιστορίας μιας κυβέρνησης ΝΔ η οποία επί τριετία έδινε έμφαση στα Εξάρχεια και είχε πλήρη άγνοια όσων συμβαίνουν μέσα στην φοιτητική εστία.

Τα τελευταία χρόνια, οι τρεις όροφοι της παλαιάς φοιτητικής εστίας του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου, είχαν μετατραπεί σε στρατηγείο σκληρών Αλβανών κακοποιών. Δίνοντας 100 ευρώ τον μήνα, σε έναν «σύνδεσμο» για κάθε δωμάτιο και χωρίς να πληρώνουν ρεύμα, internet και νερό, ζούσαν οικογενειακώς.

Κυκλοφορούσαν με Mercedes και απολάμβαναν τη χλιδάτη ζωή με το μαύρο χρήμα απο τις ληστείες, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις κλοπές, ακόμη και απαγωγές.

Έκαναν face control για να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στις φοιτητικές εστίες. Εάν δεν γνώριζαν κάποιον έκαναν έλεγχο για να διαπιστώσουν την ταυτότητα του ενώ φαίνεται να είχαν απειλήσει φοιτητές ακόμα και με όπλο κάνοντας έλεγχο για να διαπιστώσουν αν είναι αστυνομικοί αυτοί που έμπαιναν.

Έχει ταυτοποιηθεί τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες, ο 30χρονος, που διακρινόταν για τη σκληρή του δράση όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα φαίνεται ότι ήταν εκείνος που έφερνε στη συμμορία κι άλλα άτομα τα οποία ήταν τα πρωτοπαλίκαρα του, ηλικίας 20 ετών τα οποία ήθελαν να γίνουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, γκάνγκστερ ακολουθώντας τα βήματά του. 

Τρία από αυτά τα άτομα φαίνεται να ήταν μέλη της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ» που είχε εξαρθρωθεί το 2011. Πρόκειται για μια πολύ άγρια συμμορία που έκανε ληστείες χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ ενώ τα τα τρία συγκεκριμένα μέλη φαίνεται να αποφυλακίστηκαν πριν από 1,5 χρόνο και βρήκαν καταφύγιο εκείνο το διάστημα στις παλιές φοιτητικές εστίες.

Για τις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες λέγοντας μεταξύ άλλων την κοκαΐνη κυρία ή άσπρη ενώ τους αστυνομικούς μαύρους ή σκυλιά. Σημαντικό ρόλο φέρεται να είχε και η δόκιμη αστυνομικός που έμενε κοντά στο σημείο και ενημέρωνε τα μέλη των συμμοριών, με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει δυο φορές επιχειρήσεις της αστυνομίας λόγω και της δράσης της, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση.

Η δόκιμη αστυνομικός διατηρούμε σχέση με μέλος της συμμορίας και είχε πλήρη πρόσβαση στο σύστημα του ΑΤ Ζωγράφου ενημερώνοντας τις συμμορίες.

Το χτύπημα του 30χρονου στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο φαίνεται ότι ήταν εκδικητικό καθώς νωρίτερα είχαν μπει αστυνομικοί στο σπίτι του και είχαν συλλάβει τη γυναίκα του.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολυτεχνειούπολη:Άντρο συμμοριών επί τρία χρόνια η φοιτητική εστία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">