ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Μιχαηλίδου για αναδοχή: Η πρώτη αγκαλιά αλλάζει όχι μόνο τη ζωή ενός παιδιού, αλλά και εκείνου που θα την δώσει


Στην σπουδαιότητα της αναδοχής και στην αξία της πρώτης αγκαλιάς στην ζωή ενός παιδιού, αναφέρθηκε η Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην ημερίδα «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Αναρρωτηρίου Πεντέλης και ο Δήμος Βριλησσίων. H κα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι «η πρώτη αγκαλιά αλλάζει όχι μόνο τη ζωή ενός παιδιού, αλλά και εκείνου που θα την δώσει».

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, Κοινωνικών Υποθέσεων 1.477 παιδιά μεγαλώνουν σήμερα σε δομές παιδικής προστασίας. Από αυτά, τα 111 προορίζονται για υιοθεσία ενώ για έναν αριθμό παιδιών η επανασύνδεση με τη βιολογική οικογένεια ή η αποκατάστασή τους σε εναλλακτικές μορφές διαβίωσης αποτελεί προτιμότερη επιλογή. Αντίστροφα, 576 παιδιά όλων των ηλικιών προορίζονται για αναδοχή κάνοντας έτσι την αναδοχή το μέσο οικογενειακής αποκατάστασης για την πλειοψηφία των παιδιών των ιδρυμάτων.

Η κ. Μιχαηλίδου έκανε λόγο και για τις παρεμβάσεις της Πολιτείας αυτά τα τρία χρόνια που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του θεσμού της Αναδοχής. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε:

● Στην σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται από τη στιγμή που ο πολίτης καταθέτει την αίτηση του μέχρι την ένταξη του στο Εθνικό Μητρώο υποψήφιων γονέων.

● Στην θέσπιση του επιδόματος αναδοχής, ως οικονομική ενίσχυση προς όλες τις ανάδοχες οικογένειες, το οποίο κυμαίνεται από 325 έως και 1200 ευρώ το μήνα ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες των παιδιών.

● Στην διεύρυνση των ηλικιακών ορίων για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που ήταν, η αναδοχή είναι πλέον εφικτή σε συμπολίτες μας από 25 έως και 75 ετών, με μέγιστη ηλικιακή διαφορά μεταξύ παιδιού και αναδόχου, τα 50 έτη.

Η κα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά» και στην θετική επίδραση του στην ανάπτυξη κάθε παιδιού, τόνισε ότι σύμφωνα με έρευνες «τα παιδιά ιδιαίτερα τα βρέφη και τα μικρά παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα επηρεάζονται σε επίπεδο σωματικής ανάπτυξης, ανάπτυξης συναισθηματικών δεσμών και ανάπτυξης του εγκεφάλου τους. Συγκεκριμένα, παρατηρείται καθυστέρηση στη σωματική ανάπτυξη, αλλά και σε σημαντικούς δείκτες ανάπτυξης, όπως το βάρος, το ύψος και η περίμετρος του κεφαλιού. Γι’ αυτό για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία η ανάδοχη πρώτη αγκαλιά. Για να διασφαλίσουμε ότι κάθε παιδί θα μπορεί να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά, λαμβάνοντας την φροντίδα που του αξίζει, ακόμα και αν την έχει στερηθεί από το οικογενειακό του περιβάλλον. Στόχος μας να κινητοποιούμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, ώστε να προσφέρουν στα πιο ευάλωτα παιδιά την πρώτη αγκαλιά που τόσο έχουν ανάγκη».

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/9sQlghw
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Μιχαηλίδου για αναδοχή: Η πρώτη αγκαλιά αλλάζει όχι μόνο τη ζωή ενός παιδιού, αλλά και εκείνου που θα την δώσει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">