ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΕΘ: Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη μία το μεσημέρι


Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα δώσει στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη χθεσινή ομιλία του παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Τα 4 τελευταία χρόνια η Ελλάδα ξαναγύρισε πίσω, ίσως ακόμη πιο πίσω και από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων“, είπε ο κ. Τσίπρας, και τόνισε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στην επείγουσα πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα με μία προοδευτική διακυβέρνηση”, παρουσιάζοντας 6 εθνικές προτεραιότητες. Σ΄αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με μείωση των λογαριασμών, επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η ενίσχυση του εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αφορολόγητο 10.000 ευρώ για όλους και επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, η στήριξη του κοινωνικού κράτους με κατάργηση των νόμων Χατζηδάκη για την εργασία και πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα του Κράτους Δικαίου, λέγοντας πως η χώρα βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις.

Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι σε τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν έμαθε, καθώς τα μέτρα που εξήγγειλε θα οδηγούσαν τη χώρα σε νέα μνημόνια, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/qcOLVsP
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΕΘ: Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη μία το μεσημέρι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">