ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης διεγράφη ενώ τα εκατομμύρια είναι δεδομένα !


Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης μετά τις καταγγελίες αναφορικά με επιχειρηματικές δραστηριότητές του  και εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Ο βουλευτής καταγγέλεται ότι μέσω εταιρειών είχε αγοράσει «κόκκινα δάνεια» αξίας 63 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 4,3 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογείται από τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες».

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

ΣΥΡΙΖΑ: Να συγκληθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες για τον Ανδρέα Πάτση

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αναφέρει έρχεται «μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες και ανήθικες πρακτικές του πρώην βουλευτή Γρεβενών»

Η αντιπολίτευση επικαλείται το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3213/2003 (όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο τέταρτο παρ. 5 του Ν. 4396/2016, ΦΕΚ Α΄ 111/8.6.2016) σύμφωνα με το οποίο «στους βουλευτές απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα». 

Αναφέρεται επίσης στην παρ. 2 του ως άνω άρθρου του ιδίου Νόμου με βάση την οποία «η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Επισήμανση του Γ.WEB: Οποιαδήποτε πράξη να τελέσουν βουλευτές τίθενται στο απυρόβλητο και η νομοθεσία είναι κάθετα ελαστική. Το κύριο είναι ότι μας κοστίζει 22.000 χιλιάδες ευρώ έκαστος και επιπροσθέτως ενίοτε και μερικά εκατομμύρια.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης διεγράφη ενώ τα εκατομμύρια είναι δεδομένα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">