ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας:Λούφα και παραλλαγή αναφορικά με το «πόθεν έσχες»


Λούφα και παραλλαγή και από την επιτροπή ''ποιότητας ζωής'' στην Γλυφάδα

Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες της λούφας και παραλλαγής από την επιτροπή ''ποιότητας ζωής'' στο δήμο Γλυφάδας , η οποία απαρτίζεται από στελέχη της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ , και του ΠΑΣΟΚ , αναφορικά με το πείραγμα των αντικειμενικών αξιών που έκανε η κυβέρνηση με απόρροια χιλιάδες πολίτες να μείνουν χωρίς  κοινωνικά οικιακά τιμολόγια ΚΟΤ Α και Β, τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής για τους ανασφάλιστους υπερήλικες και το επίδομα στέγασης.

Άλλωστε είναι οι ίδιοι και οι ίδιες , παράλληλα συνολικά της διοικήσεως του δήμου, οι οποίοι/ες κατά παράβαση του άρθρου 61 παρ.4 του Ν.3852/2010 δεν δηλώνουν επί οκτώ (8) χρόνια τις ετήσιες δηλώσεις του «πόθεν έσχες».

Πληθώρα από τους αιρετούς του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και ο δήμαρχος διαθέτουν υπέρμετρα περιουσιακά στοιχεία, έτεροι offshore εταιρίες ώστε να μην πληρώνουν φόρο για τα ακίνητά τους, καθώς επίσης, αρκετοί/ες εξ' αυτών διαθέτουν  ακίνητα και κινητή και ακίνητη περιουσία την οποία δεν διέθεταν πριν την εμπλοκή τους με τα κοινά.

Όσοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να υποβάλουν δηλώσεις του «πόθεν έσχες» δημόσια στην σελίδα του Δήμου Γλυφάδας και ουδέποτε το έκαναν επί οκτώ χρόνια είναι:

Από την Δημαρχιακή Παράταξη

Παπανικολάου Γεώργιος – Δήμαρχος

Αγγελόπουλος Γεώργιος - Αντιδήμαρχος

Νιτσιόπουλος Δημήτριος – Αντιδήμαρχος

Δήμου Σπύρος – Αντιδήμαρχος

Σκαλτσάς Ιωάννης - Αντιδήμαρχος

Πατεράκη Αναστασία - Αντιδήμαρχος

Μηλιαρέση Μαίρη - Αντιδήμαρχος

Καράχου Ελένη - Αντιδήμαρχος

Τσαμπίρας Δημήτριος – Αντιδήμαρχος

Καυκά Άννα – π. Αντιδήμαρχος

Δορκοφίκης Περικλής – π. Αντιδήμαρχος

Ακρίβος Δημήτριος – π. Αντιδήμαρχος

Μπίλια – Χαρίση Δάφνη – π. Αντιδήμαρχος

Παπάς Ιωάννης - π. Αντιδήμαρχος

Αργυροπούλου Αναστασία – π. Αντιδήμαρχος

Αγγελάτος Δημήτριος – π. Αντιδήμαρχος

Κασσέρης Μάριος - π. Αντιδήμαρχος

Βουγιουκλάκης Αιμίλιος – π. Αντιδήμαρχος

Βρυζίδης Νίκος – π. Αντιδήμαρχος

Κισκήρας Παναγιώτης – π. Αντιδήμαρχος

Τσάγκλας Ορέστης – π. Αντιδήμαρχος

Νικάκης Βασίλειος - μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Κουρουπάκης Στέλιος - μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Παπάζογλου Μαρία – αν. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Βαμβακερού Γεωργία - αν. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Μαρούλη Σαπουνάκη Ελεονώρα - αν. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Λεβετσοβίτης Νικόλαος - αν. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Παπανικολάου Αλεξάνδρα - αν. μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Αργυράκη Βασιλεία – μέλος της Επιτροπής ποιότητας Ζωής

Μιχαλακάκος Χρήστος – μέλος της Επιτροπής ποιότητας Ζωής

Δεναξά Ελένη – μέλος της Επιτροπής ποιότητας Ζωής

Απο την ''αντιπολίτευση''

Θεοδοσόπουλος Στέλιος - π. Αντιδήμαρχος

Τζούβελης Ιωάννης - π. Αντιδήμαρχος

Γιάχος Παναγιώτης – μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Ταστάνης Αναστάσιος – μέλος της Επιτροπής ποιότητας Ζωής

Όσο λοιπόν και να είναι κανείς καλοπροαίρετος, όταν βλέπει ότι οι Αντιδήμαρχοι καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που προέρχονται από την διοικούσα παράταξη, «σιωπούν εκκωφαντικά» και δεν απαιτούν να δημοσιοποιηθεί το «πόθεν έσχες τους», θέλει δεν θέλει του «μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά» και του γεννιούνται ερωτήματα, όπως:

Μήπως υπάρχουν κάποιοι ανεπάγγελτοι που διάγουν πολυτελή βίο, χωρίς να έχουν αντίστοιχα εισοδήματα και φοβούνται μην τους βγάλουν οι δημότες στη φόρα;

Μήπως υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται ότι, η σύγκριση της παλαιάς κατοικίας τους με τη σημερινή, από τους δημότες, θα βγάλει κάτι ύποπτο στη φόρα;

Μήπως υπάρχουν κάποιοι που ενώ είχαν σαραβαλάκια, σήμερα κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα και φοβούνται μην τους βγάλουν οι δημότες στη φόρα;

Μήπως υπάρχουν κάποιοι που διάγουν πολυτελή βίο έχοντας για «ξεκάρφωμα» επιχειρήσεις με μόνιμα κατεβασμένα τα ρολά κι ανύπαρκτους τζίρους και φοβούνται μην τους βγάλουν οι δημότες στη φόρα ;

Μήπως υπάρχουν κάποιοι που έχουν συστήσει Οffshore εταιρίες στην Κύπρο ή αλλού και  φοβούνται μην τους βγάλουν οι δημότες στη φόρα;

Μήπως φοβούνται κάποιοι ότι «θα πιαστούν με τη γίδα στην πλάτη» ;

Μακάρι όλα αυτά να είναι εικασίες και φαντασίες.

Αν όμως κάποιοι «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους», τότε βολεύονται μια χαρά από τη μη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες τους » στην Ιστοσελίδα του Δήμου, με συνεπακόλουθη τη συσκότιση και συνεπώς τη δυσχέρεια του κάθε δημότη, να μπορεί να συγκρίνει την περιουσιακή κατάσταση του κάθε αιρετού άρχοντα, πριν την ανάληψη πόστου ευθύνης στο Δήμο, με την σημερινή περιουσιακή του κατάσταση.

Όμως γιατί θα πρέπει ντε και καλά «μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά»;

Γιατί οι αιρετοί που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, να παρεμποδίζονται να δημοσιοποιούν το «πόθεν έσχες τους»;

Οι νομικές ακροβασίες και οι αερολογίες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν αφορούν και δεν ισχύουν για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και δημόσιες υποθέσεις, κι ο νόμος είναι απόλυτα σαφής.

Τελεία και παύλα κι ας αφήσουν κάποιοι "τα σάπια" !!!

Η Δημοτική Αρχή οφείλει και υποχρεούται να δημιουργήσει «χθές» τη σχετική πλατφόρμα, οπότε από κει και πέρα ο κάθε υπόχρεος, θα φροντίσει για την ανάρτηση του «πόθεν έσχες του» στην Ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ όποιος υπόχρεος αποφύγει να την αναρτήσει, θα αναλάβει πλέον ο ίδιος προσωπικά, τις νομικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες του.

Σε κάθε περίπτωση για την έως τώρα κωλυσιεργία της Δημοτικής Αρχής και έως ότου δημιουργήσει την συγκεκριμένη πλατφόρμα, αυτή και μόνο αυτή θα έχει ολάκερες τις νομικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες, γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, για τους «καθαρο-ουρανίδηδες» και γι’ αυτούς που σε κάθε ευκαιρία λένε ότι, «δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους».

Άλλωστε μήπως κι ο Πάτσης τα ίδια δε λέει...

Με αποσπάσματα από όσα έχει γράψει τοπικά ο Παναγιώτης Γιάχος, πολλά από τα οποία έχουμε γράψει και εμείς κατά περιόδους τα προηγούμενα χρόνια , όμως , στο παρών είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα. 

Ποιοί ψηφίζουν κρυψίνους και άτομα τα οποία παρανομούν επί σειρά ετών αν δεν είναι ομοιοί τους ;

Σημείωση: Σας ετοιμάζουμε και μια ομαδική φωτογραφία '' όλους μαζί ''.

Ασφαλώς ο κ. Γιάχος σύμφωνα με όσα αξιώνει στα Δ/Σ του δήμου δεν έχει κάποιο λόγο να αποκρύπτει περιουσιακά στοιχεία. Οι έτεροι , και ειδικότερα και τα μέλη της επιτροπής ''ποιότητας ζωής'' στον Δήμο Γλυφάδας ? 

Θέλουμε να διαπιστώσουμε πως ζείτε εσείς, οι οποίοι/ες αδιαφορείτε επιδεικτικά για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας , και τι διαθέτετε ως περιουσιακά στοιχεία.

Όταν η δημοτική αρχή δεν συμβάλει τον δήμο, και οι υπηρεσίες του δήμου στέκονται στο γράμμα του νόμου, ώστε να μην εγκρίνουν πληθώρα αιτήσεων δημοτών, οι αιρετοί οφείλουν δημόσια τα «πόθεν έσχες» τους και αντίστοιχα να μην παρανομούν. 

Το γράμμα του νόμου δεν ισχύει για δαύτους ;Τι είναι αυτοί υπεράνω του νόμου ;

Τέλος, αξιοπερίεργο και αξιοθαύμαστο το γεγονός από το 2019 να μην υπάρχει δημοσιοποιημένη στην σελίδα του Δήμου καμία δραστηριότητα των επιτροπών. Επικράτησε η λογική των tube ; Άντε και καλό tik tok για τα δεκάχρονα !!!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας:Λούφα και παραλλαγή αναφορικά με το «πόθεν έσχες» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">