ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο δήμαρχος ξήλωσε την τιμητική πλάκα του Γεννηματά


Γλυφάδα: Ο ''γαλάζιος'' δήμαρχος ξήλωσε την τιμητική πλάκα του Γεννηματά 

Στις 25 Απριλίου του 1995, ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατό του Γιώργου Γεννηματά, σε μια λιτή τελετή που έγινε στην Πλατεία του Αγίου Τρύφωνα, στη πάνω γωνία της πλατείας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και του τμήματος της οδού Αρχιπελάγους που ενσωματώθηκε στην Πλατεία, έγιναν από τον τότε Δήμαρχο Γλυφάδας, τον αείμνηστο Θόδωρο Σπονδυλίδη, τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης «πλάκας», στην οποία αναγραφόταν "ΟΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ".


Έγινε η μετονομασία της οδού που όλοι ξέρουμε σήμερα ως κεντρικό δρόμο της Τερψιθέας, ως οδός Γιώργου Γεννηματά, κι ενώ η Τιμητική «Πλάκα» ήταν στη θέση που τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 1995 που είχαν γίνει και τα «αποκαλυπτήριά της», εδώ και λίγο καιρό, με αφορμή κάποια έργα "αναβάθμισης" της Πλατείας Αγίου Τρύφωνα, η "ΠΛΑΚΑ" ξηλώθηκε και εξαφανίστηκε από τη θέση της!


Το αποτέλεσμα λοιπόν της "αναβάθμισης" της πλατείας είναι, ότι στη θέση που ήταν η τιμητική "ΠΛΑΚΑ", σήμερα είναι τοποθετημένα 3 κολωνάκια που έβαλε ο επονομαζόμενος από τους οπαδούς του, «αναμορφωτής» της Γλυφάδας, Δήμαρχος κ. Παπανικολάου.

Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας κ. Γιάχος: Ρωτάμε  τον κ. Παπανικολάου: «Αν η τιμητική "ΠΛΑΚΑ" έγραφε το όνομα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα την ξηλώνατε κ. Δήμαρχε και θα την εξαφανίζατε κι αυτή, όπως έγινε με την "ΠΛΑΚΑ" του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά;»

Προφανώς και όχι...

Επισήμανση του Γ.Κ: Κύριε Γιάχο, κυρίες και κύριοι συμπολίτες, σε καμία περίπτωση δεν λογίζεται «αναμορφωτής» ένα άτομο το οποίο δεν σέβεται την μνήμη ενός πολιτικού και συναδέλφου του, ο οποίος δημιούργησε το Εθνικό σύστημα Υγείας της χώρας μας, καθώς επίσης, επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο ώστε να δημιουργηθούν Νοσοκομεία και δομές υγείας στη χώρα μας. 

Αντιθέτως, ο «αναμορφωτής» , ο οποίος φέρει το επίθετο ενός σημαντικού Έλληνα επιστήμονα, δίνει έμφαση σε φιέστες λίγων ημερών με τα χρήματα όλων των δημοτών, το δικό του όνομα δεσπόζει σε πλατείες και ταμπέλες, ενώ το κόμμα του στον φετινό προυπολογισμό για την υγεία έχει κάνει μια μείωση της τάξεως του 50% και  τα κονδύλια που διατίθενται υπολείπονται των αναγκών. 

Αναφορικά με όσα ισχύουν κατά των ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας , το 2022 επί διακυβέρνησης ΝΔ, με το ''πείραγμα'' στις αντικειμενικές αξίες , ο  δήμαρχος Γλυφάδας , και ενδεχομένως αύριο υποψήφιος Βουλευτής η Περιφερειάρχης με τη ΝΔ, είναι καθολικά απών χωρίς να τοποθετείτε επί ζητημάτων που αφορούν πολλούς συμπολίτες μας. Ωραία Χριστούγεννα και γιορτές μεθοδεύσατε ως κόμμα για χιλιάδες πολιτών, και ασφαλώς θα το θυμούνται στις επερχόμενες εκλογές. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και Δήμαρχος Γλυφάδας έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί.

- Αναφορικά με τις πρακτικές κομμάτων και κομματικών εντύπων τα οποία τοποθετούν αφίσες οπουδήποτε, ουδέν σχόλιο, διότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν συμφωνούμε με τις ενέργειές τους. Εμείς επί δεκαετίες δεν έχουμε ρυπάνει την πόλη μας ούτε με ένα αυτοκόλλητο, είτε ένα φέιγ βολάν.

- Κομμούνα, όμως άλλος έκανε τα Νοσοκομεία και το εθνικό σύστημα υγείας , ΕΣΥ , στο οποίο έχετε διοριστεί και συνδικαλίζεσθαι , δεν τα κάνατε εσείς που κολλάτε τις αφίσες σε μνημεία και σε στύλους !

- Ενδεχομένως μπορεί ο δήμαρχος να ξήλωσε την παλιά πλάκα ώστε να τοποθετήσει ο δήμος μια καινούργια και καταλληλότερη ώστε να μην γίνετε σημείο τοποθέτησης αφισών. 

- Κάτι αντίστοιχο, ως ''πολιτική'' η νεοταξική γραμμή , ίσχυσε σε έτερη τοπική πλατεία της Τερψιθέας  στην οποία υπήρχε γραφείο αριστερής οργάνωσης. '' Έχτισαν '' μια τεράστια φυλλωσιά, ώστε από την πλατεία να μην μπορεί κάποιος να έχει οπτική επαφή με τα εν λόγω γραφεία. Στον αντίποδα , στελέχη της διοικήσεως του δήμου , βρίσκονται καθημερινά σε καφετέριες και καφενεία με τεράστια βιτρίνα προς τις πλατείες !

- Για την δεκαετία του 90 ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή τους ώστε να μην τοποθετούν προτομές και μνημεία , απλά μια αναγραφή ονόματος οδού.

- Για την ιστορία να σας αναφέρω και ένα συμβάν στο εν λόγω σημείο της πλάκας του Γεννηματά που πλέον δεν υπάρχει. Πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινό της ΛΑΕ , δεδομένου ότι τα γραφεία του σύριζα βρίσκονται ακριβώς απέναντι , με κάλεσε ώστε να μου αναφέρει κάποια πράγματα: Τα έλεγε λίγο συγκεχυμένα , όμως κατάφερα να καταλάβω τι εννοούσε. Εννοούσε ότι έπειτα από τόσα χρόνια που είχαμε αγωνιστεί, καθημερινά, ο υποφαινόμενος δεν ήταν κατάλληλος για υποψηφιότητα στη πόλη του, ενώ ήταν ο ίδιος και όλο το συνάφι της ΛΑΕ !!! Την ίδια στιγμή που επιχειρούσε ασαφώς να αναφέρει όσα έλεγε, ένας τρελός επιχειρούσε με ένα τζίπ να ανέβει τις σκάλες και από την πλατεία να βγει στην οδό Γεννηματά ! Όταν ρώτησα τον ΛΑΕτζή τι κάνει αυτός , και τι είναι αυτός, κατάπιε την γλώσσα του !

- Το αναφέρω, διότι δεδομένης της ''ασφαλούς'' google, την οποία παραβίασαν  ''γνωστοί - άγνωστοι''  και μας έκλεισαν το κανάλι , δεν υπάρχει πλέον το βίντεο. Παράλληλα και εκατοντάδες άλλα. 


Παρεμπιπτόντως η Γλυφάδα διαθέτει και drone με κάμερα , τα οποία όταν τα ανέφερα την δεκαετία του 80 στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές δεν γνώριζε κανείς τι είναι !!! Είδες τι ισχύει όταν όλα γίνονται καταναλωτικά προϊόντα ;

- Εμείς δεν χρειάζεται να διαθέτουμε drone , ακόμα και τα χρήματα τα οποία διαθέσαμε για κάμερες , και άλλο εξοπλισμό , καλύτερα να είχαν επενδυθεί οπουδήποτε αλλού. Τι να φωτογραφήσουμε - βιντεοσκοπήσουμε και που να το αναρτήσουμε ;Μπορείτε να κάνετε και μια λήψη την ημέρα, και κυρίως στις κακοτεχνίες και όσα επί δεκαετίες δεν έχουν κάνει από τον δήμο σε πάμπολλες συνοικίες και γειτονιές ;  Όταν τραβάς λαμπάκια και φιέστες από ψηλά δεν ''τρέχει'' και τίποτα,τα ''άλλα'' ενοχλούν ! 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο δήμαρχος ξήλωσε την τιμητική πλάκα του Γεννηματά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">