ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το USB Type-C κοινή θύρα φόρτισης για κινητά και tablet από το τέλος του 2024


Το Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες που καθιστούν τον φορτιστή USB Type-C κοινό για όλες τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές από το φθινόπωρο του 2024. 

Δείτε τι σημαίνει αυτό για σας. 

Η ύπαρξη διαφορετικών φορτιστών για διαφορετικές συσκευές ταλαιπωρεί τους καταναλωτές και παράγει τόνους περιττών ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Η ΕΕ θα καθιερώσει έναν κοινό φορτιστή ώστε να συμβάλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών της στόχων και στη μείωση του κόστους. 

84% 

Το 84% καταναλωτών έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με φορτιστές κινητών τηλεφώνων κατά την προηγούμενη διετία, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2019). 

Τι θα αλλάξει; Ποιες συσκευές αφορά η νομοθεσία 

Η νομοθεσία καλύπτει κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ακουστικά, φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και φορητά ηχεία, ηλεκτρονικούς αναγνώστες, πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά και φορητές συσκευές πλοήγησης. 

Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει να προσαρμοστούν 40 μήνες αφού τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία. 

Προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες 

Η Επιτροπή μπορεί να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας, ιδιαίτερα όσον αφορά λύσεις ασύρματη φόρτισης. 

Διαχωρισμός συσκευών από φορτιστές 

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν νέα συσκευή είτε με είτε χωρίς συσκευή φόρτισης.

Εκτός από τον κοινό USB Type-C φορτιστή για όλες τις συσκευές, η ΕΕ αποφάσισε πως και η ταχύτητα φόρτισης θα πρέπει επίσης να είναι εναρμονισμένη για συσκευές που υποστηρίζουν fast charging, επιτρέποντας στους χρήστες να φορτίζουν τις συσκευές τους με την ίδια ταχύτητα με οποιονδήποτε συμβατό φορτιστή.


Επισήμανση του Γ.Κ: Όσα αναφέρουμε εμείς από το δικό μας μετερίζι θεσπίζονται έστω και λίγο καθυστερημένα σε επίπεδο Ε.Ε. 

H Apple θα χρειαστεί να εγκαταλείψει τη lightning θύρα που χρησιμοποιεί στα iPhone και σε άλλες συσκευές  κάνοντας τη μετάβαση στην κοινή θύρα USB Type-C. 

Επιτέλους και λίγος ''κομμουνισμός'' σε τεχνολογικό επίπεδο δεν βλάπτει. Από το 2024 όλοι/ες την ίδια θύρα σε όλες τις καινούργιες συσκευές και την ίδια ταχύτητα φόρτισης.   • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το USB Type-C κοινή θύρα φόρτισης για κινητά και tablet από το τέλος του 2024 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">