ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι βουλευτές με τουλάχιστον τρία επιδόματα και έτεροι με κανένα !


Οι βουλευτές λαμβάνουν 2.000 χιλιάδες ευρώ από τα τρία βασικά μηνιαία επιδόματα, ενώ ως κυβέρνηση αποστερούν από χιλιάδες δικαιούχους το ένα επίδομα,( ΕΕΕ ), το οποίο ελάμβαναν.



Αν και η θεμελειώδης συνταγματική αρχή της ισότητας, (άρθρο 4 του Συντάγματος) , επιτάσσει πως τίτλοι ευγενείας ή διάκρισης δεν απονέμονται και δεν αναγνωρίζονται σε έλληνες πολίτες, μηδενός εξαιρουμένου, και πως οι έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, τα προνόμια των βουλευτών, τα οποία συνιστούν οι κάθε λογής παροχές, επιδόματα και ατέλειες που τους προσφέρονται, προφανώς δεν συνάδουν με τις ως ανω συνταγματικές επιταγές. Το αντίστοιχο ισχύει στη χώρα μας με ανώτατους δικαστικούς, εισαγγελείς , προέδρους, κ.α.


Όπως βλέπετε στην εικόνα για έξοδα κίνησης μηνιαίως λαμβάνουν 291.00 ευρώ, για ταχυδρομικά τέλη στην εποχή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και των δωρεάν email λαμβάνουν 909,31 ευρώ, καθώς επίσης για οργάνωση γραφείου λαμβάνουν 664,99 ευρώ.

Οι  βουλευτές λαμβάνουν χρήματα και από τις συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, οι οποίες συνεπάγονται με επιπλέον αποζημίωση ημερησίως, και πάντα σύμφωνα με τις ώρες και ημέρες παρουσίας - συμμετοχής.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το γεγονός να λαμβάνουν οι βουλευτές τουλάχιστον τρία επιδόματα, όταν ως κυβέρνηση ΝΔ αποστέρησαν από δεκάδες χιλιάδες πολίτες το ένα και μοναδικό, δηλώνει καθολικό έλλειμμα ποιότητας πολιτεύματος καθώς και αντιπροσώπευσης, και δεν στεκόμαστε απλά και μόνο στην καθολική ανισότητα σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος .

Ασφαλώς οι αντικειμενικές αξίες της προσωπικής τους περιουσίας - ακινήτων δεν καθορίζουν το ελάχιστο αναφορικά με όσα επιδόματα λαμβάνουν οι βουλευτές.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Ψηφοφόρε γνωρίζεις ότι εσύ φέρεις την ευθύνη.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι βουλευτές με τουλάχιστον τρία επιδόματα και έτεροι με κανένα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">