ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ''Ποιότητα ζωής'' στον Δήμο Γλυφάδας


Βρισκόμαστε σε ένα δήμο στον οποίο οριζόντια υφίσταται το απόλυτο του εμπαιγμού και της εξαπάτησης , καθώς επίσης , του καθολικού ελλείματος τήρησης της κείμενης νομοθεσίας.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τι υποχρεούνται όσοι/ες συμμετάσχουν σε επιτροπή ''ποιότητας ζωής'', και ειδικότερα στον Δήμο Γλυφάδας που στην επιτροπή συμμετάσχουν Ταστάνης , Δεναξά , Μιχαλακάκος , Αργυράκη.

Είναι σαφές ότι κατά της κ. Δεναξά υπάρχει προσφυγή ενός ΑΜΕΑ συμπολίτη μας  , ο οποίος έχει καταγγείλει στον συνήγορο του πολίτη, κ.α. ,όσα ισχύουν στον δήμο Γλυφάδας , και σήμερα , δεδομένης της συμμετοχής αυτών των ατόμων στην επιτροπή ''ποιότητας ζωής'' , καθίσταται σαφές ότι θα προκύψει νέα προσφυγή στον συνήγορο, και δικαστικά , για όσα ισχύουν επί ημερών τους κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Νόμος 3852/10 - Άρθρο 73

Άρθρο 73: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής - Αρμοδιότητες

1. Η επιτροπή ποιότητας ζωής συνιστάται σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων, είναι αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου. 

Κατά την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εν γένει την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες.

4. Η επιτροπή ποιότητας ζωής με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητας της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητα του.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι έξω ακριβός από την οικία του Τ.Ταστάνη υφίσταται ρημαγμένο τοπίο χωρίς πεζοδρόμιο - πλάκες και με μια απλωμένη συκιά, και ακριβός έναντι της οικίας του Χ. Μιχαλακάκου, σε οδό που υφίσταται άτομο με αναπηρία λείπει ολοκληρωτικά το πεζοδρόμιο !!!

Αυτοί οι κύριοι και κυρίες διατελούν μέλη επιτροπής ''ποιότητας ζωής'' η οποία βρίσκετε στον Άρη , η σε κάποιον άλλο γαλαξία, η είναι μέλη επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας για τα όρια του δήμου γλυφάδας ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ταστάνης - Μιχαλακάκος , διαμένουν στην ίδια συνοικία, στην ίδια ευθεία, και σε απόσταση λίγων μέτρων, άρα η εικόνα ελλείματος πεζοδρομίου , καθώς και παράπλευρων * ''στενών'' εγκαταλελειμμένων επί δεκαετίες από τον Δήμο τους είναι γνωστή. 

* Παλιά τα έλεγαν σοκάκια , όμως , επί δεκαετίες δεν τα έφτιαξαν ούτε οι ΟΝΕΔίτες, ούτε οι ''Αριστεροί'' ούτε τα Πασοκάκια !

Αναφορικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη , η οποία έχει περικόψει τα επιδόματα σε δεκάδες χιλιάδες πολιτών λόγω αντικειμενικών αξιών , ενώ τα οικονομικά στοιχεία τους δεν έχουν μεταβληθεί , από την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Γλυφάδας δεν έχουμε δει η ακούσει το ελάχιστο. Εσείς ;

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η ποιότητα ζωής αφορά προτίστως τους δημότες και το επίπεδο διαβιώσεώς τους στον Ο.Τ.Α , και εν συνεχεία την ύλη και τις υποδομές σε επίπεδο δήμου, διότι χωρίς τους δημότες δεν υφίσταται δήμος !

Ποιότητα ζωής το λένε σήμερα, και τελικά πόσο τιμάται όταν, επίσης παράνομα, δεν δημοσιοποιούνται τα πόθεν έσχες δημάρχου και αιρετών επί οκτώ χρόνια ?

Επισήμανση: Σε επόμενη ανάρτηση βίντεο και φωτογραφικό υλικό όσων προαναφέρονται.

ΥΓ: Ο δήμαρχος , ο οποίος επιλέγει άτομα για επιτροπές , είναι σαφές ότι με τα χρήματα όλων των δημοτών πίστωσε ένα σημαντικό ποσό ώστε να πεζοδρομήσει και να πλακοστρώσει συνολικά την οδό της οικίας που διαμένει και υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία για δικαστική χρήση, ενώ επί σειρά ετών ως Δήμος παρανομεί σε σύννομες πρωτοκολλημένες αιτήσεις δημοτών στον δήμο για όσα αποτελούν υποχρέωση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Ποιότητα ζωής ; Για όσους/ες από εσάς γνωρίζεται τα δρώμενα των δημοτικών εκλογών, καθώς και τα παρελκόμενά τους, είναι σαφές ότι:Πρόταση του Γιάννη Κουρδομένου ψηφίστηκε στις δημοτικές εκλογές του 2014 από 4.500 χιλιάδες δημότες Γλυφάδας, ενώ ο δήμαρχος επέλεξε επί σειρά ετών να ανανεώνει τις συμβάσεις έτερων στο γραφείο τύπου του δήμου Γλυφάδας , και έτεροι έως σήμερα καρπώνονται από τις δικές μας προτάσεις, όπως ήταν οι ψηφιακές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών , ποιότητας ζωής , καθώς και συζητήσεις των τοπικών θεμάτων τα οποία ετεροχρονισμένα θεσπίστηκαν από την Πολιτεία, ώστε να ισχύσουν σε όλους τους Ο.Τ.Α της Ελληνικής επικράτειας , και ασφαλώς ούτε αυτό αναγνωρίσατε στον δήμο Γλυφάδας , αν και ομολογουμένως λόγω κορωναϊού περισσότερο από ένα χρόνο ακολουθούσατε τις δικές μας προτάσεις. 

- Αναφορικά για τον κύριο, ο οποίος έπειτα από τις εκλογές, δεδομένου ότι ήταν διαχειριστής της σελίδας της τοπικής ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσε από το προεκλογικό πρόγραμμα την πρότασή μας, η οποία ψηφίστηκε από χιλιάδες Γλυφαδιωτών, θα τον κρίνει η ιστορία, διότι την πλαστογράφησε προς χάριν συμφερόντων έτερου κόμματος και έτερων ατόμων αντί αυτών που αφορούσε η πρόταση του προγράμματος την οποία την κάναμε ως ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοώ ότι η πρότασή μας, των εκλογών του 2014 , αποτέλεσε στη συνέχεια πολιτική για ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, συνολικά όλους τους Ο.Τ.Α, χωρίς να φαίνεται ότι αποτελούσε πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο τότε βρισκόμαστε και εμείς, και ειδικότερα της ΟΜ Γλυφάδας. Γιατί ?

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ''Ποιότητα ζωής'' στον Δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">