ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπ. Εργασίας: Συνάντηση με ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες security για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας


Ενόψει της σταδιακής επέκτασης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων και των εργαζομένων, με τη σειρά προτεραιότητας που έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών security, με τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες των ανωτέρω οικονομικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να ενταχθούν απρόσκοπτα στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, που έχει ανακοινωθεί, μετά τις εταιρείες security και τις ασφαλιστικές εταιρείες, θα ακολουθήσουν οι ΔΕΚΟ και η βιομηχανία και κατόπιν ο τουρισμός και η εστίαση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών σε ανακοίνωσή του, η μεταρρύθμιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα εφαρμοστεί σταδιακά και, ύστερα από διάλογο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των επιμέρους κλάδων και επαγγελμάτων και να κατοχυρώνονται αποτελεσματικά και δίκαια, όσα προβλέπει η νομοθεσία για τους εργαζόμενους.

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/zj50bJO
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπ. Εργασίας: Συνάντηση με ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες security για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">