ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπ. Πρωτοψάλτης – ΔΥΠΑ: «Τρέχει» το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων – Για πρώτη φορά επίδομα εργασίας



Για τα προγράμματα που αφορούν 120.000 ανέργους αλλά και 150.000 εργαζόμενους, τη μείωση της ανεργίας, τα επιδόματα και την ψηφιακή κάρτα που από τη Δευτέρα είναι διαθέσιμη μέσα από το Gov.gr Wallet  μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Ψηφιακή κάρτα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια – 10.000 αιτήσεις σε 36 ώρες

«Προφανώς είναι η μετατροπή ενός έντυπου εγγράφου σε ψηφιακό, είπε ο κ. Πρωτοψ αλλά ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια, από τα οποία και εξαρτάται η πρόσβαση και σε ποιες», τόνισε ο κ.Πρωτοψάλτης.

Από τη Δευτέρα για πρώτη φορά η κάρτα έγινε διαθέσιμη στο  Gov.gr Wallet , μετά δηλαδή από την ταυτότητα και από το δίπλωμα οδήγησης.  ‘Οπως είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, «είναι κάτι το οποίο μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε είτε από android είτε από apple στο κινητό του ή σε τάμπλετ. Σε μιάμιση μέρα έγιναν 10.000 αιτήσεις και  συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για το νέο αυτό βήμα στην ψηφιοποίηση του οργανισμού, ώστε να πάμε εκεί που πρέπει να είμαστε ως ευρωπαϊκή δημόσια υπηρεσία απασχόλησης».

«Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από τις αρχές του 2010»

Τον Νοέμβριο, το ποσοστό ανεργίας έκλεισε στο 11,4%, ενώ ήταν 11,5% τον Οκτώβριο,  και 13,1% το 2021 το χαμηλότερο ποσοστό από τις αρχές του 2010, είπε ο κ. Πρωτοψάλτης επισημαίνοντας:

«Να αναλογιστούμε ότι το ποσοστό ανεργίας πήγε από 17,5% σε 11,4%, δηλαδή μείωση άνω των 6 μονάδων. Δεν πανηγυρίζει κανείς, δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όντως έχει μειωθεί σημαντικά η ανεργία το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών για τη στήριξη της απασχόλησης, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Το ποσοστό είναι 11,4% άσχετα με τον τουρισμό, διευκρίνισε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, αφού όπως είπε, με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ προσαρμόζεται το ποσοστό ανεργίας ώστε να ενσωματώνει το κομμάτι της εποχικότητας.

Από την 1η Ιανουαρίου, για πρώτη φορά υπάρχει επίδομα εργασίας

Είναι το μισό επίδομα ανεργίας, υπενθύμισε ο κ. Πρωτοψάλτης συνοψίζοντας ότι όποιος επιδοτούμενος άνεργος βρει δουλειά θα συνεχίσει να παίρνει το 50% του επιδόματος ανεργίας επιπλέον του μισθού του ως κίνητρο και επιβράβευση για την ταχύτερη δυνατή επανένταξη στην αγορά εργασίας.

«Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας. Είναι επιβράβευση ουσιαστικά γι αυτόν, ο οποίος ενώ έπαιρνε το επίδομα ανεργίας, θα πιάσει δουλειά μέσα σε αυτό το 12μηνο», πρόσθεσε.

Παράδειγμα: Αν έχω 12 μήνες επιδοτούμενη ανεργία και τον έκτο μήνα πιάσω δουλειά, θα συνεχίσω να παίρνω για 6 μήνες το 50% του επιδόματος ανεργίας

Τρέχει το πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων

Σύμφωνα με τον Κ. Πρωτοψάλτη είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων που έχει γίνει ποτέ. Αφορά 150.000 εργαζόμενους με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Οι αιτήσεις ήδη έχουν ξεπεράσει τις 65.000. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα θέλει να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης, συμμετέχει μέχρι και για 80 ώρες με πέντε ευρώ την ώρα για το επίδομα.

Επίδομα κατάρτισης: Υποχρεωτική πιστοποίηση και ως 400 ευρώ

Το επίδομα κατάρτισης είναι έως 400 ευρώ και για πρώτη φορά υπάρχει πιστοποίηση υποχρεωτική, δηλαδή θα δώσουν εξετάσεις για να πάρουν την πιστοποίηση στο τέλος του μαθήματος.

«Για πρώτη φορά υψώνουμε τον πήχη των κριτηρίων των παρόχων κατάρτισης και έχουμε ανεξάρτητο αξιολογητή των προγραμμάτων που μπαίνουν μέσα στο πρόγραμμα. Έχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι πρέπει να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους, το εργατικό δυναμικό της χώρας και οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι», είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

«Τρέξαμε πρόγραμμα 120.000 ανέργων, Θα τρέξουμε ένα πρόγραμμα 150.000 εργαζομένων»

Η χώρα αυτή είναι δυστυχώς πολύ πίσω στις δεξιότητες με βάση τον Ευρωπαϊκό δείκτη δεξιοτήτων και πρέπει να επενδύσουμε, επισημαίνει ο Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Οι ειδικότητες και οι επαγγελματικοί στόχοι

Για πρώτη φορά τα ελληνικά πανεπιστήμια συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης. Δεν είναι μόνο τα ΚΕΚ, συμμετέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια με τα δικά τους ΚΕΔΙΒΙΜ. Μιλώντας για μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε σε λογισμικά, social marketing, social media, commerce transactions on line.

Πηγή: ΕΡΤ- Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/VQM51Gt

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Ενώ επικαλούνται όσα είδατε απο την ΔΥΠΑ, από το δικό μου μετερίζι , και σύμφωνα με όσα στοιχεία διαθέτω , υπάρχει ένα ποσοστό ανέργων στη χώρα μας το οποίο έπειτα από ειδικά νομικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις το κρύβουν.

Ένα ποσοστό ανέργων το κρύβουν, και ένα δεύτερο είναι ότι υφίσταται ένα άθλιο σύστημα στον ΟΑΕΔ σύμφωνα με το οποίο εγγεγραμένοι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι καθυστέρησαν να κάνουν ανανέωση του δελτίου ανεργίας, λογίζονται ως νέοι άνεργοι (!!!) χάνοντας επί της ουσίας όλα τα δικαιώματα της μακροχρόνιας ανεργίας. Αν κάποιος αιτηθεί στην υπηρεσία να επιβεβαιώσουν ότι δεν είναι νέος άνεργος σύμφωνα με τα αρχεία του οργανισμού δεν γίνεται δεκτό.

Όσοι χρειάζονται περαιτέρω ενημέρωση επί του θέματος , πως κρύβουν ένα ποσοστό ανέργων, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τέλος, για εμάς ‘’τι τρέχει‘’ σε επίπεδο Πολιτείας ;Γνωρίζεται, τόσο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σήμερα επί ΝΔ ,να τρέχει κάποιο πρόγραμμα στήριξης, ενίσχυσης, επιδότησης ΕΣΠΑ, (τα οποία παρέχουν σε μεγαλοεκδότες), της επιστημονικής έρευνας τεχνολογίας αιχμής και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης ΑΙ ;Μήπως γνωρίζεται , τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ , όσο και επί ΝΔ , να υπήρξε κάποιο ΕΣΠΑ , η έτερο πρόγραμμα ακόμα και για τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM

Αρκετά με όσα επικαλούνται, διότι ακόμα και το 11,4% το οποίο αναφέρουν είναι αυταπόδεικτα πέραν του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων. Αναλογιστείτε πόσοι/ες από το ένα εκατομμύριο παραμένουν άνεργοι επί σειρά ετών χωρίς καμία αρωγή από την πολιτεία.

* Τουλάχιστον στο δικό μας μετερίζι διαθέτουμε στοιχεία πάνω από δυο δεκαετίες καθολικής αδράνειας αρμοδίων, οι οποίοι κάθε τέσσερα χρόνια παρέχουν απλώχερα υποσχέσεις ''ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ'' και έπειτα των εκλογών υπάρχει η απόδειξη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και της δικής τους προσωπικής ωφέλειας.

* Ειδικότερα, μην παρακάμπτεται όσα ισχύουν και τοπικά στον Δήμο Γλυφάδας στον οποίο , επίσης , ισχύουν τα αντίστοιχα. Έπειτα των εκλογών υφίσταται το προσωπικό τους όφελος , καθώς επίσης , συγκάλυψη του πελατειακού συστήματος που εφαρμόζουν οι διοικούντες υπέρ των ημετέρων τους ενώ ο προεκλογικός τους φερετζές ήταν η ''ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ'' !. 

* Έχετε διαπιστώσει , έπειτα των εκλογών , των εδράνων τα οποία καταλαμβάνουν , καθώς και της συμμετοχής τους σε πληθώρα δημοτικές επιχειρήσεις και επιτροπές να υφίσταται από δαύτους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , καθώς επίσης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ, η αποκλειστικά υφίσταται το προσωπικό τους κέρδος , και αναφορικά με τους ''γαλάζιους'' διοικούντες να μοιράζουν εξυπηρετήσεις σε ημετέρους από τα καφενεία και τις καφετέριες ;

* Όχι Χρυσή Αυγή, που κακίζουν ορισμένους για τις δημόσιες δηλώσεις τους, και τους αποκαλούν εγκληματίες, εκτελεστικό απόσπασμα χρειάζεται, ατομική πυρηνική βόμβα στα θεμέλια αυτής της πολιτείας - κράτους - κομμάτων, διότι ποιοι είναι πραγματικά οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ το γνωρίζουν άπαντες. Το γνωρίζουν και οι δεξιοί και οι αριστεροί και οι αναρχικοί. 

* Τώρα θα με εντάξετε και εμένα μαζί με τον Νότη Σφακιανάκη ως ακροδεξιό ενώ δεν είμαι ? Άλλωστε έχετε προβεί σε χειρότερα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναφορικά με τον Νότη αυτός έχει λύσει το οικονομικό του ζήτημα,όπως το έχουν λύσει οι υποσχεσιολόγοι χωρίς αντίκρυσμα, το ένα και πλέον εκατομμύριο Ελλήνων το έχει λυμένο ;

* Περιμένουμε σε λίγους μήνες να δούμε τις νέες φρούδες υποσχέσεις για την επαύξηση του προσωπικού σας κέρδους και απολαβών, διότι κέρδος του τόπου - χώρας καθώς και μεγάλου τμήματος της κοινωνίας δεν υφίσταται. ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ. 

* Συνεχίστε να κάνετε πλάτες και να γίνεστε αρωγοί ώστε να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους όσοι/ες δεν έχουν καμία ανάγκη κατά όσων έχουν. Ξέρετε εσείς το σύστημα: Επικαλείστε προεκλογικά όσα ποτέ δεν θα κάνετε εσείς , ενώ θα τα έκαναν οι έτεροι που συστηματικά υπονομεύεται !

* Είναι σαφές ότι έπειτα από μια οικονομική ύφεση, μνημόνια, δυο χρόνια κορωναϊού, κατακόρυφη αύξηση ενέργειας, καυσίμων, αγαθών, απ' όσους πέτυχαν να βρεθούν στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας δεν είδαμε ούτε μια τοποθέτηση αναφορικά με όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία έχει διακόψει επιδόματα και ΕΕΕ από τις αρχές του 2022 λόγω αντικειμενικών αξιών. Εσείς είδατε, ακούσατε κάτι ; Αυτοί είναι οι εκπρόσωποί σας ? Αυτοί οφείλετε να γνωρίζεται ότι είναι οι διαμορφωτές των πολιτικών Μητσοτάκη !

* Τέλος , όταν οι δήθεν ''εκπρόσωποι'' έχουν γεμίσει τους κωδικούς τους και τα σεντούκια , έπειτα από σειρά ετών σε θεσμικές κ.α. θέσεις , και ζουν πλουσιοπάροχα από τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου , τι σχέση έχουν πλέον με όσους/ες βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες τις ακρίβειας ? Όταν υπάρχουν καλοθελητές/ες οι οποίοι/ες τους εκλέγουν και τους επανεκλέγουν είναι ξεκάθαρο με ποιους όρους διαμορφώνουν την ''αντιπροσώπευση''. 

* Σε μια χώρα που δεν υπάρχει ούτε ένας με τις δικές μου γνώσεις σε συγκεκριμένους τομείς θα μου κάνετε κατάρτιση η επιμόρφωση ? Ποιές είναι οι πολιτικές οι οποίες τρέχουν τουλάχιστον επί μια δεκαετία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ; Λογίζονται πολιτικές τα ΕΣΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ σε μεγαλοεκδότες - μεγαλοδημοσιογράφους , η λογίζονται πολιτικές οι λίστες Πέτσα επιλεκτικά παρεχόμενες , οι παρακολουθήσεις , κ.α επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπ. Πρωτοψάλτης – ΔΥΠΑ: «Τρέχει» το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων – Για πρώτη φορά επίδομα εργασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">