ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε ηλεκτρικά πατίνια στα νότια προάστια της Αττικής


Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν, τουλάχιστον από τα τέλη Δεκέμβρη 2022, στη συστηματική διάπραξη κλοπών ηλεκτρικών πατινιών και εξαρτημάτων τους προχώρησε η ΕΛΑΣ. Η σπείρα δρούσε σε Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χτες (4/1) από αστυνομικούς της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης Αττικής, 3 μέλη της συμμορίας που νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τρεις μπαταρίες ηλεκτρικών πατινιών στη Βάρη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της συμμορίας, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιούσαν φορτηγό όχημα τύπου βαν, με το οποίο μετέβαιναν σε περιοχές των νοτίων προαστίων και αναζητούσαν ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία είτε αφαιρούσαν ολικά, είτε εξαρτήματά τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: φορτηγό όχημα τύπου βαν, διαρρηκτικά εργαλεία, 3 κινητά τηλέφωνα, 1.197 ευρώ και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 21 περιπτώσεις κλοπών, ενώ το ύψος της ζημίας υπερβαίνει το ποσό των 17.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/N3oYM46
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε ηλεκτρικά πατίνια στα νότια προάστια της Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">