ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας


Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για σήμερα (16/03) για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με στάσεις εργασίας  συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ. Ακόμη, δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη (16/3) λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Παράλληλα, τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Επίσης για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, το τραμ και οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.


Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας με αποτέλεσμα η Aegean και η Olympic Air να ανακοινώσουν την ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου τους.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΟΛΜΕ. Αίτημα τους είναι να απαιτηθεί «μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 16 Μαρτίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, καλώντας σε συγκέντρωση στις 11:00 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.


Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην 
πλατεία Συντάγματος για σήμερα στις 11:00 το πρωί. Για τη Συνομοσπονδία τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι τα εξής: «Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;». Στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος συμμετέχει και το ΕΚΑ, τονίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι «Συλλογικό αίτημα όλων των πολιτών είναι οι υπηρεσίες μετακίνησης, που είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό, να υπηρετούν με ασφάλεια και σεβασμό την υγεία και την ασφάλεια κοινού και εργαζομένων»

Την ίδια ώρα στις 11 πμ η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Επισήμανση του Γ.Κ: Έχουν κλείσει μερικές δεκαετίες στα Νότια προάστια Αττικής που η πλειονότητα των τοπικών κοινωνιών κινείται στη βάση των δυο μέτρων και σταθμών. 

Προσωπικά σε ανύποπτο χρόνο χαρακτήρισα κακούργους των μετέχοντες των αστικών πολιτικών κομμάτων, ενώ μερίδα διοικούντων με τις κουκούλες με καθύβριζε, με σπίλωνε, με συκοφαντούσε και με λάσπωνε έπειτα από σειρά διώξεων - κατασχέσεων σε βάρος μου.

Σήμερα, έπειτα από τον βωμό αίματος, διότι η κοινωνία πάντα θλίβεται έπειτα από θανάτους και πολύνεκρες τραγωδίες απλά σιωπώ. Το ορθό , ενδεδειγμένο και δίκαιο πρέπει να ισχύει παντού και πάντα. Ισχύει ? 

Πόσο αντιφατικό είναι όταν πρόκειται για το ίδιο κόμμα - κόμματα , άλλα να ισχύουν από τη μια πλευρά του Ν.Αττικής (και ευρύτερα της χώρας μας) και άλλα σε τοπικό επίπεδο ; Τι διαφοροποιείται τοπικά ; Τα προσωπικά συμφέροντα και οι βαθιές τσέπες ορισμένων, η μήπως η γνωριμία αλλάζει τον χαρακτήρα των αυταπόδεικτων και των αυτονόητων ? Είναι σαφές ό,τι τα ίδια κόμματα διαμορφώνουν ανισορροπία , ανισότητα, αδιαφάνεια και παθογένειες στους Ο.Τ.Α. και ειδικότερα στον ΟΤΑ της Γλυφάδας. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">