ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαρουφάκης για την επίθεση σε βάρος του: Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω – Σήμερα καταθέτω στον ανακριτή


ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Μετά την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής 10/3), σε δήλωσή του στα «Νέα», ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει πως «ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών» και ότι δεν θα επιτρέψει ο τραυματισμός του να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς. «Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία» αναφέρει ακόμα.

Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στα Νέα:

«Ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών. Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία.

Τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα είναι αποφασισμένα να απορρίψουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Αυτόν τον συνδυασμό θρήνου και ελπίδας δεν επιτρέπεται να τον επισκιάσει, να τον συγκαλύψει, κανένα δευτερεύον θέμα.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο.

Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Σήμερα, θα καταθέσω στον ανακριτή. Κατόπιν θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη, οπότε και θα τοποθετηθώ. Αντίθετα με τον κ. Θεοδωρικάκο, και παρόλο που (αντίθετα με τον κ. Υπουργό) είδα ποιος με τραυμάτισε, δεν θα υποκαταστήσω τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές και τους ενόρκους.

Κλείνω επιστρέφοντας στην ιστορική μας ευθύνη αυτής της στιγμής: Να τιμήσουμε τους 57 νεκρούς μας. Και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά εκεί έξω να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα που τους αξίζει.

Επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη: Απολογείται ο 17χρονος – Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/FsnNjPD
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαρουφάκης για την επίθεση σε βάρος του: Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω – Σήμερα καταθέτω στον ανακριτή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">