ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τραγωδία στα Τέμπη: Επιστολή του δημάρχου Λάρισας στον πρωθυπουργό – «Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που χρονίζουν»


ΤΕΜΠΗ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο δήμαρχος Λάρισας για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, κ. Απόστολος Καλογιάννης. Ο Δήμαρχος Λάρισας μιλάει για τεράστιο φόρο αίματος από τις διαβάσεις του ΟΣΕ και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αν ήθελα να βγάλω το φάκελο που έχουμε με τις επιστολές και τα αποτελέσματα των συσκέψεων με τον ΟΣΕ μπορεί να φτάνει και το μισό μέτρο πάχος είναι. Είναι μια υπόθεση η οποία δεν έχει οδηγήσει μέχρι αυτή τη στιγμή πουθενά, όταν είναι γνωστό ότι περίπου 4 – 4,5 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών κόβουν την πόλη στη μέση με πολλές διαβάσεις, πλημμελώς φυλασσόμενες, με τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης αλλά και με το φόρο αίματος. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα. Πριν ένα χρόνο, ένα παλικάρι 30 ετών σε μια αφύλακτη, σε μια πλημμελώς φυλασσόμενη διάβαση της οδού Κάρλας, έχασε τη ζωή του. Αυτά τα στοιχεία λοιπόν, τα οποία έχουν πίσω τους μια ατελείωτη συζήτηση με τον ΟΣΕ που δεν έχει οδηγήσει πουθενά, με ανάγκασαν μέσα σε αυτό το τραγικό συμβάν και το περιβάλλον που ζούμε αυτές τις μέρες σε μια πόλη βουβή, να απευθύνω τη συγκεκριμένη επιστολή στον πρωθυπουργό, προσδοκώντας μια αντίδραση, μια αντίδραση η οποία θα λέει ναι να καθίσουμε στο τραπέζι, να αρχίσουμε να λύνουμε κάποια προβλήματα».

Κάνει λόγο για την πλημμελή φύλαξη των γραμμών, ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 30 χρόνια.

«Η τελευταία συζήτηση πριν από ένα χρόνο, μετά από πολλή πολλή δουλειά, είχε και ως αποτέλεσμα να παρθούν αποφάσεις στο τραπέζι που είχαν σχέση ακόμα και με την αποχώρηση. Από το σημείο που είπαμε που έπαθαν τα παιδιά τα παιδιά. Ηλεκτροπληξία των βαγονιών που είναι για σκραπ, γιατί αυτά ανεβαίνουν εκεί πάνω άνθρωποι οι οποίοι πλησιάζουν τα ηλεκτροφόρα σύρματα και παθαίνουν τη ζημιά που παθαίνουν. Ούτε αυτό στάθηκε δυνατό να γίνει λοιπόν. Συνεπώς εδώ χρειάζεται σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο απόφαση πια και εντολή καθαρή ότι με τη Λάρισα θα καθίσετε στο τραπέζι να κουβεντιάσει και να δώσετε λύσεις».

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη

Πηγή: Συνδέσεις ΕΡΤ

Τέμπη: Πότε θα καταθέσουν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι – Ξεκινάει την επιθεώρηση ο νέος Δ/νων σύμβουλος του ΟΣΕ

www.ertnews.grfrom ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/4mDHX1K
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τραγωδία στα Τέμπη: Επιστολή του δημάρχου Λάρισας στον πρωθυπουργό – «Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που χρονίζουν» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">