ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι πρώτες εικόνες από τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν


sudan_ellines

Στη χώρα μας φθάνουν, σήμερα το πρωί, οι πρωτοι Έλληνες που έζησαν την κόλαση του εμφυλίου στο Σουδάν. Μεταφερονται με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, που από την Κυριακή βρισκόταν στην Αίγυπτο. Από το Τζιμπουτί αναχωρήσαν χθες στις 23:30 τοπική ώρα, 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας – χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο – προς το Ασουάν της Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα, με πιθανή ώρα άφιξης στις 10:30, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά προσγειώθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και (τοπική) ώρα 21:00, όπου τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνής Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί κ. Mahamoud Ali Youssouf, η Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί κ. Sylvie Tabesse και η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία κ. Άννα Φάρου.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τη Κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν.

Σε εξέλιξη και δεύτερη επιχείρηση

Επίσης, με εντολή της κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού με ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ πρέπει να χειρουργηθεί πάλι εντός 48 ωρών. Στο αεροσκάφος θα επιβιβασθεί και ο γιος του (16-17 ετών).

Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, παραμένει στο Ασουάν για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων, ενώ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Νίκο Δένδια, με θέμα την ασφαλή άφιξη των Ελλήνων που έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Σουδάν & τον σχεδιασμό των επόμενων επιχειρήσεων απεγκλωβισμού

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/tZ5Trzf
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι πρώτες εικόνες από τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">