ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σουδάν: Απογειώθηκε το C-27 από το Τζιμπουτί προς Ασουάν, μεταφέροντας τους Έλληνες πολίτες


SUDAN-CONFLICT-FRANCE-EVACUATION

Αναχώρησε αργά το βράδυ από στο Τζιμπουτί το ελληνικό μεταγωγικό με τους Έλληνες που βρίσκονταν στο Σουδάν. Πλέον, το αεροσκάφος κατευθύνεται προς Ασουάν.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας απογειώθηκε το ένα από τα δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-27 από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί όπου βρίσκονται οι Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου με στόχο «τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν απομακρυνθεί 23 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας. Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που οργάνωσαν ειδικές επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των υπηκόων τους από το φλεγόμενο Σουδάν.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/M3qwaSl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σουδάν: Απογειώθηκε το C-27 από το Τζιμπουτί προς Ασουάν, μεταφέροντας τους Έλληνες πολίτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">