ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεανώ Φωτίου : Στις 5.000 το εισόδημα ανά άτομο


Σύμφωνα με δημοσίευμα αντιδράσεις στο Twitter ξεσήκωσαν οι δηλώσεις της Θεανώ Φωτίου για τη μεσαία τάξη, καθώς η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, δήλωσε ότι το εισόδημα ανά άτομο είναι 5.000 ευρώ.

Γλυφάδα web: Είναι σαφές ότι με 5.000 χιλιάδες εισόδημα δεν ζεις, δεν μπορείς να έχεις μια κανονική ζωή, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με πολιτικές που εφάρμοσε σε βάρος χιλιάδων πολιτών , θεωρεί ότι και τα 5.000 χιλιάδες εισόδημα που αναφέρει η Θεανώ Φωτίου είναι πολλά και πρέπει να ζουν με λιγότερα από 3000 χιλιάδες ! Όχι απλά πολιτικές ώστε χιλιάδες πολιτών να ζουν σε χαρτόκουτα καθαρά πολιτικές φυσικής εξόντωσης. Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη,  Κωστή Χατζηδάκη Σταϊκούρα και Δόμνας  Μιχαηλίδου.

H ΕΛΣΤΑΤ δίνει τέσσερις κατηγορίες. Η πρώτη το 25% του ελληνικού λαού περίπου, το οποίο διαφοροποιείται κάθε φορά, ανάλογα με τις κρίσεις, μεγαλώνει αυτό το ποσοστό ή όχι, είναι οι λεγόμενοι φτωχοί. Το 50% του ελληνικού λαού είναι η ''μεσαία'' τάξη και το άλλο 25% είναι τα ανώτερα στρώματα

Γ.WEB: (Βιομήχανοι, Εφοπλιστές, Τραπεζίτες, Μεγαλοεπενδυτές, Μεγαλοεπιχειρηματίες, Μεγαλοεισοδηματίες, Μεγαλοεργολάβοι, Μεγαλοεκδότες, Εθνικοί Καναλάρχες, Πρεζέμποροι, Πολιτικοί, Δικαστικοί, κ.α.) Μέτρησα τρεις κατηγορίες ενώ ειπώθηκαν τέσσερις.

Έπειτα, στην ερώτηση «πού κυμαίνεται η μεσαία τάξη», είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι 5.000 αν θυμάμαι καλά, μέχρι το ένα άτομο. Αυτά είναι το ισοδύναμο του εισοδήματος». «Δεν είναι λοιπόν τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά τα εισοδηματικά. Αλλά τα ανώτερα εισοδήματα είναι αυτά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοεί μεσαία τάξη», πρόσθεσε στη συνέχεια.  

Γ.WEB: ( Άλλωστε από δυο εκ. ευρώ προεκλογικό δωράκι έδωσε σε πέντε ολιγάρχες δεν έδωσε στην ''μεσαία'' κατηγορία.)

Επίσης, όταν ρωτήθηκε πως «δεν μας λέτε τα όρια της μεσαίας τάξης», η κ.Φωτίου απάντησε ότι «δεν χρειάζονται στους ακροατές μας, για τον απλούστατο λόγο, διότι η μεσαία τάξη όπως ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, αλλά και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του». 

Γ.WEB: ( Εμείς γνωρίζουμε άτομα τα οποία θεωρούν ότι είναι ''μεσαία'' τάξη, ψηφίζουν ΝΔ , και πηγαίνουν στο συσσίτιο της ενορίας ! Τι μπορείς να πεις σε αυτά τα άτομα να τους απαγορεύσεις πως θα τους επηρεάζει η ''γαλάζια'' προπαγάνδα, η να τους αλλάξεις τις πολιτικές πεποιθήσεις ; Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Παράλληλα γνωρίζουμε και άτομα τα οποία είχαν αλυσίδα επιχειρήσεων και τελικά τα έχασαν όλα, άρα για την ΕΛΣΤΑΤ είναι φτωχοί, όμως αυτοί ήταν πολύ πλούσιοι πριν από κάποια χρόνια. Το ''μεσαία'' τάξη είναι )

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να προκληθούν αρνητικές αντιδράσεις στο Twitter, όπου μεταξύ άλλων οι χρήστες ανέφεραν ότι «η Φωτίου μάλλον μεσαία τάξη θεωρεί όποιον δεν κοιμάται σε χαρτόκουτο»

Μη τους πουν και παρακατιανούς όλοι/ες ''μεσαία'' τάξη !

Επισήμανση: Σε μια χώρα αλλοπαρμένων νεοελλήνων οι οποίοι επί δεκαετίες ψηφίζοντας διαμορφώνουν πολιτικές καταστροφής του τόπου τους και της Ελληνικής κοινωνίας, σε μια χώρα που η πλειονότητα του λαού ψήφιζε με γνώμονα το ρουσφετάκι και διαμόρφωνε καθολική αναξιοκρατία , σε ένα τόπο που η πλειονότητα του λαού είναι κατεργάρηδες και προέρχονται από την ένδοξη κλεφτουριά , σε ένα κράτος κατεστραμμένο οικονομικά με τέσσερα Μνημόνια και 400 δις δημόσιο χρέος , όποιος έχει εισόδημα από 10 - 30 χιλιάρικα θεωρεί ότι είναι το λιγότερο μεγιστάνας και Μπίλ Γκέιτς , είναι ''μεσαία'' τάξη, ψηφίζει δεξιά διακυβέρνηση και περιμένει από τον Μητσοτάκη τις πιο δίκαιες πολιτικές ενώ δέχεται και ρίχνει στη τσέπη τα ''γαλάζια'' pass και πληθώρα ''γαλάζιων'' επιδοτήσεων ! Μη τους πουν και παρακατιανούς όλοι/ες ''μεσαία'' τάξη !

Μητσοτάκης,  Χατζηδάκης, Σταϊκούρας και Μιχαηλίδου διαμόρφωσαν πολιτικές αντικειμενικών αξιών κατά χιλιάδων πολιτών ώστε να μην χρειάζονται ούτε το χαρτόκουτο , τους έκοψαν το Ε.Ε.Ε λόγω αντικειμενικών ώστε να τους στείλουν μια ώρα νωρίτερα. Έτσι συγκεντρώνουν τα χρήματα για πληθώρα ''γαλάζιων'' pass και πληθώρα ''γαλάζιων'' επιδοτήσεων για την ''μεσαία'' τάξη ; Οι φάρες των νεοελλήνων δεν διαθέτουν ίχνος τσίπας ;

Γιάννης Κουρδομένος: Γειά σου ρε μεγάλε Νιόνιο με την αυτοδυναμία Μητσοτάκ - επαναστάτη του κώλου των «φράγκων» και της «νεοφιλελέ καπιτάλε» ! Αντί για την αξιολόγηση Μητσοτάκη δεν θεσπίζουμε ως κράτος αξιολόγηση IQ (δείκτη νοημοσύνης) και βαθμονόμηση - ιεράρχιση - μοίρασμα εξουσίας σύμφωνα της δεδομένης νοημοσύνης κάθε πολίτη αντί των μ@μημένων εκλογών ; 

Γνώμονας η ευφυία, η ικανότητα , καθώς και οι γνώσεις, αντί των κολλητών, των ρουσφετιών, της προπαγάνδας, του προσωπικού συμφέροντος και των fake news

Αποτελεί πρότασή μου από την δεκαετία του 80, μέτρηση δείκτη νοημοσύνης του κοινωνικού συνόλου και ηλεκτρονική κληρωτίδα σε καθορισμένο χρόνο. Όσοι κληρώνονται είτε δέχονται είτε απορρίπτουν την συμμετοχή τους μέχρι την πλήρωση του συνόλου των θέσεων διακυβέρνησης και αντιπολιτεύσεως.

Θεωρείτε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο αξιοκρατικό στη σημερινή εποχή το οποίο να μην διαβάλει την αξιοκρατία ; Οι εκλογές και τα αστικά πολιτικά κόμματα διαβάλουν την αξιοκρατία, και άλλωστε δεν είμαστε στην εποχή του Περικλή την εποχή της ΑΙ διανύουμε. Είναι σαφές ότι θα προκύψουν πολιτειακές αλλαγές σε βάθος χρόνου απόρροια των νέων τεχνολογιών και τάσεων, όμως , αν και η εν λόγω πρόταση έχει γίνει από Έλληνα οι ξένοι θα το καθιερώσουν πρώτοι.

Δημοκρατικός , αξιακός , η απόλυτα συμφεροντολογικός ο γνώμονας ?

Την πολιτειακή, θεσμική, πολιτισμική, πολιτιστική και οικονομική βαβέλ την ζούμε αδιάλειπτα επί δεκαετίες. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στις ''πολιτικές'' του ΚΑΠΠΑ και των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου Γλυφάδας. Ένας Ο.Τ.Α και τα στοιχεία του αποτελεί βασικό βοήθημα συμπερασμάτων όσων διαμορφώνουν αστικά πολιτικά κόμματα σε συνάρτηση ένος τμήματος της κοινωνίας μας.

Ως δημότης/ισσα Δήμου Γλυφάδας μπορείς να αξιολογήσεις. 

Πως γίνετε να έχουν πρωτοστατήσει για δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα από τούτη τη πόλη - δήμο ενώ επί δεκαετίες εκλέγονται κάπηλοι οι οποίοι διαβάλουν τον Ο.Τ.Α και τον Δήμο για ειδικούς λόγους - σκοπούς προσωπικών συμφερόντων ; Όσα ισχύουν , όπως ισχύουν , και όπως συνολικά τα γνωρίζετε έχουν κάποια σχέση με τον Δήμο - Κράτος και την Δημοκρατία ;

Με βασικό δεδομένο οτι κατά πολύ φτωχότεροι Δήμοι έχουν δημοτικά μέσα ΜΜΕ ενώ ο δικός μας έχει πληθώρα εξυπηρετούμενων και κανένα μέσο , ακόμα και το καθεστώς να στρέφεις άλλου την κεραία σου ώστε να δεχθείς την προπαγάνδα ενός ολιγάρχη τι πρέπει να ψηφίσεις στη πόλη που ζεις , ενός ατόμου το οποίο ενδεχομένως είναι δημότης Βορείων προαστίων και υποστηρικτής συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος,  το κατατάσσεται ως Δημοκρατία ;

Μάλλον δεν παρακολουθείται την παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα και πως πέτυχαν οι Ρώσοι επηρεάζοντας τους Aμερικανούς να εκλέξουν αμερικανό πρόεδρο με προπαγάνδα από το F/B ! Στο μέλλον η κατάσταση διαφοροποιείται ακόμα περισσότερο λόγω AI.

Ένα εκατομμύριο φορές πιο ορθό αξιολόγηση IQ και κληρωτίδα. 

Δεν εφαρμόζεις πολιτικές φυσικής εξόντωσης πολιτών ώστε να ικανοποιήσεις την εκλογική σου ''μεσαία''  πελατεία και τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και συμφέροντα αν δεν υπολείπεσαι του ορθού IQ. Το ''εμείς και οι άλλοι'' επίσης εκμαυλίζει σήμερα. Πολύ ''μεσαία'' τάξη είναι το 50% στη χώρα μας , ενώ τα μεσαία δεν τα ακούει κανείς πλέον σήμερα γιατί τα ''έφαγαν'' τα FM και στη συνέχεια τα WEB και τα Podcasts

Θεωρώ ορθότερο να γίνετε όλοι κλάση Α. Αυτό είναι το δικό μου μότο ''όλοι/ες Α κλάση'' - τίποτα άλλο. Εννοώ  με σεβασμό στο περιβάλλον και απόλυτα ίσοι με ένα εκλογικό σύστημα δίκαιο και αξιοκρατικό. Δεν γνωρίζω πως και πότε όμως κάποτε στο μέλλον θα ισχύσει .

Οι ''μεσάζοντες'' συνήθως κλέβουν διότι είναι άνθρωποι με πολλές αδυναμίες και προβλήματα , και όπως έλεγε ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκηείν’ όλοι σάπιοι και πονούν κι έχουν δυο-τρεις που κυβερνούν μέσα απ' τα ''καφενεία'' ) το οποίο σημαίνει σε μια καπιταλιστική κοινωνία ότι όσα μπορεί να διαθέτει κάποιος/α ποτέ δεν του είναι αρκετά και συγκρινόμενος με έτερους επιδιώκει και επιθυμεί ακόμα περισσότερα άρα κινούμενος σε βάρος των υπολοίπων. Άκρατη πλεονεξία. Όλα για τη πάρτη τους. 

Ακόμα και ένα διαφορετικό σύστημα είναι ο εχθρός και αντιπαλός τους, όμως απ' όσο γνωρίζουμε μεταστροφή έκαναν πληθώρα αριστερών προς τον καπιταλισμό δεν γνωρίζω πολλούς δεξιούς που έγιναν κομμουνιστές. Εσείς γνωρίζετε ;

Αν θυμάστε , εδώ στον δήμο γλυφάδας , βρέθηκαν ορισμένοι/ες που είχαν αξίωση την ανισότητα , η ανισότητα μπορεί να είναι πολιτική πρόταση ; Δεδομένου ότι τα ήθελαν όλα για τον εαυτούλη τους δέχτηκα ώστε να παρακολουθήσω την συνέχεια. Τι ίσχυσε έπειτα της εκλογής τους ; Κατέλυσαν και την εντολή μας και έκαναν πλαστογραφία προγράμματος.  Ήθελαν τόσο την συμμετοχή τους στις εκλογές, όσο και τις θέσεις των αιρετών, καθώς επίσης, να μην ισχύσει η εντολή μας. Τι μοντέλο είναι το συγκριμένο ; Τι διαμόρφωσε ; Ωφελήθηκε το σύνολο, ωφελείται ο δήμος, ωφελήθηκε η 'αριστερά' η μήπως ωφελήθηκαν δυο - τρία άτομα ;

Παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός όλοι αρπακτικά

Όσοι/ες βάφτισαν έτερους , ξένους δανειστές, ΔΝΤ, κ.α, ως αρπακτικά από τους γνωστούς τοπικούς κόλπους της 'αριστεράς' είναι και οι ίδιοι αρπακτικά.

Ακόμα και η κατάργηση της απλής αναλογικής από τον Μητσοτάκ είναι επέμβαση για λιγότερη δημοκρατία και λιγότερο δίκαιο εκλογικό σύστημα. Επιδιώκουν ένα εκλογικό σύστημα που το πρώτο κόμμα τα αρπάζει όλα ! 

Αναφορικά με την σκορδαλία χωρίς σκόρδο δεν μου αρέσει καθόλου η σκορδαλιά , δεν τρώω καθόλου σκόρδο , και επισημαίνω ότι ο πραγματικά αριστερός δεν ενδιαφέρεται για τις καρέκλες , άλλωστε το έχει αποδείξει εμπράκτως. Άλλοι κόπτονται για τις καρέκλες , ήθελαν πολύ περισσότερες απ' όσες χωράει ο κώλος τους και τις έχασαν.

Αναφέρομαι στον Τσίπρα, (και τους τοπικά Συριζαίους & συνεργάτες), ο οποίος ήταν μια επιλογή του 2014 ώστε να εκπληρωθεί η δημόσια ραδιοφωνική υπόσχεσή μου της δεκαετίας του 90 , όταν δέχτηκα δίωξη - κατάσχεση επί διακυβέρνησης Σημίτη - ΠΑΣΟΚ και έπειτα άλλη μια επι διακυβέρνησης Καραμανλή - ΝΔ το 2005 , που έλεγα ότι αυτά τα δυο κόμματα εξουσίας θα τα ανατρέψω. Το πέτυχα, ο κύκλος έκλεισε και από το πρώτη φορά ''αριστερά'' μένει το αυταπόδεικτο. Δεν δικαιωθήκαμε μας ξέχασαν στη διαδρομή των δικών τους προνομίων.

Κάνετε ότι δεν θυμάστε ; Από την δεκαετία του 90 δεν ''προετοίμαζα'' την ανατροπή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που έλεγα δημόσια ότι δυο κομματάκια του 3% θα ανατρέψουν τα ισχυρά κόμματά σας ; Έτσι δεν έγινε ; Ασφαλώς και τότε μου ''κρέμασαν κουδούνια'' όμως ετεροχρονισμένα επαληθεύτηκα στο έπακρο. 

Δεν όφειλα να συμμετάσχω για το γαμώτο το 2014 ; Συμμετείχα και με πρόδωσαν σχεδόν άπαντες. Ορισμένοι/ες μας άφησαν εκτός των εκλογών και χωρίς να καλύψουν την εντολή μας. Εξυπηρετήσεις δεν δέχομαι , ΝΟΜΟ για το σύνολο πρότεινα , θυγατρική της Ε.Ρ.Τ - ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΜΕ στα Νότια Προάστια πρότεινα και δεν ίσχυσαν. Ο νόμος για το σύνολο, ώστε ακόμα και ετεροχρονισμένα να δικαιωθούν όσοι πρωτοστάτησαν στα ερτζιανά αποτελούσε δική μου καρέκλα, η μήπως θα αποτελούσε η πρότασή μου για θυγατρική της ΕΡΤ στα νότια προάστια ; Επίσης, ακόμα και το τοπικό κανάλι στον Δήμο Γλυφάδας που οι απαράδεκτοι των τοπικών παρατάξεων κατέλυσαν την εντολή μας, άρα την δημοκρατία, θα αποτελούσε την δική μου προσωπική καρέκλα , η θα γινόταν άρμα πλουραλισμού - πολυφωνίας και συμμετοχής όλων των δημοτών ;

Είναι σαφές ότι από την δεκαετία του 70 δεν ήμουν ''καρεκλάς'' το ROCK επέλεξα! Όσα διαμόρφωσαν, όπως τα διαμόρφωσαν και τα επιθυμούσαν ορισμένοι/ες των συμπολιτών μας των κομμάτων αυτά ισχύουν. Τα μεταξωτά βρ@κιά θέλουν και επιδέξιους κώλους, διαμορφώσατε ένας πλούσιος δήμος να βρίσκεται πιο πίσω από περιφερειακούς δήμους των 5 - 10 χιλιάδων, και τα Νότια της Αττικής να βρίσκονται πιο πίσω από πολλούς Νομούς της χώρας μας.

ΥΓ: Το παρόν θα αποτελεί σημείο αναφοράς το 5000, άλλωστε το αναφέρει και η ηλεκτρονική του διεύθυνση από το 2023 στο 5000 ! 

- Υπάρχει ο μεγαλύτερος παραλογισμός - παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός - και ειδικά στο τόπο μας έκαναν την τρίχα τριχιά , διότι δεν υπάρχει κάτι ανώτερο της Αμεσης Δημοκρατίας την οποία καταλύσατε προ πολλού με σειρά διώξεων - κατασχέσεων και πληθώρα υπονομεύσεων. Όπως ο σύγχρονος Διογένης στο πυθάρι - κούτα του που φαίνεται στην φώτο, και ο υποφαινόμενος δεν έχει ακολουθήσει και δεν αποδέχεται τίποτα από τις τοπικές φιέστες σας διασπάθισης χρημάτων χωρίς Τοπικό Πολιτισμό. 

Κλάση Α από το άμεση δημοκρατία. Αυτό που έχει καταντήσει στις μέρες μας θράσος, τραμπουκισμός, προπαγάνδα, πλιάτσικο, συκοφαντίες - ύβρεις και fake news. Μακάρι ακόμα και τα σόσιαλ να ήταν στο μήκος κύματος της άμεσης, όμως, αντί να είναι άμεση δημοκρατία είναι βαβέλ και συμφεροντολογικό μπάχαλο. 

- Συγκεκριμένα κόμματα ληστεύουν την τοπική κοινωνία, ληστεύουν την δημοκρατία, και η τοπική κοινωνία επιλέγει αυτά τα κόμματα να διοικούν το Δήμο ώστε να διαμορφώνεται ''γύφτοσυμφεροντολογία''. Εκτός από τις εκλογές και τα προνόμια των πολιτικών που αλλού ισχύει το Ελληνικό Σύνταγμα ; Πλιάτσικο διαρκείας. Ψηφίζοντας κόμμα που καταλύει το Σύνταγμα βάζεις ταφόπλακα στην δημοκρατία, βάζοντας ταφόπλακα και κάνοντας μνημόσυνο της δημοκρατίας δεν θα ζήσεις ποτέ ως Έλληνας. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεανώ Φωτίου : Στις 5.000 το εισόδημα ανά άτομο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">