ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ


«Υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης, αυτή της ΝΔ. Το βράδυ των εκλογών θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του το πρωί, στον ΣΚΑΪ. “Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ. Κανείς δεν θα διανοηθεί να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία”, πρόσθεσε. 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πάρει ρεβάνς ενώ απέτυχε ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση”, υποστήριξε. Παράλληλα επανέλαβε ότι είναι δύσκολο να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με κάλπη της απλής αναλογικής.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB - Άποψη του Γιάννη Κουρδομένου: Για άλλη μια φορά παρακολουθούμε έναν ανεκδιήγητο κ. Μητσοτάκη να υβρίζει και να συκοφαντεί λίγες ώρες πριν την κάλπη , ενώ δεν μας παρέχει τουλάχιστον λογικές εξηγήσεις για όσα ισχύουν επί διακυβέρνησης ΝΔ. Δεν εξηγεί πως τσάκισαν την μεσαία τάξη από τον ΣΥΡΙΖΑ , ενώ είναι σαφές ότι οι ενοχλημένοι την περίοδο 2014 - 2019 ήταν κυρίως οι ολιγαρχικές οικογένειες μιντιακής διαπλοκής και οι γνωστοί σε όλους μας πολυεργολάβοι.

Είμαστε σε μια πορεία καθοδική - επιβράδυνσης της Ελληνικής Οικονομίας, διότι οι πολιτικές της ΝΔ δεν αποδίδουν , οι αναπτυξιακοί ρυθμοί είναι καθοδικοί , επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη ως χώρα έχουμε έναν ακριβότερο δανεισμό σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς θα απαιτηθούν πιο σκληρά πλεονάσματα και μέτρα, ενώ διανύουμε μια περίοδο διεθνούς και εθνικής κρίσεως.

Προσωπικά δεν είμαι στέλεχος ούτε υποστηριχτής του ΣΥΡΙΖΑ , όμως , τις άθλιες στοχευμένες πολιτικές κατάργησης των προνοιακών πολιτικών σε άτομα με αναπηρία, υπερήλικες, και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες λόγω πεποιθήσεων, ενώ η κυβέρνηση ΝΔ παρέχει δεκάδες ''γαλάζια'' pass καθώς και εκατομμύρια προεκλογικά δωράκια στους αφορολόγητους εθνικούς καναλάρχες δεν τις ακολούθησε. (Τουλάχιστον τα άτομα με αναπηρία και οι ευάλωτες οικογένειες δεν πρέπει να κατατάσσονται με πολιτικά κριτήρια.)

Οι έμμεσοι φόροι, η ανεργία , το πάγωμα μισθών - συντάξεων - επιδομάτων , καθώς και η ανισότητα δεσπόζουν και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με την κυβέρνηση της ΝΔ, όμως , ακόμα και η ακρίβεια αποτελεί σήμα κατατεθέν διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πληθώρα ευρωπαϊκών κ.α. χωρών ακολουθούν κοινωνικές πολιτικές μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

Προσβάλει τη νοημοσύνη της κοινωνίας το story της κυβέρνησης και των χιλιάδων επιδοτούμενων γαλάζιων media αναφορικά με τον κ. Κατρούγκαλο ενώ γίνετε πλήρης στροφή για την στροφή του Διονύση Σαββόπουλου

Για το άναρχο τοπίο χιλιάδων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών , χωρίς άδειες λειτουργίας , καθώς και ένα συνταγματικό νόμο , ενώ η ΝΔ θέσπισε περισσότερους από 4.000 χιλιάδες νόμους και ακόμα και σήμερα εφαρμόζει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπάρχει ούτε ίχνος αναφοράς του απερχόμενου πρωθυπουργού ; 

Κάτι ακαθόριστο έγινε στην πλατεία, κάτι ξέβαψε και γίναμε όλοι λίγο μπλε με τον Σαββόπουλο που επιθυμεί αυτοδυναμία της ΝΔ


Ο Διονύσης πρέπει να ντρέπετε , διότι στην αυγή της δεκαετίας του 80 , όταν η κρατική ραδιοφωνία ακολουθώντας τους πρωτεργάτες των FM λειτούργησε στην μπάντα , ο εν λόγω απολάμβανε χρήματα του Ελληνικού λαού για εκπομπές και έκανε απ'ευθείας σύνδεση μαζί μας στα FM, ενώ ακόμα και σήμερα , έπειτα από χιλιάδες διώξεις - κατασχέσεις σε βάρος μας , δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων ούτε δικαιωθήκαμε. 

Δεν γνωρίζει ο καλλιτέχνης τι υφίσταται ειδικά στο Ν.Αττικής , και ότι μια χούφτα οικογένειες της ΕΙΙΡΑ κατέθεταν μηνύσεις σε βάρος μας και συμμετείχε όλο το σύστημα της φερόμενης δικαιοσύνης ; Ποιοι είναι οι βασικοί συνεργάτες μιας χούφτας οικογενειών και μερικών ακόμα που μας λήστευαν ενώ είχαμε καταθέσει αιτήσεις για αδειοδοτήσεις ; Δεν είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ που δεν μας παρείχαν άδειες λειτουργίας επί Μητσοτάκη κ.α ώστε να μας ληστεύουν ενώ υπηρετούν το κεφάλαιο και τα τσιράκια τους ; Γιατί δεν μας δίνουν ένα κωλοχάρτι ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ; Γιατί δεν θέσπισαν τέσσερα χρόνια ένα νόμο ; Έπειτα από τον Μητσοτάκη του 91 στον Μητσοτάκη του 2021 όμως στο ίδιο μήκος κύματος !

Καθαρή νίκη ΝΔ - αυτοδυναμία δεν θα προκύψει κ. Μητσοτ όπως σε αναγράφουν στο δημόσιο ''μαγαζί'' της ΕΡΤ.  Τουλάχιστον η φώτο της δημοσίευσης αυτό το όνομα αναγράφει, και το έχουμε διαπιστώσει ως πρακτική (συντομογραφίας ?) και άλλες φορές. Η ΑΙ δεν αναγνωρίζει το Μητσοτ διότι το κατατάσσει ως ένα σύνηθες όνομα όμως το 42% αποχή το γνωρίζει.

Κάνοντας ο Κ. Μητσοτάκης αναφορά στις δηλώσεις Κατρούγκαλου που δρομολόγησαν την παραίτηση του πρώην υπουργού από την εκλογική μάχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι απόψεις του είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση Κατρούγκαλου «Να δούμε τί είχε γίνει στο παρελθόν. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με το νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στην ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο»

Για τις αναφορές να γίνουν νωρίτερα οι δεύτερες εκλογές ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει, ενώ για τους υπαινιγμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές με τη δημιουργία παράλληλης πλατφόρμας για τα αποτελέσματα, τόνισε ότι κατάκτηση της Δημοκρατίας μας είναι οι αδιάβλητες εκλογές.

«Αυτά τα παράλληλα συστήματα διαλογής εκλογικών αποτελεσμάτων είναι άνευ σημασίας» είπε και πρόσθεσε: «Ανούσια η συζήτηση για αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την αναμόρφωση του ΕΣΥ και τόνισε ότι θα εξέταζε παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά χωριά και νησιά.

«Σχεδόν μηδενίσαμε τα ράντζα, δεν ιδιωτικοποιείται η υγεία. Η πλήρωση θέσεων που βγαινουν άγονες είναι μεγάλο πρόβλημα, θα το λύσουμε. Δεν μπορεί ένα νησί ολόκληρο να βρει ένα σπίτι για έναν γιατρό; Θα καλύψουμε τα κενά, η τηλεϊατρική μας δίνει δυνατότητες, δουλεύουμε νέο πλαίσιο αεροδιακομιδών- εκεί θα αγοράσουμε υπηρεσίες. Οι πρώτες αυξήσεις που δώσαμε είναι στο ΕΣΥ. Εχουμε μιλήσει συνολικά για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στην τετραετία» είπε για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε χαρακτηριστικά «Εχουμε κάνει ήδη σημαντική παρέμβαση, δεν είπαμε ότι πρέπει να τον καταργήσουμε, αλλά να τον μειώσουμε. Και οι πολίτες πρέπει να ασφαλίζουν τα ακίνητά τους, δίνουμε περαιτέρω κίνητρο. Δεν είναι στον προγραμματισμό μας νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα εξέταζα όμως παρεμβάσεις σε μικρά χωριά και νησιά, να δώσουμε κίνητρα για να μείνουν οι κάτοικοι. Μην ξεχνάτε την παρέμβασή μας για τον φόρο γονικής παροχής. Ευνοούμε τη μεσαία τάξη. Διώξανε τον κακομοίρη τον Κατρούγκαλο, τον μαρτυριάρη, αλλά κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη, που έκανε την επανεμφάνισή του για να στοχοποιήσει τον Διονύση Σαββόπουλο».

«Επιδιώκω τη μείωση των ανισοτήτων με δομική μείωση της ανεργίας. Είχαμε αυξήσεις συντάξεων της τάξης σχεδόν του 8%, είχαμε πρόσθετη βοήθεια με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά, έως ότου σβήσει τα επόμενα χρόνια. Η στήριξη θα επέλθει από την υπεραπόδοση της οικονομίας, χωρίς να τσακίζουμε τη μεσαία τάξη σε φόρους. Πιστεύετε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δώσει 13η σύνταξη και αναδρομικά; Εφερε το νόμο Κατρούγκαλου, χωρίς να μας έχει πει τίποτα. Θα εξακολουθήσουμε να αυξάνουμετις συντάξεις και να στηρίζουμε τους συνταξιούχους» υπογράμμισε.

Γιατί δεν θα μειωθούν οι έμμεσοι φόροι: «Αν ο σκοπός είναι η μείωση των τιμών, δεν έχει αποτέλεσμα. Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες, χωρίς αποτέλεσμα. Τα χρήματα αυτά θα μας λείψουν από κάπου. Ο πληθωρισμός θα πέσει, πέφτει ήδη. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, αλλά πέφτει. Εχουμε δει τα χειρότερα της ακρίβειας. Δομικά θα λυθεί το πρόβλημα. Εχουμε προσωρινά μέτρα, όπως το μάρκετ πας. Το καλάθι του νοικοκυριού δημιούργησε διαφάνεια και έβαλε μία τάξη. Η αγορά λειτούργησε. Για τον ΕΦΚ στα καύσιμα, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ θα κοστίσρι 2 δισ. να μας πει πού θα τα βρει. Εμείς φορολογήσαμε για να στηρίξουμε τους λογαριασμούς στο ρεύμα. Τώρα έχουμε πια επιστρέψει σε μια κανονικότητα στις τιμές ενέργειας. Αν θέλουμε να καταστρέψουμε τη ΔΕΗ ας ξαναγίνει δημόσια. Το κράτος ελέγχει το 34% της ΔΕΗ. Πριν από 18 μήνες είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο ρεύμα, τώρα δεν υπάρχει κάποιο παράπονο» σημείωσε.

Για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης: Ο κ.Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες το 2015 μετά το δημοψήφισμα- παρωδία και γύρισε πίσω με ένα αχρείαστο μνημόνιο. Και γω πήγα στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύτηκα και έφερα πίσω 31 δισ. για τη χώρα. Εγώ προσωπικά τα διαπραγματεύτηκα. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση των πόρων. Είναι σαχλαμάρες αυτά που λένε για Βρυξέλλες και επαναδιαπραγμάτευση. Ο προσωπικός βοηθός, οι 36.000 διαδραστικοί πίνακες για τα σχολεία, είναι με λεφτά του ταμείου ανάκαμψης. Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Οταν λέμε ότι θα δώσουμε ότι θα δώσουμε χρήματα στην υγεία είναι κοστολογημένα. Το δικό μου μεγάλο στοίχημα είναι το νέο εθνικό σύστημα υγείας. Το σύστημα ασχολήθηκε με την πανδημία, έμειναν πίσω άλλα θέματα.

Για τις προεκλογικές δηλώσεις Α. Τσίπρα ανέφερε: «Ο κ.Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές και δεν του κοστίζει να τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα. Αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών, δεν θα το ξέρατε; Ναι, υπάρχει πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια πλατφόρμα για να μπορεί να βρεθεί λύση, έχουμε πάνω από 50 δισ. ρυθμισμένα δάνεια, ανάμεσα στους πολίτες και τους σέρβισερς. Θέλουμε να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει. Γίνονται αυτές οι ρυθμίσεις, αυτό που λέει ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει, θα κατέπιπτε όλο το σχέδιο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ θα έπεφτε στο κενό».

Για Τουρκία «Το 2020 φτάσαμε πολύ κοντά σε θερμό επεισόδιο, ευτυχώς μπορέσαμε και την αποτρέψαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά. Αφού υπογράψαμε τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Βεβαίως και θα πάρω τον κ.Ερντογάν να τον συγχαρώ, δεν ήμουν εγώ αυτός που είπε δε μιλώ με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν είμαι και αφελής. Οσο έτοιμοι είμαστε να τείνουμε χείρα φιλίας, άλλα τόσο αποφασισμένος είμαι ότι θα συνεχίσω την πολιτική της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων και της αναβάθμισης του κύρους της Ελλάδας συνολικά, γιατί σήμερα η Ελλάδα μετράει. δεν θα ανησυχούσα για τις απειλές της Αγκυράς, αλλά δεν φτάσαμε τυχαία σ’ αυτό το σημείο».

Για ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 16: Δεν θα είναι μόνο το άρθρο 16, όχι γιατί ενδιαφερόμαστε να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά είναι μια τρέλα, να φεύγουν παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, η Κύπρος να είναι κέντρο. Αλλά πρέπει να πω ότι κυρίαρχο είναι η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου.

Για τον εκλογικό νόμο: «Είναι καλός νόμος, δεν είναι καθόλου στις προθέσεις μου να αλλάξω τον εκλογικό νόμο. Εξαντλήσαμε την τετραετία, είναι θεσμική κατάκτηση ότι φτάσαμε στο τέλος της τετραετίας» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ανοίγματος του Αλ. Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, είπε «ντροπή και αίσχος».

«Το μόνο κόμμα που έκλεισε το μάτι στη ΧΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δω τι θα πουν στη μάνα του Παύλου Φύσσα, αυτοί που διαδήλωναν στη μνήμη του».

www.ertnews.gr

from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/aUNrXWK  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">