ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Άστατος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας


pexels-david-bartus-404966

Η εβδομάδα ξεκινάει με πολλές νεφώσεις, λιγότερο ήλιο και τις τοπικές βροχές να επηρεάζουν κυρίως τις μεσημεριανές ώρες αρκετές περιοχές της χώρας για όλη την εβδομάδα. Ο υδράργυρος χωρίς μεγάλες αλλαγές θα αρχίσει λίγο λίγο να ανεβαίνει, ενώ οι άνεμοι θα είναι ήπιοι χωρίς προβλήματα όλη την εβδομάδα.


Σήμερα Δευτέρα θα έχει αρκετή συννεφιά και βροχές με τοπικές καταιγίδες από το πρωί στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρα στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα κυρίως μετά το μεσημέρι.  Οι άνεμοι στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι τα 5 μποφόρ και μόνο στα νότια θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς.  

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές  κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, ενώ δεν αποκλείονται κατά τόπους καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βορειοανατολικοί μέχρι τα 5 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Βροχερός ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με σποραδικές καταιγίδες τις μεταμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία στην πόλη από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.



Την Τρίτη θα έχει παροδικές νεφώσεις με ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση κυρίως τα Δωδεκάνησα, και λιγότερο τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου από νωρίς θα έχει βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν τα νέφη και στα βόρεια ηπειρωτικά όπου μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ από βόρειες κυρίως διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι τοπικές μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά, οι άνεμοι όμως θα εξακολουθήσουν να είναι ασθενείς και η ατμόσφαιρα θα ζεστάνει ακόμη λίγο. 

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ Archives - ertnews.gr https://ift.tt/QNIXDnh
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Άστατος με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">