ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκλογές 2023 / Στο 42% η αποχή


Στα ίδια επίπεδα με το 2019 κινείται και στη φετινή εκλογική αναμέτρηση η αποχή των πολιτών από τις κάλπες. Ειδικότερα, με το 52,93% της Επικράτειας ενσωματωμένο, η αποχή αγγίζει το 42% με τη συμμετοχή να διαμορφώνεται στο 58%. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η αποχή άγγιζε το 42,22%. 

Σύμφωνα με την ενσωμάτωση στο 52,93%, η ΝΔ έχει 40,89%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 20,11%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,1%, το ΚΚΕ 7%, η Ελληνική Λύση 4,5% ενώ με την είσοδό τους στη Βουλή φλερτάρουν το κόμμα Νίκη (2,92%) και η Πλεύση Ελευθερίας (2,73%), αλλά δεν φαίνεται να τα καταφέρουν. Εκτός Βουλής είναι πιθανό να βρεθεί το ΜέΡΑ 25 που προς το παρόν συγκεντρώνει ποσοστό 2,44%.

Μητσοτάκης: Η ενότητα νίκησε τον διχασμό

 

Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του επανέλαβε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις συνταγματικές επιταγές αναφορικά με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, επαναλαμβάνοντας την πάγια άποψή του ότι η χώρα δεν μπορεί να εμπλακεί σε ατελέσφορα κομματικά παζάρια. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «τα μαθηματικά της απλής αναλογικής οδηγούν σε αδιέξοδα».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ενωτικά όπως είπε χαρακτηριστικά, σε όλους όσοι δίστασαν να κάνουν αυτή τη φορά το βήμα και τόνισε με νόημα, πως με αυτοκριτική και την επιδίωξη για διαρκή βελτίωση θα βαδίσουμε προς την Ελλάδα του 2027. «Απόψε κλείνει ένας κύκλος και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος τον οποίο και θα διανύσουμε μαζί» είπε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται 

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα και θα αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο εκλογικός κύκλος δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες αλλαγές», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια σύντομη δήλωση, χωρίς να διευκρινίσει σε τι είδους αλλαγές αναφέρεται. 

«Να δώσουμε με τους καλύτερους όρους την επόμενη κρίσιμη εκλογική μάχη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την εκλογική μάχη. 

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένου ότι οι απέχοντες ''έχουμε κερδίσει τις εκλογές'' και με διαφορά από το κόμμα του κ. Μητσοτάκη ευελπιστώ να τηρήσει την υπόσχεσή μου και άμεσα.

H βελτίωση να ισχύσει με τις αρμόζουσες πολιτικές κατ' αρχάς από την κυβέρνηση. Αν αποτελεί άλλο ένα σχήμα λόγου αποχωρώ από την χώρα και θα επιστρέψω ώστε να σας ανατρέψω. Για μερικά χρόνια θα οδεύσω στην μεγάλη Ελλάδα της διασποράς με μοναδική αποστολή την συσπείρωση του Ελληνισμού. 

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ κάλλιστα μπορούσε να είναι περισσότερο προσεκτικός και διπλωμάτης στις ατελείωτες περιστροφές που έκανε έπειτα του 2014. Ενώ θα μπορούσε να πετύχει μια διαρκή αναβάθμιση ποσοστών και ισχύος πέτυχε ακριβός το αντίθετο. Σαφώς μέτρησε στις εκλογές του 2019 καθώς και του 2023 τι επιτάσσουν και οι ''εκτός'' διότι δεν είναι μόνο οι εντός !

Το 42% είναι εκατομμύρια πολιτών και μην θεωρούν ορισμένοι ότι συνολικά είναι αδιάφοροι με την πολιτική και την πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Οι περισσότεροι/ες στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στα κόμματα, και κυρίως στα κόμματα εξουσίας.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 9.813.595 . Είναι σαφές πως οι κατάλογοι δεν έχουν καθαρίσει και πως μεταξύ αυτών είναι ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, δείχνοντας πως ακόμα και εδώ η κατάσταση είναι τραγική , όμως το 42% της αποχής είναι σημαντικός αριθμός πολιτών !

ΥΓ: Τα video είναι από το OPEN ενώ εμείς είμαστε CLOSEd.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκλογές 2023 / Στο 42% η αποχή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">