ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύλληψη του δημάρχου Οδησσού για διαφθορά


Συνελήφθη ο δήμαρχος της Οδησσού Χενάντι Τρουχάνοφ, σύμφωνα με την εισαγγελία για την καταπολέμηση της διαφθοράς της Ουκρανίας, στο πλαίσιο έρευνας σε βάρος του.

Σε ανάρτηση τους οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Τρουχάνοφ θα κρατηθεί για 60 ημέρες επειδή δεν κατέβαλε την εγγύηση που του είχε επιβληθεί, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων (περίπου 830.000 ευρώ).

Ο Τρουχάνοφ εξελέγη δήμαρχος  της μεγάλης πόλης της Μαύρης Θάλασσας το 2014. Το 2017 ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του για υπεξαίρεση, μια κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

Σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Τρουχάνοφ θα κρατηθεί για 60 ημέρες επειδή δεν κατέβαλε την εγγύηση που του είχε επιβληθεί, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων χρίβνια.

Ο δήμαρχος κατηγορείται για υπεξαίρεση 92 εκατομμυρίων χρίβνια. Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες το 2018 όμως ξεκίνησε νέα έρευνα σε βάρος του το 2021 με αφορμή την αγορά ενός κτιρίου σε ένα παλαιό εργοστάσιο της Οδησσού.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία, στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισήμανση του Γ.Κ: Σε αντιδιαστολή ακόμα και με την Ουκρανία στη δική μας χώρα τι ισχύει ? Ποιος να ελέγξει ποιόν ; Εννιά χρόνια παράνομα δεν αναρτούν τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των αιρετών στη σελίδα του Δήμου Γλυφάδας

Μήπως οι εκλεγμένοι σας αιρετοί στον δήμο γλυφάδας δεν έχουν αγοράσει σειρά από ακίνητα τα τελευταία χρόνια ; Γιατί εμείς δεν πρέπει να τυγχάνουμε διαφάνειας, σύμφωνα με τα πόθεν έσχες αιρετών, ώστε οι ψηφοφόροι να έχουν μια εικόνα των περιουσιακών στοιχείων όσων αξιώνουν τη ψήφο τους  ;

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3213 (ΦΕΚ Α'309/31.12.2003) Άρθρο 1 Τροποποιήσεις του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 (Α΄ 309)

«Δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης, των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και των ανήλικων τέκνων τους υποβάλλουν:».

« Οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών των Δήμων, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, οι Πρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι Γενικοί Διευθυντές των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των ανωτέρω Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων Δήμων, καθώς και οι Προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων των Δήμων. Ειδικότερα ως προς τις σχολικές επιτροπές, δήλωση περιουσιακής κατάστασης υποβάλλουν οι Πρόεδροι και οι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.».

Τουλάχιστον αντιλαμβάνεστε ό,τι η θέση όσων είχαν επικαλεστεί στον παρελθόντα χρόνο την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η υποχρέωσή τους είναι η δημόσια ανάρτηση στις σελίδες των Δήμων είναι επιεικώς απαράδεκτη και καθολικά αμφισβητήσιμη σύμφωνα με όσα ισχύουν με το σύνολο του Ελληνικού λαού. 

Τυχοδιώκτες πολιτεύονται στους Ο.Τ.Α ; Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μπορεί να βρίσκονται το σύνολο των παρένθετων οικογενειακών  προσώπων πολιτικών και δημάρχων , η κοινωνία που παρέχει την εντολή διαχείρισης πακτωλού εκατομμυρίων ποιούς εμπιστεύεται και γιατί χωρίς αναρτημένο δημόσια το πόθεν έσχες, πριν,  και μετά την εκλογή τους ; 

Πίνετε το καφεδάκι σας στο συνοικιακό καφενείο και την καφετέρια, είτε είσαστε κάποτε στο ίδιο γυμνάσιο με κάποιους ελάχιστους, ( η πλειονότητα τους είναι ξενόφερτοι/ες ), και αυτόματα αποκτήσατε εμπιστοσύνη στους γνωρίζοντες ; Ειδικότερα , αν σας κάνουν και μια εξυπηρέτηση ορισμένοι γίνονται και ''οι καλύτεροι του χωριού''  ;

Χωρίς τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ αναρτημένα και χρονολογημένα δημόσια στην ιστοσελίδα του οικίου Δήμου, πριν την εκλογή κάποιου και μετά την εκλογή του, δεν πρέπει να ψηφίζει κανένας πολίτης - δημότης . Τι ψηφίζετε πρόσωπα , γνωστές ''μούρες'' μορφές ; Η εμπιστοσύνη χτίζεται με διαφάνεια και αλήθεια , άρα με πόθεν έσχες.

Παράδειγμα: Τι ρωτά μια γυναίκα στο πρώτο ραντεβού που έχετε ; Το πρώτο και κύριο δεν είναι τι δουλειά κάνεις ώστε να σχηματίσει εικόνα των οικονομικών σου ; Τι ψηφίζει το ίδιο άτομο σε έναν Ο.Τ.Α ,  γνωστά πρόσωπα χωρίς να έχει εικόνα των οικονομικών τους άρα το πόθεν έσχες τους ;

Για ποιον λόγο δεν έχουν αναρτηθεί τα πόθεν έσχες όλων των αιρετών - παρατάξεων του Δήμου Γλυφάδας αν είναι σωστοί με την τοπική μας κοινωνία και παρανομούν  επί εννέα χρόνια ; Δεν είναι μόνο η κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών ώστε να υφίσταται αδιαφάνεια , αδιαφάνεια παντού.

Ακόμα και οι Ουκρανοί βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο της δικής μας χώρας και χωρίς να συμμετάσχουν στην Ε.Ε. Ακόμα και αυτό στη δική μας χώρα με απάτη έγινε, και άλλωστε είναι ο βασικότερος λόγος που οι νεοέλληνες δεν έγιναν ποτέ Ευρωπαίοι ! Το καταμαρτυρούν, τόσο η τελευταία θέση αναφορικά με την διαφάνεια στις χώρες της Ευρώπης, καθώς και η 108η θέση αναφορικά με την ελευθερία του τύπου επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύλληψη του δημάρχου Οδησσού για διαφθορά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">