ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο δρόμος για το 35ωρο άνοιξε από την ομοσπονδία ηλεκτρολόγων


Ο δρόμος για το 35ωρο άνοιξε! Όλοι μαζί την κατάκτηση της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδος να την πάμε παραπέρα αναφέρουν από 
ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ.

Εργαζόμενες –οι, 

Ως παράταξη αισθανόμαστε την ανάγκη και το χρέος να συγχαρούμε δημόσια την Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων Ελλάδος (Π.Ο.Β.Ε.Σ.Α.) και αφορά τους όρους αμοιβήςκαι εργασίας των ηλεκτρολόγων που για 2η φορά μέσα σε 8 μήνες υπέγραψε συλλογική σύμβαση εργασίας, σπάζοντας το 40ωρο και ανοίγοντας το δρόμο προς το 35ωρο. Συγκεκριμένα υπέγραψε σύμβαση για 38 ώρες εργασία. 

 Η πρώτη φορά ήταν στις 25/10/22 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων που απασχολούνται στα τεχνικά γραφεία ανελκυστήρων όλης της χώρας. 

Η δεύτερη ήταν πριν λίγες μέρες (12-06-23) με: Α) την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και Β) την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.)

2023-06-22 ΣΣΕ ΠΟΒΕΣΑ .png

Η σύμβαση αυτή αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των ηλεκτρολόγων, ηλεκτρολογικών καταστημάτων όλης της χώρας. 

Εργαζόμενες –οι, Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, 

Οι συμβάσεις αυτές ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που η κυβερνητική πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα ξήλωσε δεκάδες διατάξεις του εργατικού δικαίου αλλά και προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης, έρχονται να δώσουν δύναμη και κουράγιο σε όλους μας και μαζί με μια σειρά άλλων συμβάσεων που έχουν υπογράψει πρόσφατα μια σειρά ομοσπονδίες όπως για παράδειγμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μας δείχνουν το δρόμο και στέλνουν το μήνυμα ότι με ενότητα και αγώνα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! 

Ο δρόμος για το 35ωρο άνοιξε! Όλοι μαζί την κατάκτηση της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδος να την πάμε παραπέρα. 

 Γραφείο Τύπου 

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Επισήμανση του Γ.Κ: Ο δρόμος για το 35ωρο μπορεί να άνοιξε από την ομοσπονδία ηλεκτρολόγων, όμως, ο δρόμος για αδειοδοτήσεις στα ερτζιανά δεν άνοιξε έπειτα από τέσσερις δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων σε βάρος μου καθώς και χιλιάδων άλλων.

Τα ολιγαρχικά συμφέροντα για πολλοστή φορά σε βάρος του λαού εξέλεξαν κυβέρνηση, αυτή τη φορά για δεύτερη φορά τον Κ.Μητσοτάκη και το κόμμα του, ένα κόμμα το οποίο επί μια τετραετία δεν θέσπισε ίχνος νόμου για την ραδιοτηλεόραση. ( Το αναφέρω διότι οι πέντε στους δέκα οι οποίοι ψήφισαν είναι οι τηλεθεατές των ολιγαρχικών ομίλων. )

Από τον φιλοαμερικανό Κ. Μητσοτάκη ο οποίος μας αποστέρησε την αδειοδότηση το 1991 , ενώ διέμενε στην βίλα της Γλυφάδας , μέχρι τον έτερο Κ. Μητσοτάκη , ο οποίος γεννήθηκε στην βίλα της Γλυφάδας , ενώ επί μια τετραετία υπηρετούσε ολιγάρχες , έχουν περάσει 33 χρόνια και δυο καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις σε βάρος μου. Είναι σαφές γιατί απαρνήθηκε ακόμα και τον τόπο που γεννήθηκε !
Θα αναφέρει κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός που γεννήθηκε, στην Γλυφάδα, η στην Αθήνα ; Στην Κρήτη πάντως δεν γεννήθηκε. ( Φιλοαμερικανοί οι μητσοτάκηδες, όμως, χωρίς ίχνος αντιστοιχίας ταυτόσημων πολιτικών.) 

Καθίσταται πέραν του δέοντος γραφικό να αναπαράγω ότι οι προτάσεις μου υλοποιήθηκαν στις Η.Π.Α το 2000 ενώ προσωπικά δεχόμουν διώξεις - κατασχέσεις ώστε να μην ισχύσουν στη δική μας χώρα. Δυο δεκαετίες έπειτα από τις διώξεις - κατασχέσεις σε βάρος μου νόμος αδειοδότησης δεν υπάρχει στη χώρα μας ενώ έχουν παρελάσει άπαντες από την βουλή.  Άπαντες υπάλληλοι των ολιγαρχών, η άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν αγγλικά ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο δρόμος για το 35ωρο άνοιξε από την ομοσπονδία ηλεκτρολόγων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">