ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο μεγάλος στιχουργός και τραγουδοποιός - Πέθανε μόνος και βρέθηκε στο διαμέρισμα του μετά από μέρες !


Σε λίγες ημέρες κλείνουν 78 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου συνθέτη και τραγουδοποιού Μαλώλη Ρασούλη, όμως , το αξιοπερίεργο είναι το τέλος αυτού του ανθρώπου όπως και αναρίθμητων ακόμα.

Ο Μανώλης Ρασούλης (Ηράκλειο Κρήτης, 28 Σεπτεμβρίου 1945 – Θεσσαλονίκη, 5 Μαρτίου 2011) ήταν Έλληνας συγγραφέας, τραγουδιστής, στιχουργός, και δημοσιογράφος, ιδιαίτερα γνωστός και για τους στίχους που έχει γράψει για αρκετά τραγούδια. 

Στίχους του έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Σωκράτης Μάλαμας και Χρήστος Νικολόπουλος

Απεβίωσε από έμφραγμα σε ηλικία 66 ετών στην Θεσσαλονίκη, στις 5 Μαρτίου 2011 και βρέθηκε νεκρός στις 13 Μαρτίου

Παρέμενε νεκρός  δυο βδομάδες μέχρι που τον βρήκαν κάποιοι γνωστοί του όταν επισκέφτηκαν την οικία του, και αυτό καταμαρτυρά το ''μεγαλείο'', τόσο της ''αριστεράς'', όσο και της νεοελληνικής πολιτείας, και κυρίως τον ''ύψιστο'' πολιτισμό που διέπει τους νεοέλληνες.

Στη ρωγμή του χρόνου Μανώλης Ρασούλης & Νίκος  Παπάζογλου


Χάρις Αλεξίου & Μανώλης Ρασούλης - Οι Στιγμές

 

Τον Φαύλο κύκλο μου ποτίζω και ότι έχτιζα αίωνες τώρα το γκρεμίζω

Σε αυτό το στίχο ο στιχουργός αναφέρει ''προφητικά'' το 2012 και ήδη γνωρίζει ότι ο ίδιος δεν θα ζει.

# Η ρεαλιστικότητα των στίχων του συνονόματου μου ήταν μοναδική και εξαίσια ανάμεσα στον οχετό των εφήμερων και εντυπωσιακών απορριμμάτων τα οποία γράφονται και κυκλοφορούν χωρίς νόημα και σκοπό. 

Άλλωστε ο Δήμος της Γλυφάδας μέχρι σήμερα έχει πιστώσει πακτωλό χρημάτων για εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών και συμφερόντων εξ ονόματος του ''πολιτισμού'', όμως, πολιτισμός από δαύτους αυταπόδεικτα δεν μπορεί να προκύψει στο τόπο μας.

Σημείωση: Ενώ ο Ρασούλης παρέμενε νεκρός επί ημέρες στην οικία του πλειάδα νεότουρκων ήταν οι εξυπηρετούμενοι του πελατειακού συστήματος και όσοι/ες απολάμβαναν της προσοχής και των προνομίων της νεοελληνικής μας πραγματικότητας. ( Μήπως το ''στόρυ'' σας θυμίζει κάτι απ' όσα ισχύουν και σήμερα σε τούτη τη χώρα ? ) 

- Μα καλά δεν είχαν instagram και facebook ; Κινητό και ακούνητο δεν είχαν ; Κρατικές και ιδιωτικές ραδιοτηλεοράσεις - Κανάλια και Ραδιόφωνα δεν είχαν ; ''Πρακτορεία'' λεωφορείων και ''ειδήσεων'' δεν είχαν ; Περιφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους δεν είχαν ; Τομείς ''πολιτισμού'' τύπου ΚΑΠΠΑ δήμου γλυφάδας όπως και Δήμαρχο - Δημοτικούς συμβούλους δεν είχαν ;  Πολιτισμό είχαν ? 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο μεγάλος στιχουργός και τραγουδοποιός - Πέθανε μόνος και βρέθηκε στο διαμέρισμα του μετά από μέρες ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">