ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε παράλληλα με το αφήγημα της αριστεράς που πρεσβεύει


Ο ΣΥΡΙΖΑ και το αφήγημα της αριστεράς που πρεσβεύει για εμάς τελείωσε το 2015 όταν αποχώρησε η αριστερή πτέρυγα , εμείς ανεξαρτητοποιηθήκαμε , και σειρά άλλων από την κοινωνία αποχωρούσαν.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν τους τελευταίους πέντε μήνες είναι σαφές ότι ορισμένοι επιχείρησαν ένα καινούργιο ξεκαθάρισμα στο κόμμα της Κουμουνδούρου θεωρώντας ότι θα διαμορφωθεί μια νέα δυναμική για όσα οραματίζονται οι ίδιοι, όμως , όσα επιδιώκουν οι ίδιοι είναι σαφές ότι δεν τους βγαίνουν.

Το ''πρώτη φορά αριστερά'' «κάηκε» στην πράξη , όπως και κάθε ενδεχόμενο ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας με γνώμονα το κράτος δικαίου και την κοινωνική αλληλεγγύη - δικαιοσύνη από την πρώτη φορά δεδομένης της σύστασης της νεοελληνικής κοινωνίας και της δομής λειτουργίας των ηγεσιών αυτών των αστικών κομμάτων.

Η νεοελληνική κοινωνία επηρεάζεται και μεταβάλλεται πολύ εύκολα. Σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας βλέπουμε την Αριστερά να έχει μειωμένη απήχηση σε εργατικά και φτωχά στρώματα, ενώ αντίθετα ελκύονται από την ακροδεξιά ή διάφορες παραλλαγές της δεξιάς και του κέντροτιδήποτε, όμως, δεδομένου ότι υφίσταται έντονη η κοινωνική ανισότητα και η οικονομική ανισότητα , χωρίς την πάλη των ''τάξεων'' , άρα χωρίς αριστερά δεν υπάρχει μέλλον διαφοροποιήσεων. 

Το παγκόσμιο και εγχώριο ολιγαρχικό κατεστημένο δεν αφήνει κανένα περιθώριο ουσιαστικών αλλαγών στη χώρα μας

Οι παρεμβάσεις που έγιναν έπειτα από τις εκλογικές αποτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ,  οι οποίες ήταν αναμενόμενες έπειτα από την πρώτη - αρχική - διάλυση της αριστεράς του 2015 αποσκοπούσαν σε «τάραξη των υδάτων» σε μια χρονική συγκυρία διακυβέρνησης ΝΔ - Μητσοτάκη με μνημόνια , covid 19, πληθωρισμό, ακρίβεια, ανισότητα, κατάλυση του κράτους δικαίου και κοινωνική αποστροφή από την κάλπη.

Το σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα που ακούσαμε χθές δεν αποτελεί δημιουργία αποκλειστικά της ΝΔ. Γνωρίζει η κοινωνία ότι αποτελεί δημιουργία όλων των κυβερνήσεων δεκαετιών, σαφώς με αποκλίσεις, και ακόμα και όσα προώθησαν από κοινού τα αστικά πολιτικά κόμματα ''εξουσίας'' δηλώνουν σήψη.

Πόσα σου πρότεινε ο Μάρης Κασσελάκη για αγορά του ΣΥΡΙΖΑ ; 

Αυτό που δήλωσες δεν αποτελεί σήψη ; Αν ο Μάρης επιχειρεί να αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ με εσένα πρόεδρο εσύ πόσο τον αγόρασες ; Δεν γνώριζες που συμμετέχεις και ποιο είναι το κατεστημένο του κόμματος ; Υπάρχει κόμμα αριστεράς το οποίο χρειάζεται επιχειρηματίες μιντιάρχες και διαπλεκόμενους ; O κάθε Μάρης που διαπλέκεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν είστε κόμμα αριστεράς είστε η αντιστοιχία της ΝΔ. 

Την Αριστερά την τελείωσαν όσοι/ες δήλωναν ότι είναι αριστεροί ! Τα μέλη που επικαλείται και έχει ο Κασσελάκης είναι τόσο αριστεροί/ες όσο θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος ως εφοπλιστής και επιχειρηματίας. Αντίστοιχα όσο αριστερός μπορεί να είναι και ο έτερος αμερικανοτραφής Μάρης με σειρά μίντια, επιχειρήσεων, τζόγου κ.α. !

Ευελπιστώ να αντιλαμβάνονται ορισμένοι/ες εκ των συμπολιτών μας πόσο σάπιοι/ες ήταν ορισμένοι/ες οι οποίοι δέχονται εφοπλιστές, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες κ.α. περιέργους ως ''συντρόφους'', προέδρους, κ.α. , ενώ υπονόμευσαν άτομα τα οποία ήταν απόλυτα καθαρά και διεκδικούσαν το δίκιο τους , δεν διεκδικούσαν προεδρίες και προνόμια, όμως, σε τούτη τη χώρα αν δεν πολιτευτείς ο ίδιος δεν σε εκπροσωπεί κανείς. Ενδεικτικά, βλέπε τι ισχύει με τους ''Ρομά'' επί 100 χρόνια χωρίς ηγέτη , κόμμα και πολιτική εκπροσώπηση. 

Για εμένα προσωπικά εξυπηρετούν τα σχέδια των ισχυρών της ολιγαρχίας , τόσο εντός όσο και εκτός , και παράλληλα διαμορφώνοντας από κοινού διάλυση του έθνους , της Ελληνικής παραγωγής, του Πολιτισμού, και από κοινού δημιουργώντας μια βαβέλ νεοελληνική αποικία. Αυτοί το αποκαλούν παγκοσμιοποίηση, το θέμα είναι από την άλωση όλων των εθνικών , κοινωνικών και πολιτισμικών χαρακτηριστικών τι διαμορφώνεται , ποιοι αποκομίζουν την μερίδα του λέοντος και ποιοι έχουν το πάνω χέρι ;

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Για όλο το  νεοελληνικό κατεστημένο αποδόμησης κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ στοιχείου εμείς δεν υπάρχουμε, ενώ υπάρχουν άπαντες οι εξυπηρετητές της άλωσης και της εθνικής διάλυσης.

* Κοίτα την φωτογραφία προσεκτικά ώστε να διαπιστώσεις πως ήμουν το 2014 - 2015 και πως είμαι σήμερα. Το αντίστοιχο ισχύει και με την αριστερά που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος. 

* Αναλογιστείτε ότι πρωτοστατήσαμε από την δεκαετία του 70 στην ραδιοφωνία FM  για κοινωνικά και ιδιωτικά μέσα , σε μια χρονική περίοδο που δεν υπήρχε κανένα σόσιαλ παγκόσμια με το σκεπτικό μιας καλύτερης μετεξέλιξης της κοινωνίας , και ασφαλώς γνωρίζετε τα ισχύοντα στη χώρα της διευρυμένης πολιτικοκοινωνικής σήψης. Που υπάρχουμε εμείς σε όλο αυτό το σάπιο διαπλεκόμενο νεοελληνικό σκηνικό ; Που λειτουργούμε ; Που με έχετε δει, εκτός από το εισαγόμενο της google και τοπική σελίδα το οποίο αποτελούσε δική μου πρόταση από την δεκαετία του 70 για σόσιαλ μέσα ;

* Και οι τοπικές Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι το απαύγασμα της κοινωνικής σήψης, όπως ήταν σε σημαντικό βαθμό και το 2014, διότι , δεν είναι αριστερά/οι είναι προσωπικά συμφέροντα και ραγιάδες. Ποιον δέχεστε και εκλέγεται πρόεδρο κάθε φορά και γιατί αν είστε ο κάθε ένας/μια από εσάς αριστεροί ; Προσωπικά δεν διαπίστωσα σε σειρά συνελεύσεων ως στελέχη κόμματος και μέλη των τοπικών μας κοινωνιών να προτείνετε εσείς έστω και ένα άτομο.  Αντιθέτως, γνωρίζω ότι κάνατε ότι κάνουν και τα σημερινά μέλη του διαδικτύου. Αποδοχή όσων τους επιβάλλουν αρκεί να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια προσωπικό κέρδος. Το προσωπικό όφελος το αρνήθηκα, το γνωρίζετε. Το κοινωνικό, του συνόλου στο οποίο υπάρχω και εγώ παράλληλα με εσάς υπήρξε ; Ποιος νόμος που θεσμοθετήσατε είναι ?

* Συνολικά η αριστερή πτέρυγα στις τοπικές ΟΜ δεν δέχτηκε ''το μελαμψό αγόρι'' όπως χαρακτήριζαν τον Τσίπρα ; Μήπως δεν δέχτηκαν να κάνουν μέχρι και αφισοκολλήσεις αποκλειστικά με το πρόσωπο του Τσίπρα ; Εννοώ όσα κάνουν και σήμερα τα μέλη του Κασσελάκη. Ενώ λοιπόν είχαν κάνει μέχρι και αφισοκολλήσεις τεράστιων αφισών με το πρόσωπο του Τσίπρα έπιαναν τα ''αριστερόμετρα'' ώστε να μετρήσουν άτομα τα οποία έπρεπε να δικαιωθούν, διότι, οι προτάσεις αυτών των ανθρώπων, παράλληλα με τη στάση ζωής τους, είναι δεκάδες φορές πιο υγιής απ' όσα διαμορφώνονται από την νεοελληνική κοινωνία του παρόντος. 

* Προέκυψε κάποια ΔΗΜΟΣΙΑ η ΔΗΜΟΤΙΚΗ δομή επί ημερών σας που αποτελούσε δημόσια πρότασή μου και έλαβε χιλιάδες ψήφους, η συμβάλατε την διεύρυνση ιδιωτικών - προσωπικών συμφερόντων τύπου Μάρη κ.α. ; Μέχρι σήμερα δεν αιτιολογήσατε την επαναπρόσληψη χιλιάδων απολυμένων της Ε.Ρ.Τ οι οποίοι/ες είχαν διοριστεί επί δεκαετίες διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ χωρίς ΑΣΕΠ. Ποιούς δικαιώσατε, τους κατατρεγμένους και καταληστεμένους επί δεκαετίες, η τους καλοταϊσμένους που φρόντιζαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, και τι είδους αριστερά επικαλείστε, τόσο οι αποχωρήσαντες της αριστερής πτέρυγας όσο και οι συριζαίοι/ες ;





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε παράλληλα με το αφήγημα της αριστεράς που πρεσβεύει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">