ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα:Ανισορροπία διαρκείας


Το αίσθημα της πολιτικής ανισορροπίας στην Ελλάδα διαπνέει τον πολιτικό ιστό με μια συγκλονιστική δύναμη, αναμφίβολα άξια της προσοχής ενός ερευνητή όπως εγώ, ο Γιάννης Κουρδομένος.

Όπου έχει διαμορφωθεί ανισορροπία διαρκείας , πολιτική ,οικονομική , πολιτιστική, κοινωνική, οι συμμετέχοντες μάλλον πρέπει να είναι συνολικά ανισσόροποι. (απέραντο φρενοκομείο.)

Σε αυτή την μικρή χώρα της Μεσογείου, και ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας όπου οι αρχές της δημοκρατίας και του νόμου περιφρονούνται, ενίοτε με αφόρητη ανευθυνότητα, η πολιτική σκηνή εμφανίζεται ως ένας αγώνας για την κατανομή της εξουσίας και των πόρων ανάμεσα σε ξιπασμένα και διφορούμενα άτομα.

Η ανισότητα στην πολιτική εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα - Πρόσφατο παράδειγμα ''Μητσοτακίαση & Κασσελακίαση''. Οι οικονομικές ελίτ θα εκπροσωπήσουν τα εκατομμύρια της κοινωνίας ;

Στο επίπεδο της εκπροσώπησης, παρατηρούμε μια ανισορροπία μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Οι φωνές των πληθυσμιακά λιγότερο προνομιούχων στερούνται της αντιπροσώπευσης στις ψηφοφορίες και τη λήψη αποφάσεων.

Πρόσφατο παράδειγμα η νομοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια ενώ τα ίδια κόμματα - πολιτικοί δεν έχουν διευθετήσει σημαντικότερα ζητήματα τα οποία αφορούν αυτούσια την ζωή των πολιτών και όχι ένα τμήμα αυτής.

Η πολιτική ελίτ, αντί να αντανακλά το πλήθος της κοινωνίας, συχνά αντικατοπτρίζει μόνο τα συμφέροντα ορισμένων επιλεγμένων ομάδων. ( Διαπλεκόμενων - ημετέρων - παραταξιακών - τσιρακίων κ.α. )

Η καθολική ανισότητα εκδηλώνεται τόσο στη διαχείριση των πόρων όσο και επί παντός επιστητού

Οι πολιτικές αποφάσεις διαμορφώνονται συχνά με βάση τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα, παραβλέποντας τις ανάγκες της ευρύτερης κοινωνίας.

Εντούτοις, η πολιτική ανισορροπία στην Ελλάδα , και παράλληλα στο τοπικό παράρτημα της ΝΔ, Δήμος Γλυφάδας, δεν είναι μόνο ζήτημα εσωτερικής πολιτικής. Η επιρροή των ''εξωτερικών παραγόντων'', ( διαπλεκόμενα), και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών οργανισμών και των διεθνών οικονομικών ιδρυμάτων, επίσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Αποδυναμώνουν την εθνική κυριαρχία και την κοινωνία

Οι πολιτικές που επιβάλλονται από αυτούς τους παράγοντες συχνά αποδυναμώνουν την εθνική κυριαρχία και προάγουν τα συμφέροντα των ελίτ και δυνάμεων της παγκόσμιας αγοράς.

Για να αντιμετωπιστεί η πολιτική ανισορροπία στην Ελλάδα, όσο και τοπικά απαιτείται ένας εκ βάθρων μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να διασφαλιστεί η ισότητα στην πρόσβαση στους πόρους και τις ευκαιρίες.

Μόνο με την ανάπτυξη μιας πιο δημοκρατικής, διαφανούς και δίκαιης πολιτικής μπορούμε να ξεπεράσουμε την πολιτική ανισορροπία και να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο περιβάλλον για όλους τους πολίτες.

Ο υποφαινόμενος, σε αντιδιαστολή όλων των υπολοίπων, δεν ακολούθησε το ελάχιστο όσων παθογενειών διαμορφώνουν ανισορροπία διαρκείας και υπονομεύτηκε από τα δεξιά έως και τα άκρα αριστερά ώστε να ισχύουν σήμερα όσα γνωρίζετε.

Είναι σαφές ποια κόμματα δημιούργησαν την διαπλοκή, καθώς και ποιά αστικά κόμματα ενίσχυσαν την διαπλοκή και τις ελίτ , άρα και εδώ έχουμε κοινωνική ανισότητα & ανισορροπία διαρκείας , και ειδικότερα με τα χρήματα και τις ευλογίες της ίδιας της κοινωνίας. Αυτά τα κόμματα - πολιτικοί ακόμα και σήμερα ευαγγελίζονται την εκπροσωπήση της κοινωνίας ;Η κοινωνία αποτελείται από μια χούφτα οικογένειες διαπλεκόμενων ιδιοκτητών του Ν.Αττικής ;

Από την εποχή δημαρχίας Σπονδυλίδη, ( δεκαετία 90 ), έως και σήμερα, είναι γνωστό το σύστημα που ακολουθείται στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Αντί για δημοτικό μέσο διαφάνειας, πλουραλισμού και πολυφωνίας, έχουμε μια σειρά έμμισθων και συνεργαζόμενων συστημικών τσιρακίων, κλακαδόρων και κολάκων ενώ παράλληλα υπηρετούνται τα διαπλεκόμενα.

Το ''κέντρο'' του Κασσελάκη και η διεύρυνση της εθνικής παράγκας

Δεδομένου οτι προχθές ο Τσίπρας ανέφερε ότι ήταν λάθος όσα ακολούθησε με τα διαπλεκόμενα , και σύμφωνα με όσα πλέον ισχύουν με διεύρυνση της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ , της ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ , της κατάλυσης του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ , και παράλληλα της ''κασελλακιάδας'' και του ''ΚΕΝΤΡΟΥ'' είναι σαφές ότι το ΑΥΡΙΟ της νεοελληνικής κοινωνίας θα είναι νταβατζιδοκρατία και ανισορροπία διαρκείας.

Κουτσοί - στραβοί στον άγιο παντελεήμονα αναφορικά με τις Ευρωεκλογές

Η υποτιθέμενη εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ε.Ε., (στην ευρωβουλή), απαρτίζεται από δυο άτομα που φυλακίστηκαν και από άλλους/ες που ελέγχονται για διαφθορά και σκάνδαλα.

Δείτε πόσοι/ες νέοι ''σωτήρες'' θα εμφανιστούν υποψήφιοι/ες στις ευρωεκλογές, υποτίθεται εκπροσωπώντας την χώρα και την κοινωνία ,όμως, προσωπικά ένα γνωρίΖΩ:  Πλήν όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω, το 80% των δημόσιων προτάσεων που είχα κάνει σε ανύποπτο χρόνο, την δεκαετία του 90 , αποτελούν τις πολιτικές της Ε.Ε την τελευταία πενταετία, άρα πόσο άξιοι και ικανοί ήταν όσοι/ες παρουσιάζονται ως κατάλληλοι/ες για ευρωβουλευτές;

Τέλος, η νταβατζιδοκρατία των κομμάτων και των πολιτικών που ψηφίζετε πότε χρονικά κάλυψε τα αιτήματα της κοινωνίας ;

Όπου έχει διαμορφωθεί ανισορροπία διαρκείας οι συμμετέχοντες είναι σε σημαντικό βαθμό ανισσόροποι. (Απέραντο φρενοκομείο.)

ΥΓ: Μη ξεχάσετε να πάτε να κάνετε αβάντα στα άτομα που κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων ψηφοφόρων, άρα την τοπική δημοκρατία. Δεν λειτουργεί το Δημοτικό Κανάλι όλων των δημοτών, όπως ψηφίστηκε στο Δήμο Γλυφάδας, το 2014, δεν υπάρχει ίχνος ισορροπιών και τοπικής δημοκρατίας. (Διαπλεκόμενη συμφεροντολογία.) 

* Γνωρίζεται ποιοι/ες και πόσα χρόνια αποτελούν τους αργόμισθους και παράλληλα τους ''άλλους'' που βγάζουν μεροκαματάκι από τους Ο.Τ.Α των Νοτίων προαστίων Αττικής και κυρίως της Γλυφάδας. Ήμουν, είμαι ένας εξ αυτών ;Ασφαλώς κατηγορηματικά ΟΧΙ. Τι προτείναμε και ψηφίστηκε από χιλιάδες δημότες το 2014 ;Ψηφίστηκε,πέρασε στο Δ/Σ από την νταβατζιδοκρατία, λειτουργεί ;

* Όσοι από τα αντισυνταγματικά διαπλεκόμενα, με την συμβολή της χουντοκρατίας που κυβερνά μειοψηφικά , σας αναφέρουν ότι ''όργωσαν'' την Ελληνική επικράτεια , γιατί δεν έχουν πατήσει το ποδάρι τους στα Νότια προάστια Αττικής ενώ έχουν γίνει ένα με τα κανάλια των γνωστών ομίλων ;

* Ως ευρωβουλευτής δεν έκανε ούτε μια τοποθέτηση για δεδομένη τοπική και εθνική πραγματικότητα, ενώ και ως δήμαρχος γλυφάδας, επί δεκαετία , αντί της προόδου που αρμόζει στο τόπο μας εδραίωσε και εξυπηρετεί τον αναχρονισμό και τα πάγια οφέλη των διαπλεκόμενων εκτός δήμου. 


*
Είναι σαφές ότι πρωτοστάτησα για όσα σήμερα αποτελούν το όχημα τόσο των οικονομικών ελίτ, ( ''μαφιόζων'' ), όσο και της έτερης πολιτικής - κομματικής
''νταβατζιδοκρατίας'', δεν έκανα κάποιο έγκλημα. Πόσο ανισόρροποι είστε ως νεοελληνική κοινωνία ένθεν και ένθεν ;Ποιος νόμος προωθείται από την κυβέρνηση όσο και την φερόμενη αντιπολίτευση και το σύνολο των κουτσοί - στραβοί στον άγιο παντελεήμονα υποψηφίους της ευρωβουλής για την δικαίωσή μας ;Όποτε δείτε δήλωση των ''εκλεκτών'' σας, της νταβατζιδοκρατίας, για ποιούς λόγους δεν πέρασε στο Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας η εντολή των χιλιάδων δημοτών για Δημοτικό Κανάλι, ενώ εξυπηρετούσαν αδιαφανώς αναρίθμητους να με ενημερώσετε. 

«αεί σε οικτίρω και στο ανάθεμα» κύριοι πολιτευτές ,διότι, όσα ακολουθείται δεν είναι αυτά που αρμόζουν στο τόπο μας και στην κοινωνία. Δεν υπήρξα ένας από το σύνολο των υπολοίπων που μεριμνούσαν αδιαφανώς αποκλειστικά για το τομαράκι τους και απόλαυσαν - απολαμβάνουν τα χρήματα του συνόλου. Ποιές είναι οι αξίες της κοινωνίας που συνδιαμορφώνεται ? Ακόμα και σήμερα ο πιο ταλαιπωρημένος - διωκόμενος - ληστεμένος και αδικαίωτος προάγει το όφελος της κοινωνίας, ενώ μεγάλο τμήμα της κοινωνίας μας ανακυκλώνει το χθές και τις παθογένειες με αβάντα στους υπονομευτές. Τι κάνετε, τι ανακυκλώνεται, τι διαμορφώνεται και τι μεταλαμπαδεύεται ;

Σημείωση:Είναι σαφές ότι χρησιμοποιώντας την νεοελληνική ορολογία σίγουρα θα σε παρεξηγήσουν οι διαμορφωτές της ανισορροπίας. Και ο ίδιος με προβληματικό πόδι είμαι έπειτα από εργατικό ατύχημα , και ειδικότερα χωρίς να λάβω αποζημίωση και σύνταξη, ούτε απαλλαγή από δασμούς και τέλη κυκλοφορίας, διότι η ΝΔ διαμόρφωσε το πλαίσιο τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας να λογίζονται ανύπαρκτα όταν πρόκειται για συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών με τσιράκια νεοέλληνες κουφάλες και ψευδομάρτυρες υπέρ των ξένων συμφερόντων. Δυο μέτρα και σταθμά και 800 ταχύτητες παντού από την νταβατζιδοκρατία.  Γνωρίζεις καλά τη φάρα σου και τι ψηφίζεις σε τούτη τη χώρα ως κοινωνία ; Δεν το πιστεύω.

* Το ''πείραμα'' έγινε το 2014 και προσωπικά ζω τις επιπτώσεις. Γνωρίζεται, γνωρίζω δεν χρειάζονται περισσότερα. Αν το ζητούμενο του υποφαινόμενου ήταν μια διευθέτηση υπό όρους προσωπικού ζητήματος σε γραφείο υπουργού - δημάρχου θα το είχα ακολουθήσει από την δεκαετία του 70 και ασφαλώς δεν θα έλιωνα πέντε ζευγάρια παπούτσια στον δρόμο σε διαδηλώσεις, απεργίες, κινητοποιήσεις, στάσεις, κ.α., ενώ οι κολλητοί αποτελούσαν τους έμμισθους του κομματικού μηχανισμού. Επιπροσθέτως, αναρίθμητοι καταλαμβάνουν θέσεις και πόστα στη βάση του πελατειακού και αναξιοκρατικού μοντέλου που εδραίωσαν ΝΔ  & ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία δικαιώνεται από δαύτους/ες ;

* Σύγχρονος ΝΟΜΟΣ για το σύνολο υπήρξε ;Τήρηση της ΕΝΤΟΛΗΣ χιλιάδων ψηφοφόρων από τους ψεύτες , κάπηλους, υπονομευτές και διαπλεκόμενους υπήρξε ;Η νεοελληνική κοινωνία είναι σάπια. Ότι διαμόρφωσαν στην βάση της νεοελληνικής σήψης αυτό κομίζουν πλέον και ως κόμματα και ως κοινωνικό σύνολο. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε , βιώσαμε και ισχύουν σε τούτο τον τόπο είναι υποδεέστεροι του υποκόσμου και του κοινού εγκλήματος. Ειδικότερα τις υπονομευτικές ενέργειες που ακολούθησαν και ακολουθούν στον Δήμο Γλυφάδας , ''δεξιοί - αριστεροί'' , δεν τις χρησιμοποιεί ούτε ο υπόκοσμος. 

* Ακόμα και ο υπόκοσμος έχει αξιακούς κανόνες και αρχές, ενώ οι πολιτικοί σας δεν έχουν τίποτα πέραν του γνωστού σας πελατειακού συστήματος ''στη ζούλα και στα μουλωχτά ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ''. Στη συνέχεια οι αναξιοκρατικά διορισμένοι - βολεμένοι - αργόμισθοι , διαπλεκόμενοι, τσιράκια , κ.α. , φιγουράρουν τα λάφυρα της αναξιοκρατίας τους και κομπάζουν ότι έγιναν μεγάλοι και τρανοί, σπουδαίοι - σημαντικοί , όμως , πότε είδατε έστω έναν/μια από δαύτους/ες να αναφέρει δημόσια ότι είναι ρουσφετάκι ;Επίδειξη στα λάφυρα - κέρδη - από το ρουσφετάκι κάνουν , όμως , γιατί παράλληλα δεν κάνουν και επίδειξη πως προέκυψαν ;Δεν είναι τιμητικό δεδομένου ότι αποτελούσε την δική τους επιλογή ;Γιατί το ανακυκλώνουν ;Αυτοί παριστάνουν και τους ''πατριώτες'' , όμως , δεν υπάρχει δείγμα γραφής τους ότι πρεσβεύουν μια ρανίδα Ελληνισμού. 

* Δεν υπάρχει πιο ελλεεινή και άτιμη φάρα, διότι , όχι απλά από το 2014 μας αποστέρησαν όσα σύννομα και δικαιωματικά μας ανήκουν, μπορώ να αποδείξω ότι με κατατρέχουν ακόμα και σήμερα μέσω νεκρών τσιρακίων τους γιατί πρεσβεύω την αλήθεια και αυτοί την διαπλοκή, την καπηλεία, την ανισότητα, το πελατειακό σύστημα, το ψέμα και την απάτη ! ( Το έμμισθο τσιράκι τους δολοφονήθηκε για κακοποίηση, άρα ήταν κακοποιός ,) και ενώ έχω κάνει αίτηση ακυρώσεως στις άτιμες ενέργειες που τον χρημάτιζαν να κάνει , (ψευδείς μηνύσεις), και δεδομένου ότι γνωρίζουν οι δικαστικοί την υπόθεση, αναβάλουν και ξανά-αναβάλουν διότι κυβερνά το κόμμα που έχει καταλύσει το κράτος δικαίου. Θέλετε περισσότερα ; Έχω πολλά περισσότερα.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα:Ανισορροπία διαρκείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">