ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι εργαζόμενοι στο τράμ αντιδρούν στην ανακοίνωση του δημάρχου Γλυφάδας


Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην πρόσφατη τοποθέτηση του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος ζήτησε την πλήρη κατάργηση της διέλευση του τραμ από τον συγκεκριμένο παραλιακό δήμο.

Όπως σημειώνουν, αποτελεί “παγκόσμια πρωτοτυπία να ζητά δήμαρχος την κατάργηση ενός μέσου σταθερής τροχιάς”, ενώ διατυπώνουν το ερώτημα αν η συγκεκριμένη τοποθέτηση βρίσκεται σε συντονισμό “με εκείνους που επιδιώκουν την απαξίωση και στο βάθος την ιδιωτικοποίηση”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΗΤΑ:

Σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση , προέβη ο νυν Δήμαρχος της Γλυφάδας κ. Παπανικολάου στα κοινωνικά δίκτυα, απέναντι στις Σταθερές Συγκοινωνίες και ιδιαίτερα στην γραμμή ΤΡΑΜ.

Μέσα από ανακρίβειες και αναλήθειες, αρπάζοντας την ευκαιρία με το τρίμηνο κλείσιμο της παραλιακής γραμμής του Τραμ – λόγω έργων από την ανάπλαση του Ελληνικού – ζητάει το ΞΗΛΩΜΑ των γραμμών Τραμ από όλο το παραλιακό μέτωπο και την Γλυφάδα.

Με τοποθετήσεις όπως “επικινδυνότητα από τις γραμμές”, “έβλαψε την Γλυφάδα μας”, “τεχνητό εμπόδιο στην πρόσβαση στην παραλία’’, “ καθημερινά άδειο όλες τις εποχές του χρόνου”, “εξαιρετικά αργό”, προσπαθεί σκόπιμα να καλλιεργήσει λάθος εντυπώσεις για το μέσο. Είναι άραγε συντονισμός με εκείνους που επιδιώκουν την απαξίωση και στο βάθος την ιδιωτικοποίηση;;;

Η απαξίωση της γραμμής Τραμ είναι καταγεγραμμένη από το σωματείο των Ηλεκτροδηγών, εδώ και χρόνια.

Με το σοβαρό πρόβλημα της Τηλεματικής.

Με τις ελλείψεις ανταλλακτικών.

Με τις ελλείψεις Ηλεκτροδηγών.

Με την τεράστια εισιτηριοδιαφυγή.

Με την είσοδο των εργολάβων (σηματοδότηση, καθαριότητα, πράσινο, ασφάλεια, τεχνική υποστήριξη).

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις φωνές μας όλο αυτό το διάστημα , για την πιθανότητα μεθοδευμένης απαξίωσης της γραμμής Τραμ και τις φήμες για την πιθανή κατάργηση μέρους αυτής.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να ζητάει Δήμαρχος την κατάργηση ενός μέσου σταθερής τροχιάς, οικολογικού, με μικρό λειτουργικό και κατασκευαστικό κόστος, με μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς έναντι άλλων Μ.Μ.Μ., όπως λεωφορεία-τρόλεϊ, με εύκολη πρόσβαση για ποδήλατα και άτομα με κινητικές δυσκολίες και πολλά άλλα οφέλη.

Να υπενθυμίσουμε στον κ. Παπανικολάου ότι η γραμμή Τραμ είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να τον ενημερώσουμε ότι σε όλες τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες έχουν αναπτυγμένο δίκτυο Τραμ για λογούς που αναφέραμε παραπάνω.

Βέβαια στην Ελλάδα μπορούμε να θυμηθούμε και οι νεότεροι , ότι τέτοια εποχή – Απρίλιος , ήταν η μαύρη σελίδα της ιστορίας του Τραμ, με το πρώτο ξήλωμα των γραμμών…

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, την ΣΤΑΣΥ, τον ΟΑΣΑ:

Να απαντήσουν σε αυτές τις ακραίες τοποθετήσεις του Δημάρχου της Γλυφάδας

Να δώσουν την απαραίτητη προσοχή για την γρήγορη επαναλειτουργία του κομμένου παραλιακού τμήματος της γραμμής Τραμ.

Να γίνει η διασύνδεση από το μετρό Αργυρούπολη με το παραλιακό δίκτυο του τραμ μέσω των νέων στάσεων , σύμφωνα με το πλάνο της ανάπλασης του Ελληνικού.

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για νέα προκήρυξη πρόσληψης Ηλεκτροδηγών.

Την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος της ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ.

Τον επανασχεδιασμό και λειτουργία του “Πράσινου Κύματος”.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Έπειτα από την νέα υπονομευτική ενέργεια κατά των εργαζομένων του τράμ, από τον δημάρχο Γλυφάδας, διαπίστωσα, και μπορείτε κάλλιστα και εσείς να έχετε πλήρη εικόνα του ''στόλου'' που εξυπηρετείτε μονομερώς από την πλευρά της ΝΔ, και του ''γαλάζιου'' δημάρχου, δεδομένου, ότι, το σύνολο των site & σόσιαλ που λιβανίζουν καθημερινά τον δήμαρχο και τη ΝΔ φίμωσαν την ανακοίνωση των εργαζομένων στο τράμ. 

Κατά τα λοιπά ''κάνουν ενημέρωση'' και δεν αποτελούν συστημικά παραρτήματα και κατευθυνόμενα κέντρα χειραφέτησης ενός τμήματος της κοινωνίας !

Προσωπικά ανέφερα τον διφορούμενο χαρακτήρα του δημάρχου , των δυο μέτρων και σταθμών, ο οποίος από τη μία αναφέρετε στο τράμ και επιδιώκει να το ξηλώσει, ενώ από την άλλη δεν πράττει το ανάλογο με την δημοτική συγκοινωνία.

Τι διαφοροποιεί το ένα από το άλλο ;H διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός του προσωπικού και παραταξιακού κέρδους που υπάρχει από την δημοτική συγκοινωνία, ενώ το τράμ είναι ''άλλου παπά ευαγγέλιο''.

Δεδομένου ενός ‘’στόλου‘’ πλέον συστημικών site καθώς και ''γαλάζιων'' σόσιαλ τα οποία επιδοτούνται από την ''γαλάζια'' παράταξη τι άλλο υφίσταται ?

Όλοι/ες καλά στο Γλυφαδιστάν ''γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι'', και λοιποί οι οποίοι ‘’διαπλέκεστε‘’ επί δεκαετίες, όπως και επί του παρόντος, ακόμα και στα καφενεία και τα καφέ της πόλης ;Ευελπιστώ ότι γνωρίζετε ότι τα περισσότερα αποτελούν παραρτήματα της ΝΔ, όπως σχεδόν και το σύνολο των ''τοπικών'' site και σόσιαλ.

Όσοι υπονομεύουν εμπράκτως σήμερα ακόμα και το αύριο της κοινωνίας λογίζονται προοδευτικοί ;

Τα μπετά, οι πέτρες, τα ξύλα και τα σίδερα δεν διαμορφώνουν ποιότητα πολιτεύματος , πολιτισμού και κοινωνίας. (Πλαίσιο πιστώσεων ώστε να τρώγονται τα εκ. του συνόλου των δημοτών χωρίς εκπροσώπηση του συνόλου.) Οι πλατείες αναβαθμίζονται, η κοινωνία ΣΥΝΟΛΙΚΑ αναβαθμίζεται ?

Δεν ήταν καλή η πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας και διαφάνειας ώστε να ξεβρωμίσει η νεοελληνική λαμογιά , (η οποία δεν έχει χρώμα και κόμμα διότι είναι του συνόλου), ενώ είστε και ‘’προοδευτικοί‘’ κατατρώγοντας εκατομμύρια μαζί με τους εργολάβους και τα τσιράκια σας ;

Κατέλυσαν την ΕΝΤΟΛΗ χιλιάδων δημοτών για το δημοτικό κανάλι, διότι, φοβούνται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , φοβούνται την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, φοβούνται την ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ, φοβούνται την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές μας. 

ΥΓ: Αν πέρναγαν στο Δ/Σ την εντολή της τοπικής κοινωνίας για δημοτικό κανάλι, και δεν είχαν επιλέξει την ‘’χουντοποίηση‘’ , ( κατάλυση εντολής ),  με την σημερινή διοίκηση - δήμαρχο θα πέρναγε δημόσια η συγκεκριμένη ανακοίνωση των εργαζομένων του τράμ ;Με την προηγούμενη, καθώς και όλες τις προηγούμενες ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ;Εδώ δεν πέρασε ούτε σε ένα από τα συνεργαζόμενα θα πέρναγε στο δημοτικό ;

* Μη βιαστείτε ορισμένοι/ες να κατηγορήσετε και τον υποφαινόμενο , διότι , επί 10 χρόνια άλλοι κάνουν το τοπικό φαγοπότι με τα χρήματα του συνόλου των δημοτών ενώ κατέλυσαν την δημοκρατία, τον πλουραλισμό, την πολυφωνία και την διαφάνεια. Άλλοι ‘’μασούν‘’ άλλοι θα εξυπηρετούν ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι εργαζόμενοι στο τράμ αντιδρούν στην ανακοίνωση του δημάρχου Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">