ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προκαλούν αίσθημα φυσικής απέχθειας, αηδίας


Η έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο, από τη Χάνα Τσάπμαν και τον Άνταμ Άντερσον, δείχνει ότι το αίσθημα της αδικίας από κάποιον/κάποιους ξυπνά μέσα μας το ίδιο αίσθημα φυσικής απέχθειας με την χαλασμένη τροφή. 

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Ευελπιστώ να καθίσταται σαφές το επίπεδο αηδίας που αισθανόμαστε σε βάρος της τοπικής και εθνικής κλεπτοκρατίας, ( πορτοφολάδων ), καθώς επίσης , και πόσα χρόνια υφίσταται αδιάλειπτα. 

Από το 1990 κατέλυσαν την δημοκρατικότητα στα ερτζιανά με γνώμονα τα συμφέροντα των διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων κομμάτων τους, καθώς και μιας χούφτας ημετέρων τους εφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων , ενώ από το 2014 και επί μια δεκαετία , ( 2014 - 2024 ) , καταλύουν την εντολή χιλιάδων δημοτών στη κάλπη για δημοτικό κανάλι όλων των δημοτών , ενώ έχουν συστήσει τον Δήμο μιας στρατιάς αργόμισθων , εξυπηρετούμενων αδιαφανώς , ρουσφετιών , και του ατόμου τους. 

Κατά τα λοιπά «Ο Δημοτικός Σύμβουλος έχει καθήκον να μεριμνά για τα συμφέροντα των δημοτών, ενώ έχει και το έννομο συμφέρον για την τήρηση της νομιμότητας στο Δήμο του» , ενώ ακόμα και ο ''πινέζας'' επί πέντε δεκαετίες στρέφεται κατά των συμφερόντων των δημοτών και της τοπικής μας κοινωνίας ώστε να καλύψει το τομάρι του !

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αίσθημα φυσικής απέχθειας, αηδίας και αποστροφής, που είναι καθολικό φαινόμενο, αναπτύχθηκε για λόγους επιβίωσης. Όσα πράγματα μας αηδιάζουν (χαλασμένα φαγητά, κόπρανα, πτώματα, ανοιχτές πληγές κ.α.) είναι εν δυνάμει πηγές μικροβίων και, χάρη στην αποστροφή μας, κρατιόμαστε μακριά για αυτοπροστασία.

Ειδικότερα:Αν συναναστρέφεσαι με όσα άτομα συμβάλουν - συμπράττουν σε αδικίες κατά πολιτών της κοινωνίας , άσχετα για ποιούς λόγους , σε εύλογο χρόνο γίνεσαι το αντίστοιχο με δαύτους. ( Αν ζούσαν στη δική μας χώρα η Χάνα Τσάπμαν και ο Άνταμ Άντερσον ασφαλώς δεν θα είχε γίνει ποτέ έρευνα με σαφές πόρισμα. ) 

Πόσα πανεπιστημιακά ιδρύματα διαθέτει η χώρα μας ;Έχετε δει μια αντίστοιχη έρευνα στη δική μας χώρα ;Δεν θα μπορούσε να υπάρξει, διότι, στο απέραντο φρενοκομείο Ελλάς διαβάλλονται τα πάντα και συνήθως ακολουθούνται τα αντίστροφα επί παντός επιστητού, αρκεί να εξυπηρετείται ο κάθε κατεργάρης, λαμόγιο , αδαής , ανάξιος και να θεωρεί ότι κάτι έγινε και δαύτος. 

Κατέλυσαν ακόμα και το κράτος δικαίου ,παράλληλα της εντολής χιλιάδων δημοτών, και παρείχαν ρόλο εκδοτών - δημοσιογράφων σε υδραυλικούς, προαγωγούς, κακοποιούς & γραφικούς 

Άτομο το οποίο στο τοίχο του στο F/B είχε αναρτημένο πορνογραφικό περιεχόμενο ήταν συμβασιούχος του Δήμου Γλυφάδας ως φωτορεπόρτερ. Επίσης, άτομο το οποίο δολοφονήθηκε πρόσφατα για κακοποίηση αναρτούσε καθημερινά τα δελτία τύπου του Ο.Τ.Α Γλυφάδας και τραμπούκιζε, συκοφαντούσε και σπίλωνε κατά το δοκούν κατά των ''αντιπάλων''. Άτομο το οποίο έχουν βραβεύσει ως εκδότη ενώ είναι ανορθόγραφος λέγεται ότι ήταν υδραυλικός ο οποίος εγκατέλειψε την τέχνη του για κολακίες ! Πολιτική ''ηθική'' και ''πρόοδος'' στη Γλυφάδα.

Όπως γνωρίζεται ο υποφαινόμενος στη βάση του πελατειακού συστήματος , των νεοελληνικών παθογενειών , και της κοινωνικής ανισότητας που διαμορφώνουν  οι παρατάξεις - πολιτικοί,  παράλληλα των ημετέρων τους, στον Δήμο Γλυφάδας δεν επεδίωξε να γίνει κάτι. Μπορείτε κάλλιστα εσείς να ζείτε από τα χρήματα του συνόλου και να αυξάνεται τα περιουσιακά σας στοιχεία , όμως, κρύβοντας μέσα σας αυτό που πραγματικά είστε μαζί με το έλλειμμα ηθικής και αξιών. Αυτό κληροδοτείται. Μήπως αγνοείται τι αναφέρουν στα οικία τους πρόσωπα όταν ερωτηθούν ;Κατασκευάζουν ψέματα. Κάθε φορά και ένα νέο !

Η έκφραση αηδίας στο ανθρώπινο πρόσωπο είναι ίδια ουσιαστικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Σύμφωνα με τη μελέτη, η ίδια έκφραση προσώπου ενεργοποιείται συχνά, όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους αδικούν, γεγονός που υποδηλώνει την κοινή νευρολογική ρίζα της φυσικής και της ηθικής αποστροφής. Το να σιχαινόμαστε κάποιον και να σιχαινόμαστε ένα σάπιο φαγητό, έχουν κοινή προέλευση κατά βάθος.

Η ίδια ασυνείδητη συναισθηματική αντίδραση που μας κρατά μακριά από μια πηγή πιθανής μόλυνσης, επίσης μας ωθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, να έχουμε ηθικές αξίες και να αποφεύγουμε όσους δεν έχουν ή τις καταπατούν, αδικώντας τους άλλους. 

Στη δική μας πραγματικότητα, διότι εμείς δεν ζούμε στον Καναδά, έχουμε χιλιάδες άτομα τα οποία για το προσωπικό τους συμφέρον επικροτούν όσους έχουν καταλύσει οτιδήποτε ηθικό και σύννομο. Μέχρι προχθές ορισμένοι μίσθωναν τον ''επαγγελματία'' υβριστή, συκοφάντη, λασπολόγο και τη δράση του από την ''καραχαλιάδα'', ενώ στον αντίποδα, τόσο αυτοί, όσο ο συκοφάντης, και κυρίως χιλιάδες απο την πελατεία τους παριστάνουν τους ηθικούς ! Η ζύμωση:Oι γνωρίζοντες - και όσοι συναλλάσσονται για λόγους προσωπικού συμφέροντος τελικά γίνονται το ίδιο και το αυτό. Το αντίστοιχο.

Υπάρχει ηθική στην κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών ;Μήπως υπάρχει ηθική σε όσους/ες παριστάνουν επί σειρά ετών τους ανήξερους όσων ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας ;

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου και το New Scientist, υποστηρίζει ότι η φυσική αποστροφή υπήρξε σημαντική για την εξέλιξη της ηθικής αποστροφής και γενικότερα της ηθικής, με συνέπεια η αντίληψη των ανθρώπων για το τι είναι ηθικό, να βασίζεται όχι μόνο στη λογική, αλλά και σε μια ισχυρή σωματική-φυσική αντίδραση.

Σύμφωνα με την Τσάπμαν, “η απέχθεια είναι ένα αρχαίο, μάλλον πρωτόγονο, συναίσθημα που έπαιξε εξελικτικό ρόλο-κλειδί στην επιβίωσή μας. Η έρευνά μας έδειξε την συσχέτιση της απέχθειας με την ηθική, δείχνοντας ότι οι ηθικές κρίσεις μπορεί να εξαρτώνται τόσο από απλές συναισθηματικές αντιδράσεις όσο και από πολύπλοκες σκέψεις”. “Είναι εκπληκτικό, αλλά η πολύπλοκη ηθική αντίληψή μας για το τι είναι σωστό και τι λάθος, μπορεί να ξεκινά από την έμφυτη προτίμηση ενός νεογέννητου για το τι έχει καλή γεύση και τι κακή”, συμπλήρωσε ο Άντερσον.

Πέραν του γνωστού συστήματος που έχετε εδραιώσει με την πελατεία σας τo σύννομο έχει ισχύσει ;Ποιος από πλατεία σε πλατεία ανέφερε το 2014 ότι ‘’ όποια είναι η εντολή της τοπικής μας κοινωνίας θα φροντίσω να ισχύσει , ανεξάρτητα ποιά παράταξη έχουν ψηφίσει οι δημότες ;‘’ Πόσο ηθικός μπορεί να είναι, όσο και η παράταξή του, δεδομένου ότι έπειτα από χιλιάδες εξυπηρετήσεις - εξυπηρετούμενους που γνωρίζουμε η εντολή των δημοτών δεν έχει περάσει στο Δ/Σ ;

Επισήμανση: Ασφαλώς σήμερα, στην πολυπολιτισμική εποχή, με αναρίθμητες άλλες φάρες στο τόπο μας, καθώς επίσης , έπειτα από μια οικονομική κρίση , μνημόνια , διχασμό της κοινωνίας , προβοκάτσιες , κ.α. , η ηθική αντίληψή ενυπάρχει σε ένα τμήμα των ανθρώπων και απουσιάζει σχεδόν παντελώς στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας.

Στον Δήμο Γλυφάδας εκλέγονται και ορισμένοι/ες οι οποίοι είναι επιστήμονες , όμως, προφανώς με τεράστια γνωστικά κενά ! ( Τελικά , σύμφωνα των πεπραγμένων σας ανήκουμε στην Δύση η αυταπόδεικτα στην ανατολή ; (Ρουσφέτι, μπαξίσι, τσιράκι.) 

ΥΓ: Σε μια κοινωνία πραγματικά πολλών αδαών και χιλιάδων αμόρφωτων επί της ουσίας ανθρώπων είμαι αναγκασμένος να επεξηγήσω ακόμα και τα αυτονόητα, διότι , η πλειονότητα λειτουργεί σε μια βάση κατάλυσης ακόμα και της λογικής. Έχω ακούσει ο ίδιος τυχαία ορισμένες συζητήσεις - απόψεις. Όσα λέγονται μεταξύ ορισμένων συμπολιτών μας δηλώνουν ότι έχουν τεράστιο έλλειμμα παιδείας , γνωστικό ,άρα μπορεί να έχουν ηθική αντίληψη ;Ποτέ δεν θα έχουν ηθική, όμως, έχουν ''φαρδιές τσέπες'' και μεγάλη ανάγκη. 

* Στη δική μας χώρα η ηθική είτε υπάρχει σε ένα άτομο και είναι καθολική, για  οτιδήποτε, για το σύνολο, είτε δεν υπάρχει και τη θέση παίρνει η νεοελληνική υποκρισία και η προσωπική συμφεροντολογία. Πολλοί/ες παρουσιάζονται ως ηθικοί για οτιδήποτε αφορά τους ιδίους, όμως, δεν υπάρχει ίχνος ηθικής στα πεπραγμένα τους αναφορικά με τους άλλους. Θεωρώ ότι όπως ''ο φάκελλος του Κυπριακού ουδέποτε άνοιξε'' κατά τον ίδιο τρόπο ουδέποτε θα μιλήσουν για την τοπική προβοκάτσια κατά της κοινωνίας. Επιχείρησα μια ''σπίθα'' για το μέλλον που αρμόζει στο κοινωνικό σύνολο και βιώνω προβοκάτσια. Αυτοί είστε. Είναι σαφές ποιοι είστε και ποιος είμαι, διότι, ουδέποτε ακολούθησα τις πρακτικές σας και το αποδεικνύω. Πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση τι διαμόρφωσαν χιλιάδες άτομα τα οποία κατοίκησαν κάποια στιγμή τη πόλη της Γλυφάδας. Επί δεκαετίες, όπως ακόμη και σήμερα, το 2024, ουδέποτε υπήρξε μια δημόσια πρόταση, μια δημόσια συζήτηση ανάμεσα στις 86.000 χιλιάδες κατοίκους. Όλα δρομολογούνται υπόγεια και αδιαφανώς και αυτό το έχουν ονοματίσει δημοκρατία ! Προκαλεί αηδία στην ψηφιακή εποχή το αυταπόδεικτο. Μια σειρά διαπλεκόμενα παραρτήματα, το κρατικό μαγαζί και οι Ο.Τ.Α βορά στα κόμματα και το πελατειακό σύστημα, ενώ οι κρατούντες φοβούνται την κοινωνία και την ισοπολιτεία και διασφαλίζουν τον εαυτούλη τους και το όφελος όσων εδραίωσαν το 1974 ! Δεδομένου ότι παγιώθηκε η προβοκάτσια επί δεκαετία ακολουθώ και ο ίδιος το σύστημα των κρατούντων. Δεν υπάρχει κανείς άλλος υπάρχουν μόνο οι ίδιοι.

* Ανακυκλώνοντας όσα άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι/ες, ακόμα και από την εποχή της τουρκοκρατίας, μπορεί να υπάρξει  ηθική αντίληψη και κυρίως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ; Υπάρχει  ηθική αντίληψη και ηθική όταν κάποιος αξιώνει αδιαφανώς ρουσφέτι για το τομάρι του ;Υπάρχει  ηθική αντίληψη και ηθική σε όσους/ες καταλύουν την αναλογικότητα, την δημοκρατία, την διαφάνεια και τη νομιμότητα ενώ σε μια ειδική χρονική συγκυρία σαπίζουν περισσότερο την ήδη σάπια κοινωνία στην βάση του πελατειακού συστήματος ;

* Αναφέρομαι στην υφιστάμενη κατάσταση ως ΣΥΝΟΛΟ και σε καμία περίπτωση προσωπικά σε κάθε έναν/μια από όσους λειτουργούν υπονομευτικά κατά της τοπικής δημοκρατίας και της τοπικής μας κοινωνίας τουλάχιστον επί μια δεκαετία. Ως σύνολο κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων δημοτών, ενώ ως άτομα, κάθε ένας μια από δαύτους υποτίθεται ότι μεριμνά για τα συμφέροντα των δημοτών εξυπηρετώντας αδιαφανώς την εκλογική του πελατεία και το άτομό του. Υπάρχουν και αναρίθμητα τα οποία δεν αναφέρω δημόσια , όμως , η κοινωνική σήψη , οι παθογένειες, η ανισότητα και η αδικία έχουν αφετηρία.

  

* H νεοελληνική κοινωνία σε σημαντικό βαθμό είναι τόσο σάπια που δεν έχει ίχνος ηθικής όταν εξυπηρετείται το στενό προσωπικό της συμφέρον, άρα, λέτε να υπάρχει στους ''άλλους'' που ακολουθούν, προσαρμόζονται και αντιγράφουν ;Ποιοι/ες παριστάνουν τους επιστήμονες στη πόλη μας , και τι είδους επιστήμη σπούδασαν σύμφωνα όσων ακολούθησαν από το 2014 μέχρι σήμερα ;Μια στρατιά εξυπηρετούμενων αδιαφανώς από την ''γαλάζια'' παράταξη & συνεργαζόμενοι, ενώ παράλληλα κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών στην κάλπη. Mήπως τους αδικώ και είναι άδικη η αηδία που μας προκαλούν ;Ποιοι υπέγραφαν αδιαφανώς και επιλεκτικά τις συμβάσεις στους ημετέρους τους, και ποιοι συμμετείχαν στα Δ/Σ κάνοντας τους ανήξερους ;

* Ακόμα και οι ''εργαζόμενοι'' , ενώ υποστηρίχθηκαν ανιδιοτελώς επί σειρά ετών από τον υποφαινόμενο , ( ήμουν ο μοναδικός που αναρτούσε τα δελτία τύπου της ΠΟΕ.ΟΤΑ ενώ οι έμμισθοι της διοικήσεως τους είχαν ανύπαρκτους), επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προ Κασσελάκη θέσπισε νόμο ώστε να συμμετάσχουν στα συμβούλια και τις επιτροπές , τελικά και αυτοί συμμετέχοντας ''σάπισαν''. Ουδέποτε επί δεκαετίες διακυβέρνησης ΝΔ & ΠΑΣΟΚ τους είχαν παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής, όμως,  ασφαλώς το ξεχνούν όπως συνολικά η κοινωνία έχει αδύναμη μνήμη και έλλειμμα ηθικής. Αυτοί είστε. 

  

* Σχετικά με τα πανιά, δυο φορές το χρόνο, δεδομένου ότι πλησιάζει η ημερομηνία απλώματος, δηλώνουν πόσο ''πατριώτες'' είναι ! Γνωρίζοντας και βιώνοντας τι έχουν εδραιώσει και ακολουθούν σε βάρος της κοινωνίας μόνο πατριώτες δεν είναι όσες πήχες πανί και να χρησιμοποιήσουν. Με τα χρήματα του ΣΥΝΟΛΟΥ κάλλιστα μπορούν να αγοράσουν ένα πανί αντίστοιχο της συνολικής έκτασης της πόλης μας, όμως, ακόμα και να κουκουλώσουν συνολικά την Γλυφάδα με ένα πανί , ούτε πατριώτες, ούτε Έλληνες  λογίζονται, διότι, άλλα είναι τα κριτήρια που προσμετρούν. 

* Ως διοίκηση όφειλαν τήρηση της νομιμότητας,  της ΕΝΤΟΛΗΣ της τοπικής κοινωνίας , της διαφάνειας, της αναλογικότητας, και ενίοτε το σύμβολο ''της μάσας τους'' το οποίο είναι το λογότυπο του δήμου. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της κυβέρνησης η οποία αποτελείται από τσιράκια των αμερικανών σε μια χώρα πολυπολιτισμικότητας. Γιατί πιστώνεται το χρήμα των δημοτών για πανί σε μια πόλη που κατοικούν χιλιάδες δημότες - δημότισσες άλλων εθνικοτήτων ;Τα ''πανιά'' των δικών τους χωρών τοποθετούνται ;Γιατί ? Χωνευτήρι ;Αν είχαμε να κάνουμε με προοδευτικούς ανθρώπους άλλα θα ίσχυαν.

  

* Για ποιούς λόγους παραμένει το ΓΛΥΦΑΔΑ σε ιστοσελίδα του υποφαινόμενου όταν συνολικά άπαντες γνωρίζουμε τι ισχύει σε τούτη τη πόλη ;Διότι δεν είναι απλά μια προβοκάτσια είναι πλήρης ηθική κατάλυση. Απαιτείται επεξήγηση ;Ποιοι/ες  εκ των συμπολιτών μας απο κοινού έκαναν την προβοκάτσια στους αυτόχθονες το 2014 και διαμόρφωσαν καθολική αποστροφή των συμπολιτών μας  η οποία τους ανάγκασε να έχουν υποψηφίους άλλης εθνικοτήτας διότι δεν τους εμπιστεύονταν και δεν τους πλησίαζε πλέον κανείς άλλος γλυφαδιώτης ;Παράλληλα να ξεχάσουμε ότι έχασαν τα 3/4 των ψηφοφόρων του 2014 στις δημοτικές εκλογές του 2019 και τι σημαίνει ;Επιπροσθέτως, να παρακάμψουμε τι ίσχυσε ακόμα και το 2023 που συνέπραξαν με την πασοκική παράταξη Κόκκορη που επεδίωκαν να ''ανατρέψουν'' το 2014 και απέτυχαν παταγωδώς ενισχύοντας υπέρμετρα την παράταξη της ΝΔ και το στενό όφελος των ημετέρων της ;Μα γιατί , τι άλλο εξυπηρετούσαν οι υπονομεύσεις από το έλλειμμα ηθικής και τη ΝΔ στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας; 

  

* Άπαντες για λογαριασμό της ΝΔ και των ημετέρων λειτουργήσατε , άρα τι ζητάτε σήμερα;Αντί για ορθές ενέργειες, τουλάχιστον από την δική σας πλευρά, δρομολογήσατε και διαμορφώσατε τα ισχύοντα. Ήμουν παρόντας στα πρώτα Δ/Σ του Ο.Τ.Α Γλυφάδας ώστε να διαπιστώσω τα πεπραγμένα των φερόμενων ''αριστερών'' και γνωρίΖΩ την κοινή προβοκάτσια από τη πλευρά του συνόλου. Δεν υπήρξε τοποθέτηση ώστε να καταλογίζουμε ευθύνες αποκλειστικά στους ''γαλάζιους''. (Καλύψαμε και την φερόμενη ''αντιπολίτευση'' , και άλλωστε εκεί υπάρχει εντονότερα το ηθικό έλλειμμα.)

* Ακόμα και τον υποφαινόμενο θεωρούσαν ''αδύναμο κρίκο'' τον οποίο έπρεπε να υπονομεύσουν για το προσωπικό τους συμφέρον, (τόσο αριστεροί/ες), όμως, σύμφωνα του αποτελέσματος των εκλογών του 2014 2019 και του 2023, καθώς και όσων ισχύουν τοπικά, αυταπόδεικτα οι αδύναμοι κρίκοι ήταν και παραμένουν οι ίδιοι ! Άντε γειά. Εσείς διευρύνατε το έλλειμμα ηθικής και τις ισορροπίες συντελώντας καθοριστικά στο μονοπώλιο μιας παρατάξεως. Η δική μου παρουσία , παράλληλα της προτάσεως - εντολής εξυπηρετούσε την αναλογικότητα, και το συμφέρον ΣΥΝΟΛΙΚΑ της τοπικής κοινωνίας. Εσείς διαμορφώνεται ακριβός το αντίστροφο και σας αξίζει. (Οι συνάδελφοι !)

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προκαλούν αίσθημα φυσικής απέχθειας, αηδίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">