ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ταφόπλακα στην υπόθεση των Τεμπών από τη ΝΔ «Έλαμπον διά της απουσίας των Μητσοτάκης - Καραμανλής»


Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της ΝΔ με αντεγκλήσεις και υψηλούς τόνους, όμως, έλαμψε δια της απουσίας του το κυβερνών κόμμα και ειδικότερα οι Μητσοτάκης - Καραμανλής.

Η κυβερνώσα πλειοψηφία έλαμψε διά της απουσίας της από την συζήτηση για το έγκλημα στα Τέμπη με την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης. 

Απών από την συζήτηση τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Κώστας Καραμανλής , καθώς επίσης , έλειπε και η συντριπτική πλειονότητα των κυβερνητικών βουλευτών.

Γνωστή σε όλους είναι η φράση «έλαμψε διά της απουσίας του» που συνηθίζουμε να λέμε για μια απουσία που έγινε αισθητή ή/και σχολιάστηκε από τους παρευρισκομένους.

Όταν στην αρχαία Ρώμη κηδεύονταν επίσημα πρόσωπα, πήγαιναν μπροστά από την νεκρική πομπή εικόνες των συγγενών και αγαπημένων προσώπων του νεκρού.Την εποχή του αυτοκράτορα Τιβέριου, πέθανε και κηδεύτηκε η Ιουνία, σύζυγος του Κάσσιου και αδερφή του Βρούτου, των δύο δηλαδή δολοφόνων του Καίσαρα.

Επειδή, όμως, είχε απαγορευτεί η δημόσια εμφάνιση των εικόνων των δύο αυτών δολοφόνων, έλειψαν έτσι από τη νεκρώσιμη πομπή, πράγμα που σχολιάστηκε πολύ στη Ρώμη και έδωσε αφορμή στον Τάκιτο να γράψει στα «Χρονικά» του ότι «ο Κάσσιος και ο Βρούτος έλαμπαν ιδιαίτερα, μάλιστα, επειδή έλλειπαν οι εικόνες τους».Την περικοπή αυτή την αποδίδει ο Ντε Σενιέ στην τραγωδία του «Τιβέριος» με τη φράση: «Έλαμπον διά της απουσίας των», που από τότε έμεινε παροιμιακή.

Οριστικό μπάζωμα των κυβερνητικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σε μια συζήτηση-παρωδία, όπως ακριβώς και οι τρίμηνες εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, η «γαλάζια» παράταξη έβαλε οριστική ταφόπλακα στην κοινοβουλευτική διερεύνηση του δυστυχήματος.

Επισήμανση: Έχοντας συγκεκριμένα ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για δεκάδες νεκρούς , δεν συμβάλουν την άρση ασυλίας , τι νομιμότητα μπορούσαμε να αναμένουμε από την κυβέρνηση και τα στελέχη της ;

Τόσο ως κόμμα διακυβέρνησης, όσο και ως τοπική παράταξη στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας, έχουν συστήσει ένα απολυταρχικό καθεστώς για το άτομο τους , τους οικίους και τους ημετέρους τους παρανομώντας σε κάθε σύννομη και δημοκρατική ενέργεια της κοινωνίας. 

Συγκεκριμένα:Στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων ψηφοφόρων και συνέστησαν τον Δήμο των ''γαλάζιων'' αργόμισθων , κουμπάρων, οικίων , κολλητών, συνεργαζόμενων και ημετέρων τους. Τι σχέση έχει με δημοκρατία ;Το 51% το οποίο δεν τους ψήφισε δεν είναι πολίτες και η πλειονότητα ;

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η ‘’πολιτική εκμετάλλευση‘’ που επικαλούνται από την κατάλυση της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Ειδικότερα:Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας , του ελληνικού λαού , δεν έχει κόμματα , (δεν συμμετέχουν σε αστικά πολιτικά κόμματα) , άρα δεν μπορεί να υφίσταται πολιτική εκμετάλλευση. Είναι σαφές ότι η ''γαλάζια'' παράταξη δεν εκπροσωπεί ορθά την κοινωνία. 

Πλήρης κατάλυση του κράτους δικαίου χωρίς ευθύνες ! Περισσότερο επεξηγηματικά:Σε κάθε σύννομη ενέργειά μας υπάρχει ανομία από τη πλευρά των ''γαλάζιων'' στελεχών, τόσο σε υπουργεία, όσο και κατά τόπους, δεδομένου ότι έγιναν συμβάσεις αργομισθίας σε ημετέρους και ''ξέχασαν'' τις σύμβασεις στην εντολή χιλιάδων δημοτών - ψηφοφόρων. Είναι σαφής η σκοπιμότητα από τη πλευρά τους λόγω απολυταρχισμού.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι αναφέρονται και στην ηθική , όταν είναι αυταπόδεικτο , ότι , τόσο οι ίδιοι , όσο και οι ψηφοφόροι τους στερούνται απόλυτα ηθικής. Αναφορικά με τα δεκανίκια που παριστάνουν την ''αντιπολίτευση'' στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας, ουδέν σχόλιο, διότι είναι σαφής η στάση τους επί σειρά ετών. Για αυτά τα δεκανίκια υπάρχουν σκουπίδια , υπάρχουν διοικούντες , δημοτικό χρήμα, υπάρχει το τομάρι τους και η παρατάξή τους, όμως , δεν υπάρχουν οι δημότες - δημότισσες !

Δεδομένου ότι ''δεν υπάρχουν'' για δαύτους δημότες - δημότισσες καθώς και δημοκρατία,  (κατέλυσαν από κοινού την εντολή χιλιάδων δημοτών ψηφοφόρων και απεδείχθη ότι δεν ήταν οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ), ακολουθώ και ο ίδιος το δικό τους σύστημα. 

Η Νεοελληνική θεώρηση της ''δημο-κρατίας'' , συμφεροντολογία - αδιαφάνεια - ανομία - διαπλοκή - διαφθορά - πελατειακό σύστημα - προνομιούχοι - πολιτικοοικονομική διαπλοκή και απυρόβλητο. Ο Ο.Τ.Α Γλυφάδας έχει γίνει προσωπικό μειοψηφικό μαγαζί των ''γαλάζιων'' στελεχών, με 51% αποχή, ενώ από πίσω κάνουν αβάντα οι φερόμενοι ''αντιπολιτευόμενοι''. 

Εκτός από τα ρουσφετάκια σε κουμπάρους, συμπαραταξιακούς ΟΝΝΕΔίτες αργόμισθους, κολλητούς, παρατρεχάμενους, αυλοκόλακες, αποτυχόντες κ.α. , καλούν και τα οικία τους πρόσωπα και τα τιμούν από την ''προσωπική τους επιχείρηση'' για το ''κράτος δικαίου'' το οποίο υφίσταται εξοντώνοντας την κοινωνία και την δημοκρατία. 

Οι φερόμενοι αντιπολιτευόμενοι , ''οι πολιτικές  πινέζες'' συμμετέχουν κάνοντας και συστημική ρεκλάμα , όμως , τι ισχύ έχει η ορκωμοσία τους με καταλυμένη την τοπική δημοκρατία ;Ακόμα και έπειτα από τον θάνατο του Γ. Τσερκέζου , καθώς και του Γ. Καραχάλιου, ειδικά συγκεκριμένο άτομο της φερόμενης ''αντιπολιτεύσεως'' παραμένει αμετανόητα αδιόρθωτο. Το αντίστοιχο με το σύνολο των διοικούντων. 

Αντί να εκπροσωπείται ο Δήμος και οι δημότες Γλυφάδας επί δεκαετίες έχουν συστήσει ΔΙΑΠΛΟΚΗ εξυπηρετώντας δημότες έτερων δήμων. Αρμόζουν στο Δήμο αυτά τα άτομα ;Παραμένω ζωντανό παράδειγμα της πολιτικής καπηλείας και της φαιδρότητας που διαμορφώνει η νεοελληνική φάρα. Τους αποκαλώ ''γενίτσαρους'' και ο νοών νοείτο. 

Έχουν καλύψει δίκαια το δικό μας τοπικό πληθυσμό - δήμο - δημότες και κάνουν εξυπηρετήσεις επί δεκαετίες κομματικών διοικήσεων παρέχοντας τα χρήματα του συνόλου σε δημότες έτερων δήμων ;Ασφαλώς ΟΧΙ,  εκεί έγκειται και η ακαταλληλότητά τους καθώς και το έλλειμμα ηθικής των ψηφοφόρων τους. Τίθεται αμφισβήτηση της νεοελληνικής σήψης ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ταφόπλακα στην υπόθεση των Τεμπών από τη ΝΔ «Έλαμπον διά της απουσίας των Μητσοτάκης - Καραμανλής» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">