ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εναλλακτική Δράση για ποιότητα ζωής: Βίντεο από την Ημέρα της Γυναίκας


Μετά από αιτήματα πολλών φίλων της Εναλλακτικής Δράσης μας έστειλαν το βίντεο από την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποίησε  στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας. 

Τις βασικές τοποθετήσεις έκαναν δύο συναγωνίστριες και ακτιβίστριες του φεμινιστικού κινήματος, η Φωτεινή Σιάνου η οποία παρουσίασε το θέμα "Φεμινισμός στον καιρό της παρένθετης μητρότητας" και η Τατιάνα Σκανάτοβιτς, παρουσίασε το θέμα "Πατριαρχία και καπιταλισμός - Δύο αντιδιαμετρικά σημεία ενός φαύλου κύκλου". 

Την εκδήλωση συντόνισε η Νόρα Πολυδούρη, ενώ με τις εισηγητικές τοποθετήσεις δόθηκε ευκαιρία για γόνιμο διάλογο. Στο βίντεο, που υπάρχει και στο youtube της Εναλλακτικής Δράσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις τοποθετήσεις των ομιλητριών και τη συζήτηση που ακολούθησε.


Σημείωση από τον Γ.WEB: Απίστευτα φαύλος ο κύκλος του καπιταλισμού στη χώρα μας, όμως, την ευθύνη την φέρουν οι της απέναντι πλευράς. 

Τους δόθηκε η δυνατότητα και αυτοί επιζητούσαν την διεύρυνση όσων εδραίωσαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες. ( Ολιγαρχικά κ.α. μιντιακά συγκροτήματα - παραρτήματα. ) Αντί ενός σύγχρονου νόμου αδειοδοτήσεων για το σύνολο , καθώς επίσης , πολιτικών για την κοινωνία , εστίασαν στο καθαρά κομματικό και προσωπικό τους όφελος και έκαναν λάθος εκτίμηση.

Αν είχε υπάρξει ένας σύγχρονος νόμος για το σύνολο το 2015 θα συνέχιζα να τους υποστηρίζω. Η πρόταση που μου έγινε δεν κάλυπτε τις προσδοκίες μου. Σε αντιδιαστολή των υπολοίπων δεν στοχεύω ούτε σε προσωπική προβολή, ούτε σε αναγνωστικό κοινό.  

Ακόμα και η ιστοσελίδα υπήρξε ώστε να ειπωθεί δημόσια η αλήθεια έπειτα από δεκαετίες καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων , πελατειακού συστήματος ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και κατάλυσης της εντολής μας. Ειδικότερα στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας, στον οποίο διαπιστώνω και βιώνω τοπικά αρκετά χρόνια το επίπεδο του νεοελληνικού ' ύψιστου πολιτισμού '. Απ' όπου περάσουν τα κόμματα, προβοκάτσια, διαπλοκή, ανισότητα και αδιαφάνεια.

Η πλειονότητα της κοινωνίας στη χώρα μας απέχει της κάλπης,  άρα τα κόμματα δεν στοχεύουν την πλειονότητα της κοινωνίας, στοχεύουν στους τηλεθεατές των ολιγαρχικών μιας χούφτας οικογενειών. 

Η ΝΔ μοίρασε εκ. ευρώ με τις λίστες Πέτσα και άλλα βοηθήματα εκατομμυρίων σε ημετέρους - παραρτήματα, ακόμα και σε πληθώρα φαντομάδες με ανύπαρκτα μίντια - ιστοσελίδες. O ΣΥΡΙΖΑ μια πενταετία, 2014 - 2019, και με ένα νόμο αδειοδοτήσεων πέντε οικογενειών που αποσκοπούσε ; 

* Όσοι διερωτηθούν τι σχέση έχουν όσα αναφέρω με το θέμα της Εναλλακτικής Δράσης, επισημαίνω, τον εναλλακτικό τρόπο των δικών μου προτάσεων τις οποίες υπονόμευσαν το 2014 ως ενιαίος σύριζα και το μόνο που κατάφεραν εθνικά και τοπικά είναι διάσπαση, κατακερματισμό , αμφισβήτηση , ήττα , και μονοπώλιο της άκρας δεξιάς, των πορτοφολάδων και των καπιταλιστών. Πετύχατε μαζοποίηση , μονοπώλιο της δεξιάς και κάθετη ταξική ανισότητα από την οποία χάνετε πλέον και εσείς , ενώ είχατε παραμυθίασει ως ''πρώτη φορά αριστερά'' ότι έρχεστε ώστε η κοινωνία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Την συμβάλατε θεσμικά με νόμο, η μήπως οικονομικά ; 

* Δεδομένου ότι μπορεί να αγνοείται ποιές ήταν οι προτάσεις αναφέρω: Η Δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ψηφιακή πλατφόρμα , η οποία αποτελούσε αυτούσια δική μου πρόταση από την δεκαετία του 90 , να εμπεριέχει, πλήν των μέσων της Ε.Ρ.Τ, και μια σειρά κοινωνικών media από την ολόκληρη την επικράτεια. Ίσχυσε ; Επίσης, πρότεινα τέταρτο δημόσιο κανάλι στα Νότια προάστια Αττικής με 50 εργαζόμενους. Ίσχυσε ; Και τέλος το αυτονόητο. Ενιαίο νόμο αδειοδοτήσεων στην Ραδιοτηλεόραση για το σύνολο, άρα και κοινωνικά όπως θεσπίστηκε και ισχύει σε μια σειρά χωρών. ( Αντί αυτών από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κομματικό ραδιόφωνο, ιστοσελίδα, και αρωγή σε υποστηρικτές για κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ιστοσελίδες.)

* Το τέταρτο δημόσιο κανάλι δεν το πρότεινα ώστε να εμφανίσω την ασημαντότητά μου, το πρότεινα ώστε να δώσουμε φωνή σε χιλιάδες κοινωνικά media , συλλόγους, οργανώσεις, κ.α., εκτός του διαδικτύου και στα ερτζιανά κύματα. ( Ισοπολιτεία και παρουσία του συνόλου. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εναλλακτική Δράση για ποιότητα ζωής: Βίντεο από την Ημέρα της Γυναίκας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">