ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκατοντάδες εκατομμύρια ''φαγώθηκαν'' από την νταβατζιδοκρατία


Έρευνα για κατάχρηση κεφαλαίων, διαφθορά, οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, καθώς και ρεμούλες στις συμβάσεις για τα τρένα έχουν ξεκινήσει οι Βρυξέλλες. 

Εκατοντάδες εκατομμύρια ''φαγώθηκαν'' από την νταβατζιδοκρατία της χώρας μας ενώ το έγκλημα των Τεμπών ανέδειξε την γύμνια της νεοελληνικής πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Η κυβέρνηση απομάκρυνε την κουβέντα από τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών, ευθύνες που, τουλάχιστον όσον αφορά τη μη ολοκλήρωση της 717, περιλαμβάνουν και προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι εργαλειοποιούν τα Τέμπη κάνοντας «εμπόριο πόνου» κι ότι θέλουν να «αναβιώσουν ημέρες πάνω και κάτω πλατείας». 

Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι μια μεγάλη εθνική τραγωδία,όμως, πριν απ’ αυτό ήταν και παραμένει έγκλημα. Η μη απόδοση ευθυνών και η συγκάλυψη που επιχειρείται σημαίνει ότι έχουμε περάσει οριστικά σε ένα κράτος - παράγκα στο οποίο οι ευθύνες είναι του συνόλου των κομμάτων εξουσίας.

Οι Βρυξέλλες ψάχνουν που πήγαν τα λεφτά τους, τα ευρωπαϊκά κονδύλια που αποδόθηκαν στην Ελλάδα από το 2014 και θα εξυπηρετούσαν την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου. Χρήματα τα οποία αποκαλύπτεται με παταγώδη τρόπο έπειτα από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν, με συνέπεια τα τρένα να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα τυφλά.

Οι Βρυξέλλες αναζητούν τι έγιναν τα χρήματα, ενώ εμείς, στο εσωτερικό τούτης της χώρας συνολικά γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε πως χτίστηκαν οι αμύθητες περιουσίες πληθώρας πολιτικών , των διορισμένων τους ,( τσιρακίων), καθώς και των εργολάβων τους σε μια χώρα νταβατζιδοκρατίας.

«Όσοι φταίνε, θα πληρώσουν», λέει η Εισαγγελέας Κοβέσι

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει βάσιμες υποψίες ότι τα χρήματα «φαγώθηκαν» και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει έρευνα από το Νοέμβριο του 2022, προκειμένου να αποκαλύψει τι επακριβώς έχει γίνει. Η έρευνα αφορά στο κατά πόσο ζημιώθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΕ, καθώς η επίμαχη σύμβαση 717 αλλά και άλλες παλαιότερες, είχαν χρηματοδοτηθεί και με κοινοτικά κονδύλια.

Η Κομισιόν έχει τα όργανα για να συζητήσει με τις διεθνείς αρχές και να φέρει την έρευνα εις πέρας. Η κ. Κοβέσι ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μπορεί να ελέγξει υπουργούς και πρώην υπουργούς.

«Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν έξι έρευνες για ΦΠΑ και το επίπεδο της ζημιάς μόνο σε αυτές τις έρευνες είναι πάνω από 400 εκατομμύρια, για την ακρίβεια πάνω απο 440 εκατομμύρια ευρώ», λέει και τονίζει ότι είναι ικανοποιημένη από τις ελληνικές Αρχές. «Έχουμε καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Φυσικά υπάρχει χώρος για να βελτιώσουμε πράγματα».

Η προσωπική μου άποψη έπειτα από 47 χρόνια δημοσιογραφικής έρευνας είναι: Όπου υπάρχουν καλές σχέσεις θα προκύψει συγκάλυψη - κουκούλωμα.

Επισήμανση:Αποκλειστικά βλέποντας την εισαγγελική λειτουργό, Λάουρα Κοβέσι, με το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, ένα άτομο το οποίο ως υπουργός διαμόρφωσε με δόλο το πλαίσιο της φυσικής εξόντωσης χιλιάδων πολιτών, ανέργων, ευάλωτων ατόμων, ασθενών, καθώς και ΑΜΕΑ επί υπουργείας του, προσωπικά μου αρκεί για ένα εμπεριστωμένο συμπέρασμα.

Αναφέρομαι στο Ε.Ε.Ε το οποίο με δόλο έκοψαν από χιλιάδες δικαιούχους , μακροχρόνια ανέργους ,  ΑΜΕΑ , κ.α. πολίτες χωρίς εισόδημα , λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων,  πειράζοντας τις αντικειμενικές αξίες , ενώ παρείχαν και παρέχουν επιδόματα σε χιλιάδες έτερους με εισόδημα 300 - 500.000 χιλιάδες ευρώ.

Σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες επιδομάτων , σε μισθωτούς, σώματα ασφαλείας, κ.α., ο συντελεστής είναι 150 - 250.000 χιλ. ευρώ , ενώ στο Ε.Ε.Ε έχουν τον συντελεστή στις 90.000 χιλιάδες ευρώ και πείραξαν σκόπιμα τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων ώστε να εκδικηθούν όσους/ες δεν αποτελούν την εκλογική τους πελατεία. Αυτοί είναι οι νεοδημοκράτες και η ΝΔ του Μητσοτάκη που έχουν καταλύσει το κράτος δικαίου και έχουν διαμορφώσει την πιο βρώμικη παράγκα στην νεώτερη ιστορία της χώρας μας.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Έπειτα από δυο αιτήσεις στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου και υπόψιν του πρωθυπουργού παρανομούν με δόλο αντί να παρέχουν πρωτοκολλημένο αντίγραφο της αιτήσεως για δικαστική χρήση. ( Υφίσταται η αντιστοιχία της επταετίας χούντας. )

- Άπαντες πλουτίζουν από το δημόσιο χρήμα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ η δικαιοσύνη για δαύτους δεν έχει λόγο ύπαρξης για την κοινωνία. Η δικαιοσύνη για τα αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας μας , καθώς επίσης οι δικαστικοί  , υπάρχουν ώστε να υπηρετούν τον πλουτισμό των πολιτικών οι οποίοι δεν τηρούν τη νομιμότητα και δεν εκπροσωπούν την κοινωνία. 

- Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι πατώντας παράλληλα σε δυο βάρκες θεωρούν ότι οι ίδιοι αποτελούν την κοινωνία, όμως, όσοι/ες βρίσκονται στο μετερίζι της εξουσίας έχουν αποκοπεί πλέον από την κοινωνία, έστω και αν χρησιμοποιούν τα σόσιαλ. Άλλωστε τα σόσιαλ δεν αποτελούν ιδιοκτησία της κοινωνίας, βρίσκονται στην ιδιοκτησία μιας χούφτας ατόμων, (διαπλεκόμενη οικονομική ελίτ) , ενώ οι πολιτικοί  τα χρησιμοποιούν ώστε να έχουν έρεισμα στην κοινωνία , επηρεάζοντας μέσω των εξυπηρετούμενων ακολούθων τους και τους υπολοίπους ενώ δεν εκπροσωπούν την κοινωνία.

- Νεοελληνική κοινωνία πελατειακού συστήματος , αδιαφάνειας,  βολέματος ημετέρων , ( οι δικοί μας και οι γνωρίζοντες ), κατάλυσης του κράτους δικαίου, ''μαδήματος'' & νταβατζιδοκρατίας. Παστρικές ''δουλειές'' αντίστοιχες με όσα ακολουθούν οι ετέρες και οι μαχαιροβγάλτες νταβατζήδες.

Διαβάστε τι αναφέρει και η τεχνητή νοημοσύνη των Αμερικανών δεδομένου ότι δεν ελέγχεται ούτε ανήκει σε εμένα: 







  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκατοντάδες εκατομμύρια ''φαγώθηκαν'' από την νταβατζιδοκρατία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">