ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραγγελία για διώξεις στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Ηλ. Κασιδιάρη


Παραγγελία για διώξεις στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Ηλ. Κασιδιάρη. 
Η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Β. Στίγκα !

Παραγγελία για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εις βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες», αλλά και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη. Αντίθετα, η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα. 

Τι ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου 

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των: 
Αθανάσιου ΧΑΛΚΙΑ, 
Χαράλαμπου ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ,
Γεώργιου ΜΑΝΟΥΣΟΥ, 
 Αλέξανδρου ΖΕΡΒΕΑ, 
 Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ, 
 Διονυσίου ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, 
 Γεωργίου ΑΣΠΙΩΤΗ, 
 Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗ, 
 Ιωάννη ΚΟΝΤΗ, 
 Πέτρου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, 
και Κωνσταντίνου ΦΛΩΡΟΥ, 

Τι αφορά η δίωξη 

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά τους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες» κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των «Σπαρτιατών», αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή. 

Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των «Σπαρτιατών», στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της Χρυσής Αυγής που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση. 

Παράλληλα, η κυρία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. 

Η έρευνα που κατέληξε σε διώξεις για τους «Σπαρτιάτες», δρομολογήθηκε πριν από μήνες, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Β. Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και «Don Corleone», φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Χαρακτηριστικά βίντεο, όπως αυτό που ακολουθεί, τα οποία μέμφονται όσα εξελίσσονται κάνουν το γύρο του διαδικτύου. 

Διώκονται όλοι οι υπόλοιποι εκτός του ''αχυράνθρωπου'' αρχηγού του εν λόγω κόμματος, Στίγκα, ο οποίος δέχτηκε και συμφώνησε, και ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν θα είχε βρεθεί, τόσο το κόμμα του, όσο και ο ίδιος στη Βουλή που ο Νίκος Καρβέλας εχθές αποκάλεσε βόθρο !  Το κύριο γεγονός , πως βρέθηκε το κόμμα του και ο ίδιος ο  Β. Στίγκας στο κοινοβούλιο που όφειλε να απασχολεί την δικαιοσύνη περνά στα αζήτητα. Με εξαπάτηση του εκλογικού σώματος βρέθηκε και βρίσκετε και ο Β. Στίγκας στο Κοινοβούλιο, διότι, ουδέποτε χωρίς όσα προαναφέρονται θα είχε εκλεγεί.

 

Σημείωση: Το εκλογικό σώμα, ενός τμήματος της νεοελληνικής κοινωνίας, παρείχε ψήφους στο συγκεκριμένο κόμμα γνωρίζοντας απόλυτα τα ισχύοντα. Αυτό το τμήμα της κοινωνίας, ακροδεξιοί, εθνικιστές, κ.α., ουδέποτε θα ψήφιζαν το κόμμα και τον Β. Στίγκα. Όσες ψήφους πήρε το κόμμα «Σπαρτιάτες» ώστε να εισέλθει στη Βουλή ήταν οι ψήφοι της ΧΑ και του Κασιδιάρη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραγγελία για διώξεις στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Ηλ. Κασιδιάρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">