ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Τα βασανιστήρια επιτρέπονται ?


Παρά το γεγονός ότι έχουν απαγορευθεί βάσει του διεθνούς δικαίου, τα βασανιστήρια αποτελούν διαδεδομένη πρακτική σε πολλές χώρες, εκ των οποίων πολλές έχουν ωστόσο κυρώσει τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά της πρακτικής αυτής. Στην Ε.Ε εκτιμάται ότι ζουν σήμερα 400.000 θύματα βασανιστηρίων.

Τα βασανιστήρια βρήκαν το αποκορύφωμά τους στη χώρα μας κατά την περίοδο της δικτατορίας. Αυτή η τραγική εμπειρία υπήρξε εξάλλου και η αιτία στο να ακολουθήσει νέα κατεύθυνση η συνταγματική επιταγή για την απαγόρευση των βασανιστηρίων. 

Τα χρόνια που μεσολάβησαν από την πτώση της δικτατορίας, η Ελλάδα είχε να επιδείξει αποτελέσματα και λήψη μέτρων που δίνανε, ίσως, την εντύπωση σθεναρής πολιτικής αντίδρασης στην πρακτική των βασανιστηρίων και άλλων κακοποιήσεων στην άσκηση της ποινικής κ.α. εξουσίας, όμως , τα βασανιστήρια συνεχίζονται αδιάλειπτα έως και σήμερα.

«Bασανιστήρια συνιστούν κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση τεχνητών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του ''θύματος''».

Άρθρο 4 - Απαγόρευση των βασανιστηρίων και των απάνθρωπων ή εξευτελιστικών ποινών ή μεταχείρισης. Κανείς δεν μπορεί να υποβληθεί σε βασανιστήρια ούτε σε απάνθρωπες ή εξευτελιστικές ποινές ή μεταχείριση.

Όλα τα προαναφερόμενα είναι το σκέλος του φαίνεστε , όμως , στην νεοελληνική πραγματικότητα για τα στενά οφέλη και συμφέροντα κομμάτων - παρατάξεων, πολιτικών , ημετέρων τους, διαπλεκόμενων, κ.α., τα βασανιστήρια τελούν σε ισχύ.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η εντολή χιλιάδων δημοτών στις εκλογές του 2014 στον Δήμο Γλυφάδας, και η κατάλυση της εντολής από δήμαρχο - διοικούντες και ''αντιπολιτευόμενους'' , ενώ ήδη είχαν συστήσει την τοπική διαπλοκή τους.

Ειδικότερα: Αμέσως μετά την προβοκάτσια, με στόχο την φυσική εξόντωση του υποφαινόμενου, άρα βασανιστήρια εν έτη 2014 , εδραίωσαν μια σειρά τοπικών ιστοσελίδων και σόσιαλ με τον τίτλο ‘’ Glyfada ‘’ και όχι ‘’ Glifada ‘’ που είναι το ορθό στην αγγλική γλώσσα ώς παραρτήματά τους.

Αντί για την τήρηση της βασικής υποχρέωσης αιρετών επέλεξαν προβοκάτσια, ανομία, πανουργία, δόλο, και κακουργηματικού χαρακτήρα μεθοδεύσεις βασανισμού σε βάρος των δημοτών.

Συνέδραμαν καθοριστικά αδιαφανώς εκατοντάδες άτομα , κυρίως ημετέρους τους της ΝΔ , με ειδικές χαρισματικού χαρακτήρα συμβάσεις , διαμόρφωσαν πολιτικοκοινωνική διαπλοκή , και στο βάθος του μυαλού τους , το οποίο κρύβει πανούργα, δόλια, και κακούργα κύτταρα , διαμόρφωσαν τεχνηέντως , αρχικά τον εξευτελισμό της προσωπικότητας του δημότη , και στη συνεχεία , έχοντας κίνητρο την κοινωνική μαζοποίηση προς χάριν των στενών προσωπικών τους συμφερόντων καθώς και μερίδας των ημετέρων τους.

Τέλος, ως κομματικές παράταξεις που είναι , άρα ομάδες , συγκεκριμένα μέλη της κάθε ομάδας μεθόδευσαν και την θεσμική τους κάλυψη με μια πλαστογραφία προγράμματος , παραβίαση ασφαλισμένου κωδικού και διαγραφή του καναλιού του ‘’ GLYFADA WEB ‘’ , (διότι υπήρχε υλικό - βίντεο - το οποίο καταμαρτυρούσε την δράση μου επί σειρά ετών καταρρίπτοντας τα αναρίθμητα σενάρια τα οποία έχουν δημιουργήσει και ανακυκλώνουν κυρίως από στόμα σε στόμα), και τέλος δολοπλοκία από ψηφοφόρους και υποστηρικτές τους οι οποίοι μεθόδευσαν πολλά και διάφορα ώστε να αποπροσανατολίσουν.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Μεθοδευμένα αντί να ισχύσει σε τοπικό επίπεδο ομόνοια, πολιτισμός, κοινωνική πρόοδος καθώς και ευημερία όλων των δημοτών - δήμου, οργάνωσαν την εξόντωσή μου για παραδειγματισμό των υπολοίπων, ενώ επιδιώκουν τσιράκια και ραγιάδες των συμφερόντων μιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ιδίων.

Σημείωση:To ‘’ Glyfada ‘’ , και όχι ‘’ Glifada ‘’ όπως είναι το ορθό στην αγγλική γλώσσα , το έκανα σκόπιμα ώστε να διαπιστώσω τι θα ακολουθήσουν συνολικά όλοι οι υπόλοιποι σε τοπικό επίπεδο.

Υπήρχε δημόσια υλικό το οποίο παρείχε την απόδειξη, ότι, ήμουν παρόντας στα πρώτα Δ/Σ του 2014/15 στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Ενώ είχαν υπογραφεί οι παράνομες συμβάσεις των ''γαλάζιων'' ημετέρων, κ.α. , δεν ίσχυε η εντολή χιλιάδων ψηφοφόρων και ουδεμία πρόταση έγινε από τους φερόμενους αντιπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας. 

Την συνέχεια την γνωρίζετε, διότι, σκόπιμα κατέλυσαν την εντολή των δημοτών, ενώ οδηγήθηκαν έως του σημείου διαπλοκής, ακόμα και στην περίπτωση του ''συμπαραστάτη του δημότη''.

Θερμά συγχαρητήρια για τον ''μοναδικό'' τοπικό ''πολιτισμό'' που όμοιός του δεν υπάρχει πουθενά. Διαμορφώσατε και κάλυψη - άκρες σε επίπεδο ''δικαιοσύνης'', το απαύγασμα της διαπλοκής. Αν υπήρχε πραγματικά δικαιοσύνη στη χώρα μας, καθώς και ανεξάρτητοι δικαστικοί θα είχαν ενεργήσει αυτεπάγγελτα έπειτα από την προσφυγή μας. Να είστε απόλυτα βέβαιοι για την καθολικότητα συγκάλυψης ακόμα και έπειτα από την επίτευξη του στόχου τους. Δεν πρόκειται να προκύψει ούτε ιατροδικαστική εξέταση.




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Τα βασανιστήρια επιτρέπονται ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">