ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Βρέθηκαν εκατοντάδες βόμβες των Γερμανών


Συνολικά 314 βόμβες είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί σε βάθος 2 μέτρων ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκατοντάδες βόμβες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται στο Ελληνικό. 

Πρόκειται για βόμβες που έχουν μείνει εκεί από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Συγκεκριμένα οι Γερμανοί είχαν αποθηκεύσει συνολικά 314 βόμβες σε βάθος δύο μέτρων ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Ειδικά για τις εκατοντάδες βόμβες επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Το θέμα μεταδόθηκε χθές από τα πάσης φύσεως συστημικά καθώς και από τα παραρτήματα. Αυτές οι βόμβες, και δεν γνωρίζουμε αν είναι μόνο αυτές,  υπάρχουν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, όμως, το τραγικό της υπόθεσης δεν είναι αυτό που ανέφερε ο δήμαρχος Ε/Α Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Είναι σαφές ότι όσα έργα υπήρχαν εντός του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού είχαν γίνει κατά τον παρελθόντα χρόνο κυρίως από τους κατοίκους του ΒΟΣΠΟΡΟΥ.

Αυτές οι εργασίες κατά τον παρελθόντα χρόνο στον χώρο του Ελληνικού, που σημειώνω ότι είχαν βρεθεί και αρκετά αρχαία, είχαν γίνει από τους δεκάδες κατοίκους του Βοσπόρου οι οποίοι ήταν οι βασικοί εργαζόμενοι στο σύνολο των έργων που είχαν γίνει στο τέως αεροδρόμιο.

Ειδικότερα , επί σειρά ετών είχαν εργαστεί στον εν λόγω χώρο, τόσο ο πατέρας μου, όσο και σειρά άλλων συγγενών μου , σε όλες τις κτηριακές κ.α εγκαταστάσεις, ως ''αυτόχθονες'' και κάτοικοι της περιοχής, σε πλήρη αντιδιαστολή όσων ισχύουν σήμερα με τα έργα και τους υπαλλήλους του Λάτση, και παραδόξως δεν έχασαν τη ζωή τους από τις κρυμμένες βόμβες των Γερμανών.

Αντιθέτως, στην εποχή της νέας τάξης πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης και της υπηρέτησης του ολιγαρχικού κεφαλαίου από το σύνολο των αστικών πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών υφίσταται τοπικά ''ανώτερο επίπεδο πολιτισμού''. 

Οι ξενόφερτοι αιρετοί συνδιαλέγονται με τους ξενόφερτους ''επενδυτές'' και από κοινού, αντί της ωφέλειας των αυτοχθόνων, προκύπτει το όφελος πάσης φύσεως ξενόφερτων, βολικών, παρατρεχάμενων, αυλικών και αυλοκολάκων. Προσωπικά δεν γνωρίζω πλέον ποιόν Θεό επικαλείστε, διότι , εμπλέκεται και το Θεό στην εν λόγω ιστορία ! 

Ακόμα και το Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, όπως και τα εισόδια της θεοτόκου στην πλατεία Καραϊσκάκη από ποιούς είχαν κατασκευαστεί ; Μήπως χρειάζεται να εκθέσω φωτογραφίες από την περίοδο των έργων ;

Τέλος, όσο υπήρξε υγιής πλαίσιο πολιτικών αναφορικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ( ακόμα και οι εκατοντάδες βόμβες στο χώρο του Ελληνικού σήμερα δηλώνουν την Γερμανική κατοχή στο τόπο μας χωρίς αποζημιώσεις), όσο και με τον χρυσό που απέσπασαν οι ''σύμμαχοι'' Άγγλοι, οι οποίοι κατέστρεψαν ολοσχερώς με βομβαρδισμούς τον Βόσπορο, άλλο τόσο υπάρχει και η ορθή εκπροσώπηση των αυτοχθόνων σήμερα.

Το ζήτημα των αποζημιώσεων απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση , η οποία απουσιάζει από τα χρεωμένα κόμματα κυβερνήσεις. Το κόμμα της ΝΔ, αντί να δρομολογήσει με συνέπεια και μεθοδικότητα όσα οφείλουν οι Γερμανοί στη χώρα μας, έβαλε τέλος δεκάδες χιλιάδες ευρώ συμμετοχή στις εκλογές ώστε να έχουν μονοπώλιο την εξουσία όσα κόμματα υπηρετούν ξένα συμφέροντα αντί των δικών μας !

Συνολικά στη χώρα μας τα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικοί - κυβερνήσεις υπηρετούν το Αμερικανογερμανοεβραϊκό λόμπι και τίποτα περισσότερο. Γιατί δεν αξιοποιείται το θέμα ακόμα και με τις εκατοντάδες γερμανικές βόμβες αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ; Δεν οφείλει να το θέσει η κυβέρνηση στην Γερμανική κυβέρνηση ; Η 'αντιπολίτευση' υφίσταται ? Ποιοι αξιώνουν ψήφους και για την Ευρωβουλή αποσιωπώντας τις Γερμανικές αποζημιώσεις ; Τι ακριβός εξυπηρετούν σε επίπεδο Ε.Ε ;

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε σχετικά με τις βόμβες:«Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις! Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο Αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο. Εμείς ως Δήμος, είχαμε στον πόλεμο νεκρούς κατοίκους μας, από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κυρίως και γι’ αυτό όταν εκλέχτηκα Δήμαρχος, ένα από τα πρώτα έργα που έκανα, με σεβασμό στην μνήμη τους, ήταν το σχετικό μνημείο στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί!».


ΥΓ: Την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στη χώρα μας οι ''σύμμαχοι'' Άγγλοι βομβάρδιζαν  τον χώρο του τέως αεροδρομίου, ενδεχομένως έχοντας πληροφορίες και για τις εν λόγω βόμβες, όμως, δεν βρήκαν στόχο τις υπόγειες βόμβες, κατέστρεψαν τον Βόσπορο , τμήμα του αεροδιαδρόμου και αρκετές ριπές και βόμβες από τα αεροσκάφη ήταν εκτός αεροδρομίου. Από τις ''παράπλευρες απώλειες'' έχασαν τη ζωή τους δημότες/ισσες ακόμα και στην πλατεία των Σουρμένων η οποία απέχει αρκετά από το χώρο του τέως αεροδρομίου.

- Ο τρόμος και ο φόβος κατά την διάρκεια των ''συμμαχικών'' βομβαρδισμών, καθώς και ο χαμός των δικών τους ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τους βομβαρδισμούς οδήγησε νυχτιάτικα αρκετούς δημότες/ισσες που δεν ήταν σε καταφύγια να εγκαταλείψουν την περιοχή. Δεν πρέπει να προκύψουν οι αποζημιώσεις για την Γερμανική κατοχή και την ζημία που υπέστει η χώρα και ο λαός ; Οι γερμανοί ''κλείνουν την πόρτα'' στο εν λόγω ζήτημα, όμως, το ζήτημα δεν έχει κλείσει. 

- Ψηφίζοντας τα κόμματα - πολιτικούς υπηρέτησης του αμερικανογερμανοεβραϊκού λόμπι, της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης ουδέποτε θα προκύψουν αποζημιώσεις. Το δίκαιο δεν έχει ημερομηνία λήξεως και το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έχει λήξει. Τουλάχιστον σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε κάποια στιγμή συνολικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Βρέθηκαν εκατοντάδες βόμβες των Γερμανών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">