ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σημαντικές ευκαιρίες για σπουδές, μέσω υποτροφιών

Σημαντικές ευκαιρίες για σπουδές, μέσω υποτροφιώνΕκατοντάδες προγράμματα υποτροφιών θα χορηγηθούν μέσω της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας και όχι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), επισημαίνουν κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας, μετά την αναστάτωση, που προκάλεσε στον χώρο ανακοίνωση του ΙΚΥ για διακοπή τμήματος υποτροφιών.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι από το ΙΚΥ, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, δεν θα προκηρυχθούν υποτροφίες για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής και για Μεταδιδακτορική Έρευνα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ήδη μέσω του ΕΣΠΑ έχουν χρηματοδοτηθεί υποτροφίες πολύ περισσότερες από όσες συνήθως χορηγεί το Ίδρυμα.

Οι υποτροφίες που δίδονται από κληροδοτήματα του ΙΚΥ συνεχίζονται όπως επίσης και οι υποτροφίες για μεταδιδακτορικές σπουδές στη Φλωρεντία και για ιστορία, πολιτισμό, κοινωνικές επιστήμες κ.λπ.

Η οικονομική κρίση, πάντως, είναι η αφορμή που εκατοντάδες νέοι αναζητούν δυνατότητες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, μέσω υποτροφιών, οι οποίες δίδονται από διάφορους φορείς και οργανισμούς.

Σημαντικός πόλος έλξης υποτρόφων είναι τα Πανεπιστήμια που έχουν και διαχειρίζονται κληροδοτήματα με στόχο να δώσουν ευκαιρίες σπουδών στους νέους. Άλλωστε, ένα από τα βασικά ζητούμενα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, υπό τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες, είναι η αύξηση των πόρων των Πανεπιστημίων.
  • Nα πάρετε υποτροφίες, και εν συνεχεία να κάνετε Διδακτορική Διατριβή, και αμέσως μετά πρέπει να φύγετε απο την Ελλάδα, διότι αγγράματοι μέσω κομματικών μηχανισμών θα υπονομεύουν στη χώρα σας την μετεξέλιξη σας.
  • Υπάρχει και η δεδομένη οδός κομματόσκυλων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σημαντικές ευκαιρίες για σπουδές, μέσω υποτροφιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">