ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άννα Διαμαντοπούλου - Διάλογος για την Παιδεία

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙ ΑΛΛΑΓΩΝ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΟΛΑ
Διάλογος για την Παιδεία
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ;
ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΩΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
ΔΗΘΕΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ;
EAN ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΙΣΧΥΑΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, κήρυξε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Η υπουργός έδωσε το στίγμα της εκπαίδευσης στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Παιδεία ή θα γίνει μια εθνική αποστολή στην οποία θα συμμετέχουμε όλοι, χωρίς δογματισμούς, ή θα αποτύχει. Μάλιστα τόνισε ότι έχουμε όλοι τεράστιο εθνικό χρέος για την Παιδεία.

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ, ήταν παρόντες εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των κομμάτων.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του Έφη Καλαμαρα, "αρνείται να μετατραπεί σε ακροατήριο κυβερνητικού μονόλογου.

Αποχώρησαν, επίσης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών λέγοντας ότι θεωρούν προσχηματικό τον διάλογο που γίνεται, αφού έχουν δρομολογηθεί αποφάσεις για τα μεγαλύτερα ζητήματα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών ΑΕΙ), Νίκος Σταυρακάκης, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στον διάλογο, ωστόσο επανέλαβε την άποψη, η οποία επικυρώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο των καθηγητών Πανεπιστημίου, ότι το κείμενο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν μπορεί να αποτελεί βάση διαλόγου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ, που απορρίπτει το κείμενο ενώ ζήτησε ήδη ενιαίο πλαίσιο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άννα Διαμαντοπούλου - Διάλογος για την Παιδεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">