ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υποχώρηση της νέας γρίπης από τις αρχές Μαρτίου

Σταδιακή υποχώρηση της νέας γρίπης από τις αρχές Μαρτίου αναμένουν οι επιδημιολόγοι, εκτιμώντας ότι μέσα σε έξι εβδομάδες θα έχει υποχωρήσει πλήρως η μεταδοτικότητά της.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, μέχρι στιγμής 99 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1, ενώ 127 άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνάντηση εργασίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με τη συμμετοχή ειδικών εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας και άλλων φορέων, 30% όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, λόγω της νέας γρίπης, καταλήγουν. Η μέση ηλικία όσων προσβάλλονται από τον ιό Η1Ν1 είναι τα 53 έτη, ενώ υπολογίζεται ότι 57% όσων νοσούν είναι άνδρες.

Φέτος, είναι κατειλημμένα 126 κρεβάτια ΜΕΘ, λόγω γρίπης Η1Ν1, ενώ πέρσι ήταν 70. Οι επιστήμονες τόνισαν ότι από όσους εμφανίζουν επιπλοκές, εκείνοι που χρειάζονται εντατική θεραπεία, είναι σχεδόν διπλάσιοι από πέρσι. Εκτιμούν ότι αυτό συνέβη:

Α. Διότι οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι χρόνιοι πάσχοντες, που έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί, δεν το έκαναν φέτος.

Β. Διότι ο ιός Η1Ν1 αποδεικνύεται ότι έχει πιο λοιμογόνα στελέχη.

Γ. Επειδή η εμφάνιση των κρουσμάτων έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη.

Οι ειδικοί τόνισαν για μία ακόμα φορά ότι τα αντιικά φάρμακα, αν δοθούν έγκαιρα, καλύπτουν απόλυτα την πρόληψη και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σώσουν ζωές. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν ότι έχει αποκατασταθεί το θέμα με την επάρκεια αντιικών φαρμάκων στα φαρμακεία.

Οι επιστήμονες επισήμαναν ακόμη ότι ποτέ δεν είναι αργά για εμβολιασμό, ενώ υπολογίζετα πως στη χώρα μας έχει εμβολιαστεί το 8,5% του πληθυσμού.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υποχώρηση της νέας γρίπης από τις αρχές Μαρτίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">