ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το πρώτο σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας παρουσίασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης


Τη δημιουργία του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με την παράλληλη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου 10 διπλών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του γενικού διευθυντή ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ κ. Κυριάκο Κοφινά, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου.

Σε λίγες μέρες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν μέσω εφαρμογής (application) στα κινητά του τηλέφωνα να κάνουν χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε ο Δήμος με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση καθώς όπως τόνισε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την παρουσίαση του συστήματος, στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι η δημιουργία εσόδων από το σύστημα αλλά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να κάνουν χρήση και να εξοικειωθούν με ένα αυτοκίνητο αθόρυβο, που δεν παράγει ρύπους και δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Παράλληλα με το σύστημα κοινόχρηστων αυτοκινήτων παρουσιάστηκε και ο πρώτος από τους δέκα διπλούς σταθμούς φόρτισης ιδιωτικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα εγκατασταθούν στην πόλη μέχρι το τέλος του έτους, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να παρέχει τις απαιτούμενες υποδομές για την προαγωγή της ηλεκτροκίνησης στο Δήμο. 

Οι σταθμοί φόρτισης μετά από συμφωνία του Δήμου με τη ΔΕΗ θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ρεύμα που παράγεται από τους ηλιακούς φορτιστές ή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργώντας έτσι πραγματικά πράσινη κινητικότητα με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Κατά την εκδήλωση ο Δήμαρχος παρουσίασε στο κοινό τις νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες του Δήμου ενώ αναφέρθηκε και συνολικά στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου τα τελευταία χρόνια οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τη σύγχρονη διαχείριση των αστικών αποβλήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου αλλά και τις ενέργειες για την προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ολοκλήρωσε τη σύντομη τοποθέτηση του δηλώνοντας: «Με τις ενέργειες που σας παρουσιάζουμε σήμερα ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της πόλης που ονειρευόμαστε, της πόλης που χρωστάμε στα παιδιά μας. Μία πόλη με εξωστρέφεια, με ανάπτυξη, φιλική στον πολίτη, τον κάτοικο και τον επισκέπτη που την επιλέγει και όλα αυτά με όρους αναβάθμισης και προστασίας του φυσικού μας πλούτου. Μία πόλη ευφυή, πράσινη και αποτελεσματική».

Σχόλιο του Γιάννη Κουρδομένου: Καινοτόμοι στο δήμο 3Β , δεδομένου ότι όσα υλοποιείται επί του παρόντος τα είχα προτείνει πριν από τρεις δεκαετίες, όμως ασφαλώς και τότε και σήμερα βρίσκομαι σε λάθος τόπο.

Ο ''αναμορφωτής'' της Γλυφάδας, παράλληλα όσων έτερων ''αναμορφωτών'' προηγήθηκαν στις διοικήσεις του δήμου, ασφαλώς γνωρίζουν πότε τέθηκαν αυτά τα ζητήματα , πράσινης ανάπτυξης, ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και φωτοβολταϊκών σταθμών από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

# Εμείς στο Δήμο Γλυφάδας ''διαθέτουμε πιο προηγμένο σύστημα'', χρηματισμένους των αιρετών να υποβάλουν μηνύσεις σε βάρος μας και καλοθελητές/ιες 'δικαστικούς λειτουργούς' οι οποίοι/ες συντάσουν ψευδή κλητήρια θεσπίσματα. Αλήθεια κ. Κωνσταντέλλο το ίδιο σύστημα ακολουθείται και εσείς στα 3Β , η αποτελεί μοναδική πατέντα των επαγγελματιών της πολιτικής του δήμου Γλυφάδας με τα οικία τους πρόσωπα δικαστές ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το πρώτο σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας παρουσίασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">