ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Osama bin Laden Finally Dead



Ο πρόεδρος Ομπάμα των ΗΠΑ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) πως Αμερικάνοι πράκτορες βρήκαν το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν και μετά από συμπλοκή ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ κατέληξε νεκρός. Και τα κοινωνικά δίκτυα πήραν μπρος Google Maps, Foursquare, YouTube, Facebook, Twitter κάλυψαν με το δικό τους τρόπο το γεγονός.

Το Google Maps μας δείχνει την ακριβή τοποθεσία

To Foursquare γέμισε από ψεύτικα check-ins τύπου Osama Bin Laden Is Dead και Osamapacolypse 2011.

To Youtube έχει βίντεο με το κρησφύγετο του να καίγεται.

Στο Facebook ήδη εμφανίστηκαν δεκάδες σελίδες με εκατοντάδες χιλιάδες "likes" η πιτσιρικαρία και οι νοητικά χειραγωγούμενοι των ΜΜΕ και ειδικά της Αμερικανικής προπαγάνδας ώς μαϊμουδοπίθηκοι εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματα που αρμόζουν σε τέτοιας μορφής γεγονότα.

To Twitter ήταν ίσως το πρώτο δίκτυο με τα νέα για τον θάνατο καθώς και με άνθρωπο να tweetαρει δίπλα από το κρησφύγετο χωρίς να ξέρει για την φύση της επιχείρισης.

Σε απλά Ελληνικά, ο αμερικανικός στρατός καταφέρνει να κλείσει έναν ανοιχτό λογαριασμό με 10 χρόνια καθυστέρηση και τα social networks μας δείχνουν την ταχύτητα με την οποία αντιδρούν σε έκτακτα γεγονότα, ότι βρίσκονται παντού, όσο πιο κοντά στο γεγονός γίνεται, ότι μπορούν και μαζεύουν τεράστια πλήθη προς ένα κοινό συμβάν με άνεση.


Δέκα χρόνια μετά έλαβε αυτό που του άξιζε για τις δολοφονίες χιλιάδων αθώων ανθρώπων.

Εντοπίστηκε στο Pakistan και έτσι αποφασίστηκε κι έγινε η επιχείρηση.
Έγινε εξέταση DNA και δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι είναι νεκρός.

Πριν μερικά χρόνια η αδελφή του Laden... πέθανε από καρκίνο σε Αμερικανικό Νοσοκομείο...
Με Δικαστική Εντολή είχε διατηρηθεί ολόκληρος ο εγκέφαλος της  και φυσικά αρκετό tissue.
Έτσι λοιπόν ταυτοποιηθήκε η σωρός του Laden.



Πόλεμο προπαγάνδας και άφθονες θεωρίες συνομωσίας έχει προκαλέσει η είδηση περί της «ταφής» της σορού του Οσάμα Μπιν Λάντεν στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού, ενώ σύγχυση προκαλεί η φωτογραφία του πτώματος που μεταδόθηκε από το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο GEO TV, αφού καταγγέλθηκε ως πλαστή από πακιστανικά ΜΜΕ και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πολλά ερωτήματα εγείρονται καθώς οι φωτογραφίες της σορού δε δόθηκαν στη δημοσιότητα και το πτώμα του ερρίφθη στη θάλασσα χωρίς να το έχει δει κανείς, με τις αμερικανικές αρχές να προβάλλουν το επιχείρημα, ότι αυτό απαιτούν τα ισλαμικά έθιμα.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ομπάμα για το θάνατο του Νο1 καταζητούμενου στον κόσμο, Οσάμα Μπιν Λάντεν, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για την έφοδο στην οικία του, αλλά και τα τραγικά λεπτά που βίωσε ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα πριν το θάνατό του.

Αμερικανοί πράκτορες είχαν εντοπίσει τον περασμένο Αύγουστο το κτίριο ακολουθώντας κάποιον διανομέα της Αλ Κάιντα. Η CIA τον παρακολουθούσε για χρόνια, έχοντας την πληροφορία ότι είναι τόσο έμπιστος του Μπιν Λάντεν, ώστε μπορεί να μένει μαζί του.

Τελικά, ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως και έγινε η έφοδος στην οικία που βρίσκεται στην πακιστανική Το εσωτερικό της οικίας Λάντενπόλη Αμποταμπάντ, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

Η κατοικία ήταν περιφραγμένη από τσιμεντένια μάντρα ύψους 5,5 μέτρων και πάνω της υπήρχε πυκνό συρματόπλεγμα. Δύο πύλες ασφαλείας βρίσκονταν στην είσοδό της και δεν υπήρχαν ούτε τηλεφωνικές γραμμές, ούτε καν σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι ένοικοι του κτιρίου δεν πέταγαν ποτέ τα σκουπίδια τους, τα έκαιγαν. Οι Αμερικανοί πράκτορες υπέθεταν ότι η έπαυλη (που βρίσκεται μόλις 700 μέτρα μακριά από νατοϊκή βάση των ειδικών δυνάμεων) κτίστηκε πριν από πέντε χρόνια για κάποιον σημαντικό αρχηγό οργάνωσης. Πρόκειται για μία αποστολή που απαιτούσε χειρουργική ακρίβεια και μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι πεζοναύτες η επίλεκτη ομάδα των Seal και από αυτούς επιλέχθηκαν έξι που δρούσαν κάτω από τις εντολές του πρώην διευθυντή της CIA, Λίον Πανέτα
 Να σημειωθεί ότι πηγή του περιβάλλοντος του Ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους των Παρισίων, Νταλίλ Μπουμπακέρ, εξέφρασε μεγάλη έκπληξη για όσα ισχυρίζονται οι ΗΠΑ ότι «το σώμα ενός νεκρού πρέπει κατ’ αρχάς να πλυθεί με σαπούνι, στη συνέχεια με καθαρό νερό και τέλος με νερό αναμεμειγμένο με καμφορά, προτού τυλιχθεί με τρία κομμάτια ύφασμα».

«Ο ενταφιασμός γίνεται στη γη, χωρίς φέρετρο. Το πτώμα πρέπει να τοποθετηθεί παράλληλα με τη Μέκκα, το κεφάλι του νεκρού να είναι ελαφρά γυρισμένο προς τα δεξιά, ώστε το πρόσωπό του να στρέφεται προς την Κάαμπα, τον ιερό τόπο της Μέκκας» προσέθεσε.

Επιφυλακτικά για τις πληροφορίες αυτές είναι και πολλά Δυτικά ΜΜΕ, αφού η εξαφάνιση του πτώματος ενός ηγέτη-συμβόλου όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, μπορεί να οδηγήσει στην πεποίθηση ότι είναι ζωντανός, όπως άλλωστε είχε γίνει και παλαιότερα, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τ. Μπους είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκε, πράγμα που διαψεύστηκε πανηγυρικά λίγο αργότερα.

Οργή και δυσπιστία στο Ισλάμ

Στις ιστοσελίδες των ισλαμιστών οι πρώτες αντιδράσεις στην ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα μπιν Λάντεν κινούνται από τη δυσπιστία μέχρι την οργή και την εκτόξευση απειλών εναντίον της Αμερικής.

«Εάν είναι αλήθεια, είναι μία στιγμή ντροπής για τον πακιστανικό λαό, που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει έναν ήρωα του Ισλάμ. Είναι μία μαύρη ημέρα για μας», αναφέρεται σε ένα μήνυμα.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν απείλησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ηγετών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος, Ασίφ Άλι Ζαρντάρι, του πακιστανικού στρατού και των ΗΠΑ, μετά την δολοφονία στη χώρα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Η επιχείρηση

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν τελικά τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν όχι στα απόκρημνα βουνά της αφγανικής μεθορίου, αλλά σε μία πολυτελή έπαυλη στο θέρετρο Αμποταμπάντ, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, όπου ζούσε με τη νεότερη σύζυγό του, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι αμερικανικές δυνάμεις οδηγήθηκαν στο τριώροφο οχυρωμένο κτίριο έπειτα από την παρακολούθηση επί τέσσερα χρόνια ενός από τους πιο έμπιστους αγγελιαφόρους του μπιν Λάντεν, τον οποίο οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ταυτοποίησαν έπειτα από την αναγνώρισή του από συλληφθέντες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο μπιν Λάντεν τελικά βρέθηκε αφού οι αρχές ανακάλυψαν τον Αύγουστο του 2010 ότι ο αγγελιαφόρος ζούσε με τον αδελφό του και τις οικογένειές τους σε ένα ασυνήθιστο και πολύ καλά προστατευμένο κτίριο.

Τέλος πρέπει να δωθεί το βραβείο Νόμπελ στον Αμερικανό Καραγκιόζη Πρόεδρο καθώς και στο σύνολο των προκατόχων του διότι αυτοί τον δημιούργησαν, αυτοί τον χρηματοδότησαν, και τα δικά τους συμφέροντα και σκοπιμότητες εξυπηρετούσε.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
  • Καραγκιόζης είναι όποιος οι άλλοι του κινούν τα νήματα, ουσιαστικά σημαίνει μαριονέτα που χειρίζονται άλλοι απο το παρασκήνιο. (Ότι άλλο σας εχουν περάσει ως έννοια του όρου καραγκιόζης διαγράψτε το.) Ο ουσιαστικός όρος της λέξεων καραγκιόζης είναι ένας και μοναδικός απο την γέννηση του και σε όλα τα στάδια μετεξέλιξης έως σήμερα των ηλεκτρονικών MEDIA χειραγώγησης.
Το υπογράφω για τον κύριο Καραγκιόζη Πρόεδρο.

ΤΗΕ LEADER OF UNIVERSE WITH ALL OF THE EVIDENCE

Γιάννης Κουρδομένος

(G 74) ? You can make an effort contesting me.

glyfadaweb@gmail.com
  • noted the G 74 all you need in the future is here
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Osama bin Laden Finally Dead Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">