ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός της Ενημέρωσης στο Δήμο Γλυφάδας.

Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός της Ενημέρωσης στο Δήμο Γλυφάδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 2 Σεπτέμβρη 2012

Αρκετοί συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι προεκλογικά, και αμέσως μετά τις εκλογές, αιτήθηκα στο σημερινό δήμαρχο κ.Κόκκορη ώστε να υπάρξει στη βάση που απαιτείται σε τοπικό επίπεδο ενα μέσο των δημοτών σε επαγγελματική βάση. 

Αυτό ως υλοποίηση ήταν μια εύκολη διαδικασία απο πλευράς δήμου Γλυφάδας, δεδομένου του θεσμοθετημένου πλαισίου που ευνοεί τους Ο.Τ.Α. 


Πλήν του δεδομένου ερασιτεχνισμού που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο απο πλευράς τοπικών Μ.Μ.Ε, έχουμε και ενα σημαντικό πρόβλημα άμεσης και μαζικής ενημέρωσης. 

Δική μου υποχρέωση είναι να κάνω υποδείξεις όπου δεδομένα υπάρχει πρόβλημα, και αυτό είναι κορυφαίο ζήτημα. Χρειάζεται τουλάχιστον ένα (1) άμεσο και μαζικού χαρακτήρα τοπικό μέσο, και δεν μπορεί να είναι ιδιώτη ώστε να καλύψει τις απαιτήσεις του συνόλου, ούτε μπορεί να υπάρχει επαγγελματισμός όταν σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που σχολιάζουν αρνητικά οι δημότες.

Παρακολουθώ αρκετά συχνά την κίνηση αρκετών τοπικών ηλεκτρονικών site, και γνωρίζω ότι ούτε αμεσότητα υπάρχει, ούτε μαζική ενημέρωση. Δεν νοείται μαζική ενημέρωση των δημοτών όταν η επισκεψιμότητα μιας τοπικής είδησης και ειδικά σημαντικής έχει κάνει από 20 έως 200 στη καλύτερη περίπτωση επισκέψεις.

Σαφώς στον Γλυφάδα web κάποια τοπικά θέματα, που κεντρίζουν το ενδιαφέρων, ξεκινούν από τις 600 το ελάχιστο, και καταλήγουν σε κάποιες χιλιάδες επισκέψεις, ανάλογα το θέμα.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. Πολλές φορές ο τελικός αποδέκτης έχει την εντύπωση οτι ο χρόνος στη κοσμοπολίτικη Γλυφάδα έχει κολλήσει στο παρελθόν, ειδικά όταν διαπιστώνει τη πιστή επανάληψη όσων ίσχυαν σε τοπικό ενημερωτικό επίπεδο προ αρκετών ετών. Κανείς δεν καλύπτεται πραγματικά από το ισχύον διαμορφωμένο τοπικό πλαίσιο ενημέρωσης, και αντί υποκρισίας θεωρώ ενδεδειγμένο να υπάρχει η πραγματική άποψη επίτου συγκεκριμένου θέματος.


Όλοι γνωρίζουμε οτι μια λάθος εικόνα, η ακόμα ενα λάθος πλάνο μπορεί να επιφέρει στο άτομο που το παρακολουθεί λάθος συμπεράσματα, δεδομένου οτι σε αρκετές περιπτώσεις υποβαθμίζεται το συνολικό επίπεδο απο ερασιτεχνισμούς και τραγικά λάθη, η σκόπιμα όταν στο μοντάζ κάποιος παρουσιάζει δημόσια μια φράση και οχι ολόκληρη τη συζήτηση. Αυτό ισχύει και σε περιπτώσεις που κάποιοι αρθρογράφοι απο το σύνολο συμπολιτών μας αισθάνονται αδικημένοι απο επιλογές των διοικούντων και λειτουργούν επιλεκτικά.

1) Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ενα βίντεο όπου ο ήχος είναι κακής ποιότητας, και αντί να ακούς τον ομιλητή και αυτά που λέει να ακούς τις φωνές των υπολοίπων.


2) Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ενα βίντεο στο οποίο ο φωτισμός είναι κάκιστος διότι η κάμερα βρίσκεται δέκα μέτρα μακριά απο τον ομιλητή.


3) Δεν εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρων μια συζήτηση όταν ο δημοσιογράφος που παρουσιάζει το βίντεο δεν εχει φροντίσει να κάνει μοντάζ ώστε ο τελικός αποδέκτης να εχει τη συνολική εικόνα της συζήτησης και όλων των ομιλητών.


4) Η γωνία λήψης του ομιλητή πρέπει να είναι ανφάς και οχι υπο γωνία.

Και τέλος το σημαντικότερο.
Η εικόνα που πρέπει να υπάρχει δημόσια ώστε οι δημότες να στρέψουν το ενδιαφέρων τους σε τοπικά ζητήματα χρειάζεται να είναι άρτια και επαγγελματική, με οργάνωση, υποδομή, και αντί ο κάθε δημότης να παρουσιάζει μια προσωπική ''ερασιτεχνική'' υλοποίηση ο δήμος να δώσει τη δυνατότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι στη τοπική κοινωνία να λειτουργήσουν από ένα τοπικό πλουραλιστικό και πολυφωνικό μέσο το οποίο να είναι άμεσου και μαζικού χαρακτήρα.


Μόνο σε αυτη την περίπτωση θα υπάρξει ενα τελικό παραγώμενο το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο.
Όταν όλοι αφιερώσουν απο λίγο χρόνο ώστε να λειτουργήσουν κάτω απο μια ''δημόσια ομπρέλα'' επαγγελματικού χαρακτήρα, άσχετα των προσωπικών τους υλοποιήσεων.

Πρέπει να είναι η χιλιοστή φορά που δημόσια εχω αυτή την άποψη, και ελπίζω να μη προκαλώ λάθος εντυπώσεις και δυσαρέσκεια σε κάποιους συμπολίτες μας, διότι ο στόχος είναι η αναβάθμιση της συνολικής εικόνας προς  ωφέλεια του συνόλου, άσχετα της στάσης που έχει κρατήσει η διοίκηση Κόκκορη. Διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται, και οι δημότες κρίνουν και αξιολογούν σε όλα τα επίπεδα, άλλωστε γνωρίζουμε όλοι την διάσπαση και τον κατακερματισμό στη τοπική κοινωνία, όπως και την αποστροφή του 60% δημοτών.

Προφανώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι το επιθυμητό επίπεδο χρειάζεται ενεργό στήριξη από τον Δήμο Γλυφάδας,  τους διοικούντες, και τους αντιπολιτευομένους, και μόνο αν υπάρξει σύμφωνη γνώμη όλων μπορεί να δομηθεί.

Όταν ο δήμος Αθηνών ετοιμάζει μετά το ραδιόφωνο των αλλοδαπών και τρίτο η τέταρτο, και έχει τον 9.84 και την ενημερωτική σελίδα του, τα νότια δεν έχουν τίποτα απολύτως. Άρα κρίνουμε οτι μέχρι και για τους παράνομους αλλοδαπούς φροντίζουν στον δήμο Αθηνών, πλην των κατοίκων της Νοτιανατολικής Αττικής που έχουν συμπολίτη τον περιφερειάρχη, περιφεριακούς συμβούλους, βουλευτές, πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς κ.α)

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΡΧΙΚΑ χωρίς επίσημη αίτηση στο Δήμο Γλυφάδας:


1) Την δαπάνη αγοράς ενός  DVR Video Recorder/Player.



2) Την δαπάνη αγοράς ενός P@n@s@nic AG-MX70 Video Mixer.


3) Την δαπάνη αγοράς τριών S@ny HVR-HD1000 Camcorder.

Μια δαπάνη της τάξεως των 15.000 - 17.000 ευρώ, όπου ένας χειριστής κατά την διάρκεια της διαδικασίας του δημοτικού συμβουλίου θα φροντίζει την επαγγελματική καταγραφή της συνεδριάσεως, καθώς και την εγγραφή σε ψηφιακό μέσο για τελική διάθεση σε όλα τα Μ.Μ.Ε που το επιθυμούν, όπως και real time streaming στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία θα εξασφαλίζεται η υψηλότατη στάθμη τελικού παραγόμενου. Εκτός των δημοτικών συμβουλίων ο εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εκδηλώσεις του δήμου αθλητικού πολιτιστικού χαρακτήρα κ.α.


Δεν χρειάζεται εξοπλισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για άρτιο παραγώμενο.

Και τέλος ποιος ξεχνάει τον Αβραμόπουλο ο οποίος είχε εγκαταστήσει μέχρι προσωπικό τηλεοπτικό ling στο δημαρχείο Αθηνών. Η επικοινωνία δεν είναι υποχρέωση των ιδιωτών, αρχικά είναι υποχρέωση των αιρετών και εκλεγμένων, όπως και η ποιοτική στάθμη.

*Το αφιερώνω στον σημερινό δήμαρχο Κώστα Κόκκορη, ο οποίος είχε διατυπώσει ανάλογες απόψεις 
για ενημέρωση χωρίς λεπτομέρειες,  την περίοδο 2007 - 2008   κατά την οποία ήταν στην αντιπολίτευση, και με υποστήριξη του τότε αντιδημάρχου οικονομικών κ. Καραπάνου, ενώ σήμερα ως δήμαρχος και με σειρά αιτημάτων δεν πράττει όσα ο ίδιος πίστευε για αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας με διαφάνεια.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός της Ενημέρωσης στο Δήμο Γλυφάδας. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">